Κώστας Μάρκου: Επικοινωνιακή η εξαγγελία Κικίλια για λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής στο Ρίο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2020

Κώστας Μάρκου: Επικοινωνιακή η εξαγγελία Κικίλια για λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής στο Ρίο


Κώστας Μάρκου: Επικοινωνιακή η εξαγγελία Κικίλια για λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής στο Ρίο

Τους λόγους για τους οποίους η εξαγγελία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια από την Πάτρα για επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο του Ρίου, εξηγεί με δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κώστας Μάρκου.

Όπως αναφέρει:

«Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στην Πάτρα περιλάμβανε εκτός των άλλων, πέραν της κοπής βασιλόπιτας και θέασης κινηματογράφου, και επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι επικοινωνιακές ανάγκες επέβαλαν την ενασχόληση με την Καρδιοχειρουργική Κλινική και όχι με το σύνολο των προβλημάτων του ιδρύματος. Με το δικαίωμα που μου δίνει η εργασία μου στο Ίδρυμα αυτό από το 1990 θέλω να διατυπώσω κάποια σχόλια.

Η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής είναι δεδομένη και αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Χειρουργικού Τομέα. Η μόνη αποτελεσματική παρέμβαση, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου Καθηγητή, έγινε πριν 2 χρόνια με την έναρξη της διαδικασίας στο Ιατρικό Τμήμα και τελικά τον διορισμό νέου Καθηγητή καρδιοχειρουργού, καθώς και με την έναρξη διαδικασιών για στελέχωση και εξοπλισμό. Αυτό που γίνεται τώρα όμως κινδυνεύει να είναι αναποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν χώροι ακόμα, ενώ για να βρεθούν "ξεσπιτώνονται" άρον-άρον γιατροί και εργαστήρια ακόμα και λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του υπουργού. Δεν υπάρχει, ούτε φαίνεται να προγραμματίζεται άμεσα στελέχωση της κλινικής με καρδιοχειρουργούς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Πως μπορεί μία κλινική με ελάχιστη στελέχωση να εφημερεύει 30 μέρες τον μήνα; Πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνει ο διαγωνισμός για την εξασφάλιση εξοπλισμού; Υπάρχει πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους οι οποίοι οριακά καλύπτουν τις ανάγκες του χειρουργικού τομέα. Πότε, πως και ποιοί αναισθησιολόγοι θα εξειδικευτούν στην καρδιοχειρουργική; Η μη διαθεσιμότητα αναισθησιολόγων ειδικών και ειδικευόμενων αποτελεί μέγιστο πρόβλημα.

Θα περίμενε κάποιος από έναν υπουργό που είναι και ιατρός να έχει καλύτερη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη ποιές είναι οι απαιτήσεις που έχει η λειτουργία μιας χειρουργικής κλινικής και προετοιμασμένος, αν όχι να δώσει λύσεις τουλάχιστον να δρομολογήσει κάποιες. Είναι προφανές, όπως και σε όλους τους τομείς, ότι για τη ΝΔ κυρίαρχο λόγο έχει η επικοινωνία, το show και όχι η ουσία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες