Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020


Κορωνοϊός: Τα ευρωομόλογα διχάζουν τη Γερμανία | ΣΚΑΪ

Με τον ποινικολόγο και πρώην Νομάρχη Φλώρινας Παύλο Αλτίνη, συμπορευτήκαμε στον ΛΑΟΣ επί χρόνια! Μας διέπει μια ανιδιοτελής πατριωτική φιλία από τότε και μέχρι σήμερα!

Αυτού του σπουδαίου Έλληνα πατριώτη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τελευταίο του άρθρο και τόσο επίκαιρο, όπως ακριβώς το δημοσίευσα και στο δικό μου ιστολόγιο: http://egerssi.gr/

«Ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει “ευρωομόλογο” για να μην επιτρέπουμε σε ειδικούς, “ειδικούς” και παπαγαλάκια να μπερδεύουν τους πολίτες. Το ευρωομόλογο είναι ένα δάνειο. Όταν μιλάμε για «ευρωομόλογο» εννοούμε “δάνειο”.

Όταν έχουμε ένα «δάνειο» κατ’ ανάγκην έχουμε έναν «δανειολήπτη», έναν “δανειοδότη”, ένα ποσό που δίδεται ως δάνειο και το οποίο λέγεται “κεφάλαιο”, ένα “επιτόκιο”, ένα ποσό που λέγεται “τόκος”, ένα χρονικό διάστημα, που λέγεται “περίοδος του δανείου”, μετά το οποίο πρέπει να επιστραφεί και το κεφάλαιο και ο τόκος, και, τέλος, ένα ποσό που πληρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον δανειολήπτη στον δανειοδότη και λέγεται «δόση». Έτσι, ο δανειοδότης δανείζει στον δανειολήπτη το κεφάλαιο και ο δανειολήπτης έχει υποχρέωση μέχρι την λήξη της περιόδου του δανείου, να επιστρέψει στον δανειολήπτη το κεφάλαιο συν τον τόκο. Συνήθως η πληρωμή αυτή γίνεται σε δόσεις. Το πόσος θα είναι ο τόκος, άρα πόση είναι η δόση, που θα πληρωθεί από τον δανειοδότη στον δανειολήπτη, υπολογίζεται βάσει του “επιτοκίου”.

Όσον αφορά το δάνειο που ονομάζουν “ευρωομόλογο”:

Δανειολήπτης θα είναι η ΕΕ και όταν λέμε “η ΕΕ”, εννοούμε τα μέλη της, άρα και η Γερμανία θα είναι ένας από τους δανειολήπτες.

Δανειοδότης ποιος θα είναι; Το καταστημένο και τα παπαγαλάκια του μας λένε ότι δανειοδότης θα είναι «οι αγορές». Οι αγορές παρουσιάζονται απρόσωπες, κάτι σαν δυνάμεις της φύσεως, κάτι σαν θεότητα. Κανείς δεν λέει με όνομα ποιοι κρύβονται πίσω από την μάσκα που ονομάζεται «οι αγορές». Δεν είναι παράλογο το να υποθέσουμε ότι πίσω από την μάσκα που ονομάζεται «οι αγορές», κρύβονται οι πολυεθνικές τράπεζες (που έχουν συγκεκριμένους ανθρώπους ως ιδιοκτήτες), οι διεθνείς τοκογλύφοι. Μία από αυτές τις διεθνείς τράπεζες είναι και η Γερμανική Τράπεζα (Deutsche Bank).

Δηλαδή η Γερμανία ως μέλος της ΕΕ θα είναι δανειολήπτης και ως συνδεδεμένη με την Γερμανική Τράπεζα θα είναι δανειοδότης. Με άλλα λόγια η Γερμανία θα παίρνει δάνειο, και θα πληρώνει το δάνειο αυτό και τους τόκους του.

Όμως το ποσό του δανείου που θα πάρει η ΕΕ θα πρέπει να το διαθέσει στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Άρα οι τρείς αυτές χώρες θα πρέπει να επιστρέψουν το δάνειο και τον τόκο στην ΕΕ, η οποία θα το επιστρέψει στις “αγορές”, δηλαδή στους τοκογλύφους, μεταξύ των οποίων είναι και η Γερμανική Τράπεζα. Αν οι τρεις αυτές χώρες δεν μπορέσουν να πληρώσουν το δάνειο και τους τόκους στην ΕΕ, τότε η ΕΕ (άρα η Γερμανία) θα μπορεί να τους κατασχέσει το έδαφός τους, να επιβάλει μνημόνια και άλλες μεθόδους σκλαβιάς. Και η ΕΕ (δηλαδή η Γερμανία με την μάσκα της ΕΕ) θα το κάνει πιεζόμενη από τις «αγορές» (δηλαδή από την Γερμανία με την μάσκα “των αγορών”).

Γιατί όμως η ΕΕ (δηλαδή η Γερμανία) σήμερα δεν θέλει το δάνειο (που φοράει την μάσκα που λέγεται «ευρωομόλογο»); Διότι, όσο καθυστερήσει το δάνειο, τόσο θα καθυστερήσουν τα μέτρα, δηλαδή τόσο θα αυξηθούν οι ανάγκες, άρα τόσο θα αυξηθεί το επιτόκιο, δηλαδή τα κέρδη των τοκογλύφων. Με άλλα λόγια η Γερμανία ως ΕΕ προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της Γερμανίας ως “τοκογλύφου”.

Και η Ολλανδία; Η Ολλανδία είναι, πάντα ήταν, ελεγχόμενη από την Γερμανία.

Τέλος, γιατί η Γερμανία παίζει ένα τέτοιο βρώμικο ρόλο; Απλώς διότι, η Γερμανία δεν ανήκει στους Γερμανούς αλλά στους τοκογλύφους. Και ανήκει στους τοκογλύφους ήδη από τον 18ο αιώνα τουλάχιστον (όταν οι τοκογλύφοι μέσω δανείων ήλεγχαν τους άρχοντες των Γερμανικών κρατιδίων), πριν ακόμη δημιουργηθεί η ενιαία Γερμανία.

Το ότι η Γερμανία είναι ιδιοκτησία των τοκογλύφων φαίνεται και από τα εξής δύο ιστορικά στοιχεία: Πρώτον, η ανόρθωση της Γερμανίας μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Χίτλερ χρειάστηκε χρήματα, όπως και η δημιουργία της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ. Που και πως βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; (Εκτός και εάν δεχθούμε τις παιδαριώδεις εξηγήσεις ότι ο Χίτλερ ήταν τόσο “τεράστιος” ηγέτης και ο Γερμανικός λαός είναι γενετικά τόσο “υπέρτερος”). Δεύτερον, πως το Σχέδιο Μάρσαλ δημιούργησε τέτοιο οικονομικό θαύμα στην Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα, π.χ. απλώς “ξεκοκαλίστηκε” από τα πρακτοράκια του κατεστημένου; (Εκτός και εάν δεχθούμε την παιδαριώδη εξήγηση ότι ο Γερμανικός λαός είναι γενετικά τόσο “υπέρτερος”).

Υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της απόψεως ότι η Γερμανία δεν ανήκει στους Γερμανούς αλλά στους τοκογλύφους, όμως αυτό είναι άλλο πολύ μεγάλο θέμα.

Συμπέρασμα όσον αφορά το δάνειο που φορά την μάσκα του “ευρωομολόγου”. Οι τοκογλύφοι (εμφανιζόμενοι με την μάσκα της Γερμανίας και της ΕΕ) αρνούνται το δάνειο ( = ευρωομόλογο) με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους. Δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά.

Σημειώστε όμως το εξής: Οι τοκογλύφοι συνεχώς κρύβονται και η κοινή λογική λέει ότι κρύβεται αυτός που φοβάται»!!

Κοινοπραξία για σταθμό μετατροπής με τη Siemens…

 

ΑΔΜΗΕ: Σε Siemens - Τέρνα οι σταθμοί διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ...


Αξίζει να σας αναφέρω την αλίευση της παρακάτω είδησης, όπως την είδα στο ιστολόγιο https://rethemnosnews.gr/

«Η ένωση των εταιρειών Siemens και ΤΕΡΝΑ είναι η ανάδοχος εταιρεία στη διαγωνιστική διαδικασία για τους σταθμούς μετατροπής διασύνδεσης Κρήτης και Αττικής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αριάδνη Interconnection, μετά την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς στις 26 Μαρτίου 2020, το κόστος της σύμβασης διαμορφώθηκε κοντά στα 370 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, τα 358,6 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στην κατασκευή των Σταθμών Μετατροπής και τα 11,4 εκατομμύρια ευρώ στη συντήρησή τους. Η σύμβαση, με διάρκεια υλοποίησης 36 μηνών, θα υπογραφεί μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υπενθυμίζεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση δύο Σταθμών Μετατροπής και ενός Υποσταθμού για την ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος Κρήτης-Αττικής ξεκίνησε στις 24 Μαΐου 2019.

Ο διαγωνισμός προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου διεθνώς και την 1η Νοεμβρίου 2019 υπεβλήθησαν δεσμευτικές προσφορές από τις κοινοπραξίες GE-NARI-MYTILINEOS και SIEMENS-TEΡNA.

Η εξέταση των προσφορών από τις δύο κοινοπραξίες, οι οποίες διαθέτουν ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο και εξειδικευμένη εμπειρία σε παρόμοια έργα στο εξωτερικό, διήρκησε περισσότερους από τέσσερις μήνες λόγω των υψηλών απαιτήσεων του Έργου.

Η τεχνική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου 2020 κρίνοντας ως αποδεκτή την προσφορά της κοινοπραξίας SIEMENS-TEΡNA, αφού συνυπολογίστηκαν όλες οι επιμέρους παράμετροι της Διασύνδεσης.

“Σε πείσμα της κρίσης που διανύουμε, η διαγωνιστική διαδικασία για το ιστορικό έργο ύψους 1 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα” ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος της Αριάδνη Interconnection και πρόεδρος και CEO του μητρικού ομίλου ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης για να προσθέσει:

“Ο ΑΔΜΗΕ θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις την έγκαιρη υλοποίησή του, ώστε το 2023 η Κρήτη να ηλεκτροδοτείται με ασφάλεια και αξιοπιστία από το ηπειρωτικό σύστημα. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής για όλους τους καταναλωτές της χώρας, μέσω της μείωσης των ΥΚΩ, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του αιολικού και φωτοβολταϊκού δυναμικού του νησιού με όρους βιώσιμης ανάπτυξης”»!

Αυτό που μου ήλθε λοιπόν στο νου, είναι πως η “καταδικασθείσα” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας Siemens, εξακολουθεί και παίρνει δημόσια έργα! Όμως, πολύ σύντομα μου ήλθε η διαβεβαίωση πως τα 280 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει η Siemens, η θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ! Το τίμημα μου είπαν, θα το καρπωθεί εξ ολοκλήρου η Άγκελα Μέρκελ!

Λέτε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Λέτε να είναι τόσο άπληστη η Γερμανία και στην Ελλάδα να μην δώσει ούτε ευρώ;

Δεν το πιστεύω!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες