Συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος σε εργασίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020

Συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος σε εργασίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του


ΕΑΚΠ με επιστολή της στον Αρχηγγό του Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση μηχανημάτων αλλά και τη διάθεση προσωπικού του Σώματος στην υπηρεσία ιδιωτικής εταιρίας, προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργία του σιντριβανιού της πλατείας Ομονοίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Κύριε Αρχηγέ, πληροφορηθήκαμε ότι από χθες 19/2/2020 το βράδυ, μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα 20/2/2020, διατέθηκαν δυο πυροσβεστικά οχήματα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών με τα πληρώματα τους και δύο βενζινοκίνητα αντλητικά μηχάνημα, με σκοπό να παρέχουν εξυπηρέτηση σε εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που έχει αναλάβει τις εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Ομονοίας. Συγκεκριμένα τα παραπάνω μηχανήματα και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιούσαν πλήρωση και άντληση στο σιντριβάνι της πλατείας προκειμένου να δοκιμαστεί η λειτουργία του.

Η ετοιμότητα του προσωπικού και των μηχανημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος είναι για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του κράτους από φυσικές τεχνολογικές και άλλες καταστροφές όπως αυτό αποτυπώνεται και στο Ν. 4662/2020 Άρθρο 74 . Η όποια χρησιμοποίησή τους σε ενέργειες εκτός αρμοδιοτήτων του ΠΣ αναπόφευκτα αποδυναμώνει το επιχειρησιακό έργο της υπηρεσίας.

Κύριε Αρχηγέ όπως καταλαβαίνετε οι εν λόγω ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με την αποστολή και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση αποδέσμευση των δυνάμεων του Π.Σ. από τον παραπάνω χώρο, όπως και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩN


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες