Λουτράκι: Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης τα είχε όλα: Προτάσεις, αστεία, βρισιές και ευτράπελα! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020

Λουτράκι: Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης τα είχε όλα: Προτάσεις, αστεία, βρισιές και ευτράπελα!


Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, που έγινε με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων προστασίας έναντι στον κορονοϊό, πέρασε στην ιστορία. Δυστυχώς, δεν δόθηκε στους δημότες και στα ΜΜΕ η ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, ωστόσο το Loutraki365.gr, έχει όλο το καυτό ρεπορτάζ και σας το παρουσιάζει.

 

Πάμε λοιπόν να δούμε το παρασκήνιο όλων όσων έγιναν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης:

 

+) Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00. Ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία, που τελικά ξεκίνησε στις 18:50. Κάποιοι δεν τα κατάφερναν και τόσο καλά να συνδεθούν, κάποιοι άλλοι δεν ακούγονταν ενώ κάποιοι τρίτοι απλά άργησαν να εμφανιστούν.

 

+) Παρά το γεγονός ότι έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε δεκαπέντε λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα!

 

+) Όλοι είχαν συνδεθεί από το σπίτι τους ή το χώρο όπου βρίσκονταν, στην ειδική πλατφόρμα, μέσω σταθερού υπολογιστή, laptop ή κινητού. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δεν ήταν αυτή που παρέχεται από την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδος) στους ∆ήμους δωρεάν, αλλά μια πλατφόρμα που κατασκευάστηκε από μια εταιρεία σε συνεργασία με αυτή που κρατάει τα πρακτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

+) Και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, κρατήθηκαν πρακτικά από την εταιρεία που έχει αναλάβει αυτό το καθήκον. Άνθρωπος της εταιρείας, συμμετείχε κανονικά στην τηλεδιάσκεψη και κατέγραφε τα όσα ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

+) Ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, βρισκόταν στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Από την άλλη, Κώστας Λογοθέτης, Θανάσης Μουζάκης και Δημήτρης Δέδες βρίσκονταν στο γραφείο του πρώτου, τηρώντας όπως είπαν πολλές φορές τα μέτρα προστασίας και τις... αποστάσεις μεταξύ τους! Τέλος, ο Βασίλης Βασιλείου, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, μέσα από το πούλμαν που οδηγούσε. Ευτυχώς, ήταν σταματημένο...

 


Ο Βασίλης Βασιλείου μέσα από το πούλμαν!

 

+) Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν σχεδόν όλοι. Και επειδή αρκετοί θα έχουν την απορία αν συμμετείχε ο κ. Ασημακόπουλος, η απάντηση είναι ναι! Συμμετείχε κανονικότατα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δυσκολεύτηκε λίγο στην αρχή, αλλά στη συνέχεια βρήκε τα πατήματά του...!

 


Ο Χρήστος Ασημακόπουλος συμμετείχε κανονικά στην τηλεδιάσκεψη

+) Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν οι: Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος), Θυμής Φίλιππας (Πρόεδρος Δ.Σ.), Τάσος Σακελλαρίου, Κώστας Παντελέου, Σωτήρης Πέρρας, Σπύρος Ράτης, Σωτηρία Κορδαλή, Κώστας Δήμου, Μαρία Πρωτοπαππά (επικεφαλής συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας"), Γιώργος Κοντός, Παναγιώτης Πέτρου, Κώστας Λογοθέτης (επικεφαλής συνδυασμού "Με τους Πολίτες Μπροστά"), Θανάσης Μουζάκης, Θοδωρής Πέτρου, Δημήτρης Δέδες, Γιάννης Καραπανάγος (επικεφαλής συνδυασμού "Αλλάζουμε Μαζί"), Κώστας Σταυρόπουλος, Κασσιανή Κόντη, Κωστής Ζερβός (επικεφαλής συνδυασμού "Επιλογή Ευθύνης"), Αλκιβιάδης Δρίτσας, Δημήτρης Βασιλείου (επικεφαλής συνδυασμού "Ώρα για Δράση"), Βασίλης Βασιλείου, Χρήστος Ασημακόπουλος (επικεφαλής συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση").

 

+) Πώς γινόταν η διαδικασία: Στην αρχή έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι ήχου, μικροφώνου και κάμερας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φϊλιππας Θυμής, έβαλε όλα τα μικρόφωνα των συμμετεχόντων σε σίγαση (Mute). Αν κάποιος ήθελε να μιλήσει, υπήρχε η επιλογή μέσω ειδικού κουμπιού στην πλατφόρμα να "σηκώσει το χέρι του". Ο πρόεδρος το έβλεπε και έδινε το λόγο. Όση ώρα μιλούσε κάποιος, κανείς δεν μπορούσε να τον διακόψει, πλην του προέδρου, αφού όλα τα άλλα μικρόφωνα ήταν κλειστά. Όταν ολοκλήρωνε την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος έδινε το λόγο στον επόμενο δημοτικό σύμβουλο. Με το ίδιο κουμπί (σήκωμα χεριού), οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφιζαν ή καταψήφιζαν ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Βεβαίως, πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας, όλοι είχαν δικαίωμα να τοποθετηθούν και να δικαιολογήσουν τη θετική ή αρνητική ψήφο τους.

 

+) Το τσιγάρο πήγαινε σύννεφο. Δεν θα δώσουμε ονόματα, πάντως όσοι δημοτικοί σύμβουλοι καπνίζουν δεν δίστασαν να ανάψουν τσιγάρο μπροστά στην κάμερα. Μάλιστα, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προς το τέλος της συνεδρίασης έβαλαν και ένα ποτάκι για να χαλαρώσουν... Σπίτι τους ήταν άλλωστε!

 

+) Ενδιαφέρον είχε και το background πίσω από κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Άλλοι είχαν ένα τζάκι, άλλοι τα ντουλάπια της κουζίνας τους... Τις εντυπώσεις πάντως, έκλεψε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, Δημήτρης Λάμπρου, που έκανε και τοποθέτηση προϊόντος...

 


Ο Δημήτρης Λάμπρου έκανε και διαφήμιση σε γνωστή μάρκα μπισκότων!

 

+) Πάνε τα κουστούμια και οι γραβάτες! Εντάξει, δεν περιμέναμε να φοράνε και επίσημο ένδυμα αφού όπως αναφέραμε και νωρίτερα, σχεδόν όλοι έκαναν την τηλεδιάσκεψη από το σπίτι τους. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ήταν απλά ντυμένοι. Η κ. Πρωτοπαππά πάντως, είχε περιποιηθεί λίγο παραπάνω την εμφάνισή της και συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια μέχρι και από τον κ. Γκιώνη! Όπως και η κ. Κόντη Κασσιανή. Η οποία αν και καλοντυμένη, δεν σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

 


Η Κασσιανή Κόντη

+) Έγινε και αυτό: Δημοτικός σύμβουλος την ώρα της ψηφοφορίας είχε πάει τουαλέτα. Μάταια τον έψαχνε ο πρόεδρος του Δ.Σ. για να δει αν θα ψηφίσει ή όχι. Ο Δημοτικός σύμβουλος, είχε κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Τελικά, αποφασίστηκε ότι αφού δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

 

+) Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Καραπανάγος, είχε θυμίσει ότι ο κ. Γκιώνης είχε ανεβάσει φωτογραφία στο facebook με τον κ. Comer, την ώρα που υπέγραφε τη συμφωνία για να αγοράσει τα δάνεια της Club Hotel ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων, από την Τράπεζα Πειραιώς. Αστειευόμενος, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης του είπε "α, πολλά βλέπεις εσύ. Θα σε διαγράψω από φίλο.". Σε αυτό το θέμα, επανήλθε ο Παναγιώτης Πέτρου και ρώτησε αν τελικά τον διέγραψε. Ο κ. Γκιώνης, στο ίδιο ύφος, απάντησε ότι ήθελε να το κάνει, αλλά δεν τον άφησαν οι συμμαθήτριές τους (σ.σ. Καραπανάγος και Γκιώνης ήταν συμμαθητές στο σχολείο).

 

+) Τα παραπάνω, έγιναν την ώρα που η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη. Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτυρήθηκαν με τον κ. Δημήτρη Βασιλείου να βγαίνει εκτός εαυτού: "Θα συζητήσουμε τα θέματα που υπάρχουν στο θεματολόγιο γ@μώ την τύχη μου ή θα μιλάμε για το facebook;", ανέφερε φανερά εκνευρισμένος.

 

+) Ο κορονοϊός μας ενώνει! Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της δημοτικής αρχής για οποιοδήποτε θέμα χρειαστεί την βοήθειά τους, ελέω κορονοϊού. Ταυτόχρονα, πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν να γίνει σύντομα ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά και μόνο για να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι συνδυασμοί, προκειμένου να παρθούν μέτρα που να βοηθούν τους επαγγελματίες και τους δημότες. Παρά το γεγονός ότι όλοι το ζήτησαν, δεν πάρθηκε απόφαση για να πραγματοποιηθεί.

 

+) Μαρία Πρωτοπαππά και Γιώργος Κοντός, είχαν ένα αυτοκόλλητο στη μπλούζα τους με το σήμα του "Μένουμε σπίτι". Όπως ενημέρωσε η κ. Πρωτοπαππά, σκοπεύουν να τυπώσουν και άλλα τέτοια αυτοκόλλητα και να τα διανείμουν σε πολίτες.

 


Η Μαρία Πρωτοπαππά με το αυτοκόλλητο "Μένουμε σπίτι"

 

Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ανέβασαν στα προφίλ τους στα social media, φωτογραφίες από την πρώτη τους συμμετοχή σε Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη:

 


Ο Θοδωρής Πέτρου

 


Ο Θανάσης Μουζάκης

 

+) Παρ' όλα αυτά, ήταν μια συνεδρίαση, στην οποία έγιναν προτάσεις, συζητήθηκαν σοβαρά θέματα, όπως αυτό με τον 25χρονο που βγήκε θετικός στον κορονοϊό, κανείς δεν διέκοπτε κανέναν (δεν μπορούσε άλλωστε), κανείς δεν ξέφυγε από τους χρόνους του κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ενώ η συζήτηση κύλησε σχετικά ήρεμα. 


https://www.loutraki365.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες