Διεθνής διαφήμιση για τη χώρα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020

Διεθνής διαφήμιση για τη χώρα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού


Τον αθλητισμό με τον τουρισμό θα συνδυάσουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που θα διεξαχθούν στη χώρα μας από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου. Με επίκεντρο το Ολυμπιακό Στάδιο, θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχών διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011.

Αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους Αγώνες του 2004 θα ανοίξουν τις πύλες τους και θα φιλοξενήσουν αθλητές και αθλούμενους από όλο τον κόσμο αλλά και παλιές δόξες του ελληνικού αθλητισμού που έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση που θα επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον χώρο των μεγάλων διοργανώσεων. Είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας, και είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εύχομαι όλοι όσοι πάρουν μέρος να φύγουν από την Ελλάδα με ένα μεγάλο χαμόγελο», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τη σπουδαιότητα των Αγώνων μίλησε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς: «Δίνουμε τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής που έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας. Το κλίμα, η παράδοση, οι εγκαταστάσεις, στις οποίες θα επιδιώξουμε να υπάρξει βελτίωση, αποτελούν πόλο έλξης των κυμάτων του αθλητισμού. Οι πάνω από 6.000 φιλοξενούμενοι που θα έρθουν για τους Αγώνες από το εξωτερικό, θα γίνουν πρεσβευτές για την Αθήνα, για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε περίφημα». Μάλιστα, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να πάρει μέρος στους αγώνες κολύμβησης.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» ανατέθηκαν στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2017 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού κατόπιν επιτυχούς αξιολόγησης της υποψηφιότητάς μας, έναντι άλλων υποψηφίων χωρών. «Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός εθνικής σημασίας που θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών. Θα αξιοποιήσουμε την κληρονομιά που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα που θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα αποτελέσει μία επένδυση στην υγεία και την ευεξία των εργαζομένων. «Στόχος μας είναι η προαγωγή της υγείας κι ευεξίας στο εργασιακό περιβάλλον. Μια παράδοση έξι δεκαετιών ενώνει την Ευρώπη και τον κόσμο. Το 2011 άρχισε η προσπάθεια στη χώρα μας με τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Τον Ιούνιο του 2017, στη Λαμπόλ της Γαλλίας, ελήφθη η απόφαση ανάθεσης των Αγώνων στην Ελλάδα, και από τότε αγωνιζόμαστε σκληρά για να φέρουμε εις πέρας το σπουδαίο εγχείρημα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης.

Στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού όμως αναμένεται να πάρουν μέρος και παλιές δόξες του ελληνικού αθλητισμού. Η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε ότι η Ένωση θα είναι δίπλα στη διοργάνωση ενώ η ίδια σκέπτεται να αγωνιστεί στην κολύμβηση. «Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα στηρίξει με την παρουσία και τη συμμετοχή του τη διοργάνωση. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαφημιστεί η χώρα μας, η οποία ενδείκνυται για αθλητικό τουρισμό. Θα είμαστε εκεί», τόνισε.

Χορηγός επικοινωνίας είναι και η «Καθημερινή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες