Μαζικές εκδικητικές απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019

Μαζικές εκδικητικές απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς


Στις απολύσεις 24 εργαζομένων του πρώην RBU (διαχείριση κόκκινων δανείων), που δεν μετακινήθηκαν στη νέα εταιρία με την Intrum (AFS) προχώρησε σήμερα (Δευτέρα 2/12) η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση μαζικών απολύσεων εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα, φαινόμενο που έχει να καταγραφεί εδώ και δεκαετίες, όπως τονίζουν συνδικαλιστές του χώρου.

Ανακοίνωση εξέδωσε ήδη η ΟΤΟΕ, ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις και κινητοποιήσεις σωματείων και παρατάξεων. 

Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε σκέψη, πόσο μάλλον απόφαση, για απολύσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, τους οποίους αυτή αφορά αποκλείει κάθε περιθώριο διαλόγου, αποτελεί μάλιστα αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις.»

Το κείμενο της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι: «Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, ως προϋπόθεση για να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ. Με δεδομένη την άρνηση του Διευθύνοντος για άμεση ανάκληση των αποφάσεων για απολύσεις, μετά δε τη δήλωσή του ότι η διαδικασία απολύσεων έχει ήδη ξεκινήσει, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι η Τράπεζα επιδιώκει ρήξη και θα την έχει, εφόσον μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής δεν αφήνει -και δεν υπάρχει- πλέον κανένα αντικείμενο συζήτησης, σύγκλισης και συνεννόησης».

«Είναι πραγματικά αδιανόητο σήμερα, σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου, και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις» προσθέτει η ΟΤΟΕ και προαναγγέλλει συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, από τα οποία θα ζητήσει να τοποθετηθούν επί του ζητήματος καθώς και «πόλεμο με κάθε μέσο».

Οι απολύσεις γνωστοποιήθηκαν στο προσωπικό της τράπεζας με κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τράπεζα μετά από κοπιώδη προσπάθεια πολλών μηνών για την ανεύρεση λύσης και αφού προηγουμένως εξάντλησε στο πλαίσιο και της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ, όλες τις δυνατότητες και κάθε περιθώριο χειρισμού, προχώρησε σήμερα 2/12/2019 στη λύση της σύμβασης εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU εφαρμόζοντας τον Κανονισμό εργασίας και τον νόμο. Για την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, προηγήθηκε σχετική έγκριση του ΔΣ της τράπεζας.

Η δύσκολη αυτή απόφαση έρχεται ως κατάληξη της επαναλαμβανόμενης άρνησης των παραπάνω συναδέλφων του πρώην RBU, να αντιληφθούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος συνέχισης της απασχόλησής τους»

Ήδη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς καλεί αύριο, Τρίτη, σε κινητοποίηση στις 7.15 το πρωί, στο κεντρικό
κτήριο της διοίκησης στην οδό Αμερικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες