Επιτυχία της διοργάνωσης ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΗΠΑ με θέμα “ΔΟΓΜΑ 3+1, ΟΧΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020

Επιτυχία της διοργάνωσης ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΗΠΑ με θέμα “ΔΟΓΜΑ 3+1, ΟΧΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ”


Το παράρτημα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διοργάνωσε κλειστή εκδήλωση μόνον για δημοσιογράφους με θέμα την επιβεβαίωση του δόγματος 3+1 (αμυντική + οικονομική συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με εγγυήτρια τις ΗΠΑ) στα πλαίσια του οποίου συμμετείχαν οι Jonathan Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος, Marc Zell, Πρόεδρος του Ισραηλινού Παραρτήματος, Solomon Yue, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Ρεπουμπλικανών, (με τηλεδιάσκεψη οι δύο τελευταίοι). Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης και συμμετείχαν εκπρόσωποι ΜΜΕ και ερευνητές.


Τα ανώτατα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Solomon Yue και Marc Zell επιβεβαίωσαν την προσήλωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στο σχέδιο EastMed αποκλείοντας ρητά την όποια συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτό, στηλίτευσαν δε με σκληρές δηλώσεις τις ιδιωτικές τοποθετήσεις του απερχόμενου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Jeffrey Pyatt αναφορικά με την πρόσκληση συμμετοχής από τον ίδιο προς την Τουρκία για συμμετοχή στο EastMed Forum ως απόρροια των στενών σχέσεων που διατηρεί με το αντίπαλό μας κόμμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, του οποίου ως γνωστόν πάγια θέση είναι η «συνδιαχείριση» πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των χωρών στις οποίες ανήκουν οι πόροι αυτοί και της Τουρκίας.


Ακολουθεί η μετάφραση του πλήρους κειμένου που διανεμήθηκε στην συζήτηση της δήλωσης του ανωτάτου στελέχους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ και της αντίστοιχης οργανώσεως των Ρεπουμπλικάνων στο Ισραήλ: “Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσκαλέσει τα τρία Έθνη μας, Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο να ολοκληρώσουν το δόγμα 3+1 υπογράφοντας στρατιωτική συμμαχία που θα υποστηριχθεί και τύχει της εγγυήσεως των ΗΠΑ. Αυτό έχει λεχθεί δημόσια από τον Υφυπουργό Φάννον, τον Υπουργό Πομπέο και τον ίδιο τον Πρόεδρο Τράμπ.
Εμείς στο παράρτημα του Ισραήλ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ είμαστε ευτυχείς που οι τρείς χώρες μας υπέγραψαν την Οικονομική συνθήκη του EASTMED η οποία συνιστά το ξεκίνημα μιας μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας και θα οδηγήσει σε αυξημένο πλούτο αλλά και σταθερότητα στην περιοχή.

Όμως, η οικονομική συνεργασία των χωρών μας και η κατασκευή του αγωγού EastMed και των αναγκαίων υποδομών απαιτούν την κοινή άμυνα και την δημιουργία ενός μηχανισμού Ασφαλείας ανάμεσα από τις χώρες μας, ο οποίος έχει ονομαστεί από στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μέλη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ ως ο εγγυητής της προόδου και της ασφάλειας στην περιοχή και τον οποίον οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν πλήρως και να αναγνωρίσουν ως τον μοναδικό πόλο σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, ένα ξεχωριστό φόρουμ έχει στηθεί υπό τον τίτλο «EastMed Forum» στο οποίο συμμετέχουν το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Ελλάδα, καθώς και αντιπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής και που θα μπορούσε να γίνει όχημα για την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ χωρών ή οντοτήτων παραγωγών ενέργειας στην περιοχή.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κος Τζέφρι Πάιατ, σε πρόσφατη κλειστή εκδήλωση στην Αθήνα, υπέδειξε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να προσκληθεί να συμμετάσχει σε αυτό το χαλαρό φόρουμ όπως το περιγράψαμε πρωτύτερα. Παρέλειψε να αναφέρει ποια από τις χώρες που ήδη συμμετέχουν θα έπρεπε να καλέσει την Τουρκία, μια μη παραγωγό ενέργειας, ή γιατί αυτή η χώρα θα έπρεπε να προσκληθεί, εν όψει της δημόσιας δήλωσής της ότι δεν επιθυμεί την πρόοδο του αγωγού EastMed καθώς επίσης και εν όψει της δήλωσής της ότι θα κάνει ότι της περνάει από το χέρι για να ματαιωθεί η ολοκλήρωση του έργου, με την βοήθεια των νέων της συμμάχων.

Εμείς στο Ισραήλ θέλουμε να δούμε τον EastMed να πετυχαίνει, χαιρετίζουμε την προσθήκη χωρών σε αυτό το έργο όπως η Αίγυπτος και αργότερα η Ιταλία, ακόμα και η Γαλλία στο έργο αυτό, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί χώρες που ανοιχτά εναντιώνονται στην δημόσια θέση των ΗΠΑ θα έπρεπε να προσκαλούνται ακόμα και στο EastMed Forum, όταν το μόνο αποτέλεσμα αυτής της πρόσκλησης θα ήταν η ακύρωση της θετικής προόδου γύρω από αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό.

Με αυτά υπ’ όψιν, η προσωπική άποψη που εκφράστηκε από τον πρέσβυ Πάιατ, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην δημόσια θέση των ΗΠΑ, ούτε στις επιθυμίες των απανταχού Ρεπουμπλικάνων. Αντίθετα αντανακλά τις θέσεις των κέντρων σκέψης του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, τόσο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες και δημιουργεί ιδιαίτερη ενόχληση σε όλους εμάς τους Ρεπουμπλικανούς, ιδιαίτερα εν όψει του γεγονότος ότι το 2020 είναι προεκλογικό έτος για τις ΗΠΑ και τέτοιες ιδιωτικές τοποθετήσεις αποξενώνουν το Κόμμα μας από παραδοσιακούς συμμάχους μας που βασίζονται στην Αμερικανική υποστήριξη για το οικονομικό σκέλος του EastMed, αλλά και για τον απαραίτητο αμυντικό μηχανισμό γύρω από αυτό το έργο.

Μαρκ Ζελλ
Πρόεδρος παραρτήματος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στο Ισραήλ”


Τα ανώτατα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απαντήσανε ζωντανά σε πλήθος ερωτήσεων από τους παριστάμενους δημοσιογράφους, καθώς και σε ερωτήσεις που είχαν τεθεί ηλεκτρονικά από διάφορα ΜΜΕ προς το Ελληνικό Παράρτημα του Κόμματος που διοργάνωσε την συνέντευξη Τύπου και που αφορούσαν θέματα Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων, την προοπτική αμυντικής συμμαχίας με το Ισραήλ, το πρόβλημα της μή ανανγώρισης της Ιερουσαλήμ από την Ελλάδα ως πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ, θέματα συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, θέματα επενδύσεων και άλλα που θα δείτε παρακολουθώντας το πλήρες βίντεο της συνέντευξης.

Το πλήρες βίντεο της συνέντευξης τύπου με τις τοποθετήσεις των ανωτάτων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.facebook.com/RepublicansOverseasHellenicChapter/videos/670906973721143/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες