Το ξεβράκωμα των πραιτοριανών και ο τρόμος των δωσιλόγων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020

Το ξεβράκωμα των πραιτοριανών και ο τρόμος των δωσιλόγων


του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Η εικόνα των ξεβράκωτων πραιτοριανών σήμερα στην Χίο, του τρόμου του ψαριού έξω από τα νερά του, ο αιφνιδιασμός που ξεμπροστιάζει την θρασυδειλία σε όλο της το μεγαλείο, συνάμα με την λαϊκή ενότητα την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνηση των νησιωτών, μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια την θέση και τον πανικό στην οποία βρίσκεται η φερόμενη ως κυβέρνηση αλλά και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα στην χώρα.

Πανικός που οφείλεται στον μοναδικό τους φόβο, να μην καταλάβει ο λαός μας ότι μπορεί να τους εξευτελίσει ότι μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, δρομολογώντας και επιβάλλοντας αυτός τις εξελίξεις. Να μην καταλάβει ότι μπορεί να νικήσει με την ενότητα που οικοδομείται, θεμελιώνεται και συνειδητοποιείται από την διεκδίκηση της αυτοδιάθεσής του. Αυτός ο τρόμος είναι που τους πανικοβάλει. Όλους!

Στα νησιά, η συγκινητική αντίσταση στις κατοχικές δυνάμεις εισβολής, μαζί με μια πραγματική κλιμάκωση του αγώνα των νησιωτών που θα συμπεριελάμβανε και άλλα μέτρα, διοικητικής φύσης στην κάθε είδους συναλλαγή με το κράτος και τους μηχανισμούς του καθεστώς κατοχής που έχει στηθεί στην Ελλάδα, μέτρα Πολιτικής Απεργίας, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα δραματικών πολιτικών εξελίξεων που θα έχει δρομολογήσει ο λαός μας αυτοπροσώπως. Και τότε να δούμε πως ακριβώς θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για λογαριασμό της γερμανοτουρκικής συμφωνίας και κάθε συμφωνίας, σύμβασης και μνημονίου που αλώνουν την χώρα.

Η κυβέρνηση όμως, θα αναγκαστεί να αποκλιμακώσει, δελεάζοντας, τάζοντας, εκβιάζοντας, αλλά θα προχωρήσει στον σχεδιασμό εφ’ όσον έχει αποδεχτεί τον εγκλωβισμό των αλλοδαπών μεταναστών σε ελληνικό έδαφος και την μετατροπή του μόνιμου πληθυσμού σε μετανάστη στην ίδια του την χώρα. Καινούργιες ροές από τον πόλεμο στην Συρία αναμένονται, ο Ερντογάν δρα ανενόχλητος και τα μαντάτα από τις Βρυξέλλες είναι κακά καθώς το καινούργιο Δουβλίνο που ετοιμάζεται με την ερχόμενη γερμανική προεδρία, θα χειροτερέψει το πρόβλημα.

Οι νησιώτες υπερασπίζοντας τον τόπο τους, μας δείχνουν τον δρόμο για μια καθολική αντίσταση του λαού μας, απέναντι σε αυτό το απάνθρωπο, τερατώδες και δωσιλογικό σύστημα εξουσίας. Ο φόβος, η δειλία και ο πανικός των πραιτοριανών στα ξενοδοχεία της Χίου αντανακλάται στα υπουργικά και πολιτικά γραφεία και μεταφράζεται ως «μια χαψιά μας έχουνε». Αυτοί το γνωρίζουν. Εμείς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες