Πώς επιλέγουμε σωστά κλιματιστικό για τη θέρμανση του σπιτιού μας; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 08, 2019

Πώς επιλέγουμε σωστά κλιματιστικό για τη θέρμανση του σπιτιού μας;



Η απλή λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος κάνει όλο και περισσότερους να το προτιμούν για τη ρύθμιση του κλιματισμού του σπιτιού τους.

Αν και τις περισσότερες φορές τα προτιμούμε για τη δροσιά που μας προσφέρουν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά τα εξελιγμένης τεχνολογίας κλιματιστικά είναι σήμερα ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους θέρμανσης. Συνήθως επιλέγουμε κλιματιστικό για το σπίτι μας, επιθυμώντας να έχουμε με τον ίδιο τρόπο θέρμανση το χειμώνα αλλά και ψύξη το καλοκαίρι. Καλό είναι όμως πριν προβούμε στην αγορά του μηχανήματος, να λάβουμε υπόψη μας σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν πότε ένα κλιματιστικό είναι κατάλληλο για τη χρήση που το θέλουμε.

Τεχνολογία Inverter

Δεν νοείται πλέον αγορά κλιματιστικού που δεν είναι τεχνολογίας Inverter, ώστε να επιτυγχάνει εξαιρετική οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος. Η σύγκριση με τα παλαιότερα κλιματιστικά τύπου on/of, είναι συντριπτική και πλέον είναι παραπάνω από σαφές ότι τυχόν υψηλότερη τιμή εξισώνεται άμεσα από το απύθμενα χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Μάλιστα σήμερα, τα υπερσύγχρονα κλιματιστικά διαθέτουν μέχρι και διπλό περιστροφικό συμπιεστή Inverter, που προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις και πολύ περισσότερη οικονομία.

Ενεργειακή κλάση ειδικά για τη θέρμανση


Είναι γνωστό πως τα κλιματιστικά Inverter διακρίνονται μεταξύ τους με κριτήριο την ενεργειακή τους κλάση, με τιμές από D, που είναι η χαμηλότερη και τότε το μηχάνημα καταναλώνει περισσότερο ρεύμα για τη λειτουργία του, έως Α+++, που είναι και η ανώτερη τιμή, με την καλύτερη σχέση κατανάλωσης ενέργειας – απόδοσης. Στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούμε κλιματιστικά για την ψύξη κι έτσι συνήθως ως ενεργειακή κλάση του μηχανήματος αναφέρεται αυτή. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι τα κλιματιστικά χαρακτηρίζονται από δύο διαφορετικές ενεργειακές κλάσεις, μία για την ψύξη και μία για τη θέρμανση, καθώς η λειτουργία τους είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση. Εμείς, εφόσον θέλουμε το κλιματιστικό μας για θέρμανση, πρέπει να ελέγξουμε και αυτή την τιμή.

Συντελεστής συμπεριφοράς (SCOP)

Πρόκειται για το πώς «συμπεριφέρεται» το κλιματιστικό μας παράγοντας θερμότητα σε σχέση με την ενέργεια που καταναλώνει. Συνήθως οι ηλεκτρικές συσκευές για κάθε «μονάδα» (KWh) ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν, παράγουν και 1 «μονάδα» (KWh) θερμικής ενέργειας, δηλαδή έχουν συντελεστή συμπεριφοράς SCOP 1. Tα εξελιγμένα κλιματιστικά Inverter έχουν συντελεστή SCOP πάνω από 4 ή ακόμα και 5, που σημαίνει ότι προσφέρουν πενταπλάσια θερμότητα από την ενέργεια που καταναλώνουν.
Χρήση παράλληλα με άλλη πηγή θέρμανσης

Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό μας παράλληλα με μια δεύτερη πηγή θέρμανσης στο χώρο, όπως είναι για παράδειγμα το τζάκι μας, καλό είναι το μηχάνημα που επιλέγουμε να διαθέτει λειτουργία διάχυσης της θερμότητας, που σημαίνει ότι αξιοποιεί στο έπακρο τη θερμότητα του τζακιού, για παράδειγμα, επιτυγχάνοντας και μεγαλύτερη οικονομία.


Το υπερσύγχρονο κλιματιστικό Inverter Daiseikai 9 της Toshiba

Με την εγγύηση της Toshiba, της ιαπωνικής εταιρίας που πρώτη παρουσίασε στην αγορά τα κλιματιστικά Inverter, ήδη από το 1981, το υπερσύγχρονο κλιματιστικό Inverter Daiseikai 9 καλύπτει και με το παραπάνω όλους τους προαναφερθέντες παράγοντες που πρέπει να εξετάζουμε πριν καταλήξουμε στην επιλογή μας.
  • Είναι εξοπλισμένο με διπλό περιστροφικό συμπιεστή Inverter
  • Διαθέτει μέγιστη ενεργειακή απόδοση Α+++, τόσο για την ψύξη όσο και για τη θέρμανση
  • Έχει μεγάλο εύρος λειτουργίας και συντελεστή συμπεριφοράς SCOP έως 5.20
  • Θεωρείται ένα από τα μηχανήματα με την πιο αθόρυβη λειτουργία, μόλις στα 20dB
  • Στη λειτουργία «Fireplace» λειτουργεί ως διαχύτης θερμότητας που προέρχεται από άλλες πηγές

Το Daiseikai 9 δοκιμάστηκε στη Σκανδιναβία, σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες και απέδωσε τέλεια, γεγονός που σημαίνει ότι θα ζεσταίνει το χώρο μας άμεσα, ακόμα και όταν έξω επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, ενώ εκτός της αυτόματης απόψυξης, ο χρήστης μπορεί να κάνει απόψυξη της εξωτερικής μονάδας με ανεξάρτητη εντολή στο τηλεχειριστήριο, ειδικά για την περίπτωση τέτοιων ακραίων καιρικών συνθηκών. Παράλληλα, το κλιματιστικό παρέχει σταθερό όγκο αέρα με έξι διαφορετικούς τρόπους διανομής, λειτουργία Comfort Sleep, κατά την οποία η συσκευή προσαρμόζει τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια της νύχτας και λειτουργία ECO, που εξασφαλίζει επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25%. Εξάλλου διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα καθαρισμού αέρα, που συνδυάζει φίλτρα καθαρισμού, ιονιστή και Magic Coil που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από σκόνη, γύρη, αλλεργιογόνα και μυρωδιές.



Με τον λιτό, κομψό του σχεδιασμό, το υπερσύγχρονο κλιματιστικό της Toshiba Daiseikai 9 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο στολίδι για το σπίτι μας, που μάλιστα έρχεται με εγγύηση επτά ετών για όλα τα μέρη του συστήματος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες