Αντιεξουσιαστές ζητάνε από τους πολίτες να... συνεργαστούν και να μην παρκάρουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα τα οποία καίνε - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2020

Αντιεξουσιαστές ζητάνε από τους πολίτες να... συνεργαστούν και να μην παρκάρουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα τα οποία καίνε


«Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας» αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους

Με ανακοίνωσή τους στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», ομάδα αντιεξουσιαστών αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό 20 αυτοκινήτων τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αττική.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους.

Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. Αποδομεί το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο πολιτικό του εκφραστή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε μετά την πρόσληψη 1500 νέων ειδικών φρουρών ότι η παρουσία των μπάτσων στις γειτονιές θα είναι συνεχής. Οι προσλήψεις των νέων ειδικών φρουρών σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία υπολειτουργόυν και οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να λάβουν τις θεραπείες τους αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση.

Τα φλεγόμενα πολυτελή οχημάτα στέλνουν ταυτόχρονα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα αντίποινα για την κατασταλτική εκστρατεία που διεξάγεται έχουν διπλό χαρακτήρα. Από τη μία είναι οι στοχευμένες ενέργειες που στοχεύουν κρατικούς και οικονομικούς πυλώνες. Όσο όμως οξύνεται η προσπάθειά σας να εξοντώσετε το αναρχικό κίνημα, τα αντίποινα αποκτούν έναν χαρακτήρα ασύμμετρο με στόχο την απορρύθμιση της ομαλής λειτουργίας της αθηναϊκής μητρόπόλης. Είναι αντίποινα που μεταφέρουν το πολιτικό κόστος των επιλογών σας στα προνόμια της μεσοαστικής – αστικής κοινωνικής σας βάσης, δημιουργώντας έναν αντίστροφο κοινωνικό αυτοματισμό που προκαλεί πολιτική φθορά στην κυβέρνησή σας. Τα πολυτελή οχήματα που πυρπολήθηκαν μαζικά είχαν όλα τους αξία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ και αποτελούν σύμβολα πλούτου και κατοχύρωσης των ταξικών προνομίων σε βάρος των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων της καπιταλιστικής κοινωνίας».

Και καταλήγουν με το υστερόγραφο: «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες