Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019

Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση


Μετά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΕΕΠ-ΕΒΠ σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ). Δελτίο Τύπου Π.Σ.Λ.

Δελτίο Τύπου Π.Σ.Λ. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) έχει καταθέσει πολλάκις στην Υπουργό και στην Υφυπουργό Παιδείας, τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τον ρόλο του λογοθεραπευτή στην εκπαίδευση. Έχει παρέμβει, για την ιδιαιτέρως άδικη κατανομή ως προς τον αριθμό των πιστώσεων του κλάδου των λογοθεραπευτών ΠΕ21 που στην ουσία οδηγεί στον αποκλεισμό του κλάδου.

Ο Π.Σ.Λ. στηρίζει την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις δομές του με όλες τις ειδικότητες Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και των Λογοθεραπευτών ΠΕ21.

Απαιτούμε να δοθούν στους διορισμούς όλες οι οργανικές θέσεις των ΚΕΣΥ, να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ και να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ.

Με τις ενέργειες του, το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην πράξη στην υποστελέχωση των δομών αυτών, παραβλέποντας πόσο αναγκαία είναι η επιστημονική γνώση και η εμπειρία του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και του Λογοθεραπευτή.

Ο Π.Σ.Λ. καλεί τα μέλη του που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣΕΠΕΠΕΑ και για τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες