Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2020

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας καθώς έχουμε δεχτεί σωρεία αιτημάτων από επιχειρήσεις -μέλη μας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οινοποιίας.

Ο κλάδος της οινοποιίας είναι απ’ αυτούς που ακόμα και στη περίοδο της έντονης οικονομικής ύφεσης άντεξε, ήταν παραγωγικός και εξελίχθηκε όσο αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα.

Δυστυχώς στη νέα αυτή απειλή κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι θα καταφέρουν να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ανοικτές και να μη προβούν σε απολύσεις ή παύσης εργαζομένων.

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, με δεδομένο τα υψηλά αποθέματα οίνου, λόγω της πανδημίας, αλλά και με τη διαφαινόμενη έλλειψη οινοπνεύματος που υπάρχει προτείνουμε να προβούμε σε Απόσταξη Κρίσεως η οποία είναι μια συμφέρουσα λύση για πολλούς κλάδους της οικονομίας μας όπως ο εμπορικός , ο φαρμακευτικός , και ο αγροτικός.

Ως Απόσταξη κρίσεως ορίζεται η διάθεση ορισμένης ποσότητας κρασιού της συνολικής ετήσιας εγχώριας παραγωγής εκτός οίνων χαρακτηρισμένων ως Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε και κάθε οινοποιείο μπορεί να διαθέσει μια ποσότητα σε συμφέρουσα τιμή ,για την απόσταξη του σε ειδικές εγκαταστάσεις και την παραγωγή αλκοόλης έως και 95%.

Η απόσταξη αυτή προτείνουμε να είναι τουλάχιστον σε ποσοστό 30% επί των Οίνων της ελληνικής παραγωγής για το έτος 2019, με εθνική ή/και ευρωπαϊκή επιδότηση. Όπως γινόταν σταθερά μέχρι και το έτος 2004 με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό το μετρό θα βοηθήσει:
  • στη μείωση των αποθεμάτων των οινοποιείων, τα οποία δε θα μπουν στον επερχόμενο τρύγο αδιάφορα για αγορά σταφυλιών κάτι που θα είναι καταστροφικό για την αγροτική οικονομία η οποία ήδη είναι κλονισμένη αρκετά, 
  • στη μη κατάρρευση των τιμών του κρασιού και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μετά το πέρας της κρίσης αυτής, 
  • τη χώρα να είναι παραγωγική με δική της αλκοόλη , να μην εξαρτάται από τις χώρες που εισάγει (Βουλγαρία-Γαλλία-Βέλγιο) οι οποίες ενδεχομένως να δεσμεύσουν τις παραγόμενες ποσότητες τους για τις εγχώριες δικές τους ανάγκες. Αυτή θεωρούμε πως είναι και η σημαντικότερη συνθήκη που πρέπει να εστιάσουμε.
Επίσης, θα είναι προς όφελος του κράτους διότι θα υπάρξει επάρκεια αλκοόλης προς διάθεση, θα καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια και το παρεμπόριο.

Αντιλαμβανόμαστε τις πρωτόγνωρες συνθήκες και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίζετε να πράττει προς όφελος της επιχειρηματικότητας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθία
ς

Παναγιώτης Πιτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες