Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου παρουσιάζει τη ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου παρουσιάζει τη ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 παρουσιάζει τη ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της στο "Αλεξάνρειο" Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου που φέτος φέρει τον τίτλο Eine Nacht in...Vienna!

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 120 χρόνια από το θάνατο του Johan Strauss Jr
και τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Eine Nacht in….VIENNA!

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου τιμώντας την Αυστριακή μουσική παράδοση πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της, στα πρότυπα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Στα πλαίσια αυτά, το 2017 παρουσίασε ένα επετειακό αφιέρωμα στη δυναστεία των Strauss ενώ το 2018 τη συναυλία Vienna Tales με έργα, αποκλειστικά συνθετών από την Αυστρία.

Το πρόγραμμα της φετινής συναυλίας περιλαμβάνει μερικές από τις διασημότερες δημιουργίες των Strauss (αρκετά έργα σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση), την οικογένεια των Αυστριακών μουσικών που άσκησε τεράστια επιρροή στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τους έλληνες ευεργέτες της Ελλάδας και της Αυστρίας, το Νικόλαο Δούμπα και το Σίμωνα Σίνα.

Οι διάσημες πόλκες, τα βαλς αλλά και η άρια Mein Herr Marquis από την οπερέτα Die Fledermaus του Johan Jr. Strauss, το κοντσερτίνο του Carl Maria von Weber για κλαρινέτο και ορχήστρα και η εντυπωσιακή εισαγωγή από την όπερα «Πρωί μεσημέρι και βράδυ στην Βιέννη» του Franz von Suppe, συνθέτουν μεταξύ άλλων, ένα πλούσιο και άκρως εορταστικό πρόγραμμα που θα μεταφέρει το κοινό στην ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας της Αυστρίας το 18ο και 19ο αιώνα!

Συμμετέχει η σοπράνο και συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάσια Ζαχαροπούλου.



Κλαρινέτο και μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος



Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.


Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Είσοδος: 10 ευρώ
Έναρξη Προπώλησης: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
(οι θέσεις είναι αριθμημένες)
Προπώληση από τα καταστήματα: BeeLoo-Κέντρο Τύπου, Χαρτομάνια και Ύφος στο Λουτράκι
Βιβλιοπωλείο Οικονόμου στην Κόρινθο


Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 120 χρόνια από το θάνατο του Johann Strauss Jr. (25 Οκτωβρίου 1825 - 3 Ιουνίου 1899). *

* Strauss Dynasty: H οικογένεια μουσικών, που δικαίως αποκλήθηκε «δυναστεία», έχει τις ρίζες της στην πολιτιστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη Βιέννη ολόκληρο τον 19ο αιώνα. O Γιόχαν Στράους πατέρας καθιέρωσε τον τύπο του βιεννέζικου βαλς, έγινε αρχιμουσικός της αυτοκρατορικής Αυλής και συνέθεσε δεκάδες βαλς, πόλκες και εμβατήρια. Στα ίχνη αυτής της παράδοσης βάδισαν οι τρεις γιοι του: ο Γιόχαν Στράους υιός, ο Γιόζεφ Στράους και ο Έντουαρντ Στράους. O Γιόχαν Στράους υιός συνέβαλλε καθοριστικά στη διάδοση του ρυθμού του βιεννέζικου βαλς το 19ο αιώνα κερδίζοντας δικαίως το προσωνύμιο «ο βασιλιάς του βαλς». Παράλληλα είναι ο πολυγραφότερος συνθέτης της οικογενείας. Συνέθεσε περισσότερα από 500 έργα: βαλς, πόλκες κουαντρίλιες αλλά και άλλα είδη μουσικής όπως οπερέτα και μπαλέτο.

Βάσια Ζαχαροπούλου
Μονωδός, Υψίφωνος


Γεννήθηκε το 1985. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά (ΠΑΠΕΙ). Σπούδασε μονωδία στο Εθνικό Ωδείο, αποκτώντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, καθώς επίσης πιάνο και κλασικό χορό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Ρενάτα Σκόττο, Χέλμουτ Ρίλλινγκ, Λίζα Ποπέιλ, Άρη Χριστοφέλλη, Ζαννέτ Πηλού, Δημήτρη Καβράκου, Δάφνης Ευαγγελάτου, ενώ ολοκλήρωσε σπουδές μελοδραματικής με τον Κώστα Πασχάλη. Συνέπραξε με τα σύνολα: Καμεράτα, Ορχήστρα «Πούρπουρ» Βιέννης, Κρατική Ορχήστρα Όπερας Τιράνων, σύνολο Metallon της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Όπερες των Ζητιάνων και Oper(O). Κάνει μεταγλωττίσεις και διαφημίσεις, ενώ ανήκει στο δυναμικό των καλλιτεχνών του Τσίρκου του ήλιου (Cirque du Soleil). Συνεργάζεται με την ΕΛΣ από το 2008. Από τον Νοέμβριο του 2011 διετέλεσε μέλος του Στούντιο Όπερας, στο οποίο και σπούδασε. Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων της ΕΛΣ εμφανίστηκε στις όπερες Πιμπινόνε του Τέλεμαν και Ντον Τζοβάννι. Εμφανίστηκε επίσης, ως Κίσσα [Η πονηρή αλεπουδίτσα] και Τούλα [Η φόνισσα]. Εμφανίστηκε σε παραστάσεις του Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ στην όπερα «Ένας άντρας για όλες», σε παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ στις όπερες «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει» του Νίκου Κυπουργού, «Κοκκινοσκουφίτσα», «Ο τσάρος Σαλτάν», «η όμορφη τσαρέβνα» και «ο μαγεμένος κύκνος» (διασκευή όπερας του Ρίμσκι-Κόρσακοφ), «Χαίνζελ και Γκρέτελ» και «Νυχτερίδα, ο χορός των παραμυθιών» (διασκευή). Τραγούδησε στις οπερέτες του Σακελλαρίδη «Πικ-Νικ» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και «Η κόρη της καταιγίδος» (Φεστιβάλ Αθηνών).

Πελοπίδας Μαυρόπουλος
Κλαρινέτο, Μουσική Διεύθυνση


Γεννήθηκε το 1986 στο Λουτράκι. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας, Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης. Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Απολλώνιο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ιωάννη Κούφαλη. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμουσικών (WASBE). Διετέλεσε μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας δωματίου του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Πρυτανείο του Πανεπιστημίου, στον καθολικό ναό Πειραιά κ.α. Ως αρχιμουσικός έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές και μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθώς και με τους διεθνούς φήμης Otto Sauter, Dariusz Mikulski, Franz Wagnermeyer και Peter Κorner. Έχει διευθύνει τη Φιλαρμονική σε συναυλίες με τους τραγουδιστές: Νίνα Λοτσάρη, Φωτεινή Δάρρα, Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση κ.α. Τον Ιούλιο του 2013 ενορχήστρωσε και διεύθυνε στο θέατρο Badminton την παράσταση της όπερας Carmen του Bizet σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου και καθηγητής κλαρινέτου στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας στην Αθήνα. Διδάσκει κλαρινέτο στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου και στο Βυζάντειο Ωδείο Μεγάρων. Από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και από το 2015 Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Loutraki Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής “Opus”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες