ΑΣΓΜΕ: Σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές με παιδαγωγικό χαρακτήρα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 23, 2020

ΑΣΓΜΕ: Σχολικές εκδρομές για όλους τους μαθητές με παιδαγωγικό χαρακτήρα


Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) μπροστά στα ολοένα αυξανόμενα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά και στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς, προβληματίζεται αρνητικά για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των σχολικών εκδρομών που φέρνει η κυβέρνηση με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:

«Ξέρουμε καλά ως γονείς ότι η δυσκολία για την υλοποίηση μιας εκδρομής και τη συμμετοχή των παιδιών μας σε αυτή δεν έχει να κάνει με το ποιος θα την αποφασίζει, πόσες μέρες θα διαρκέσει ή πόσες χώρες θα επισκεφτούν τα σχολεία.

Για εμάς τους γονείς δύο πράγματα είναι βασικά για την υλοποίηση μιας εκδρομής:

1. Να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, που σημαίνει ότι οι εκδρομές πρέπει να είναι δωρεάν για τους μαθητές, άρα να χρηματοδοτούνται από το κράτος (υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμο), ώστε κανένας μαθητής να μην αποκλείεται

2. Να υπάρχει παιδαγωγικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να ενταχθεί η σχολική εκδρομή, ώστε να έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και να αξιοποιηθεί ουσιαστικά σε όφελος των μαθητών - παιδιών μας.

Το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για τις εκδρομές σε καμία περίπτωση δεν ενισχύει τα παραπάνω. Αντίθετα, η "αυτονομία" πάντα οδηγεί σε μεγαλύτερη διαφοροποίηση, αφού αυτό που κρίνει τελικά το πού θα πάει κάθε σχολείο είναι...η τσέπη μας. Ουσιαστικά, διατηρείται και διευρύνεται η διαφοροποίηση ανάμεσα σε σχολεία, ανάλογα με το τι αντέχουν οικονομικά οι οικογένειες, που καλούνται να καλύψουν το μεγάλο κόστος της εκδρομής, ειδικά όταν αυτό αφορά πιο μακρινούς προορισμούς.

Παράλληλα, μέσα από αυτήν τη διαδικασία συνεχίζουν να θησαυρίζουν τα τουριστικά γραφεία, την ίδια ώρα που θα μπορούσε το κράτος να αναλάβει το κόστος τους, να αξιοποιήσει ξενώνες ή υποδομές του ΕΟΤ.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες - Ενώσεις Συλλόγους Γονέων στις Γενικές Συνελεύσεις, συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων να αναδείξουν τα παραπάνω θέματα μαζί με συνολικότερα τις διεκδικήσεις μας για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες