ΕΑΚΠ: Για την έλλειψη ουσιαστικής πυρασφάλειας στη Δημοτική Ενότητα Πολυκάστρου του Νομού Κιλκίς - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Home Top Ad

Post Top Ad

21 Φεβρουαρίου 2020

ΕΑΚΠ: Για την έλλειψη ουσιαστικής πυρασφάλειας στη Δημοτική Ενότητα Πολυκάστρου του Νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση για την έλλειψη ουσιαστικής πυρασφάλειας στη Δημοτική Ενότητα Πολυκάστρου του Νομού Κιλκίς εξέδωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού το οποίο αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή ομάδας δημοτών του Δήμου Παιονίας προς τους αρμόδιους φορείς, ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε τουριστικό λεωφορείο στην είσοδο της πόλης του Πολυκάστρου στο Κιλκίς (βλέπε σχετικό link στο eakp.gr) ως "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" επισημαίνουμε τα εξής:

Η ανοιχτή επιστολή των δημοτών της Παιονίας εκφράζει τη δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων της περιοχής για τις ελλείψεις στην πυρασφάλεια και στην πυροπροστασία σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά. Είναι αδιανόητο η Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πολυκάστρου, με πρωτεύουσα τη δεύτερη μεγάλη πόλη του Νομού Κιλκίς με 7.064 κατοίκους. Με έντεκα Κοινότητες και συνολικό πληθυσμό Δημοτικής Ενότητας 12.732 κατοίκους. Με πληθώρα παραγωγικών δραστηριοτήτων και πολυσύχναστων χώρων (εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ.). Με ύπαρξη βιομηχανικού πάρκου και με 295,50 Km2 συνολική έκταση που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν μεγάλες δασικές εκτάσεις και αγροτικές καλλιέργειες. Με μεγάλο και πολυσύχναστο οδικό δίκτυο, να μην καλύπτεται σε σταθερή βάση από την ύπαρξη οργανωμένης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ενώ λοιπόν μέσω της επιστολής μπαίνει σωστά το ζήτημα ότι ως φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους στο κράτος για να μας παρέχει όπως έχει υποχρέωση, δωρεάν πυρασφάλεια και πυροπροστασία, η αποσπασματική λύση όμως που καλοπροαίρετα προτείνεται για τη διάθεση ενός και μόνου πυροσβεστικού οχήματος που θα σταθμεύει στον Δήμο Πολυκάστρου, διευκολύνει τους σχεδιασμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων που στρέφονται σε βάρος τους συνόλου της ασφάλειας του λαού και της πυροπροστασίας της χώρας, περικόπτοντας σημαντικές δαπάνες από τον προϋπολογισμό, μετατοπίζοντας σταδιακά αρμοδιότητες πυροπροστασίας σε δήμους, εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ!

Άλλωστε αυτές είναι και οι προθέσεις και της σημερινής κυβέρνησης όπως εκφράζονται ξεκάθαρα μέσα στον νόμο 4662/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα, για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος (βλ. eakp.gr)

Η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας δεν πρέπει να παραδοθεί στους δήμους, στους εθελοντές και τις ΜΚΟ λειτουργώντας ανταποδοτικά με επιβολή επιπλέον χαρατσιών στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.

Πρέπει να στηρίζεται σε έναν κεντρικό κρατικό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την αναβάθμιση, την πραγματική στελέχωση και τον εξοπλισμό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και με τους εθελοντές δίπλα σε αυτές τις δυνάμεις, όταν χρειαστούν, με καθαρά βοηθητικό ρόλο!!!

Καλούμε τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου, τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, καθώς και τη δημοτική αρχή του δήμου να διεκδικήσουν ουσιαστική πυροπροστασία για την περιοχή τους, με την ίδρυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γ΄ τάξης».

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Post Bottom Ad

Σελίδες