ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ


Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η λίστα των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προκειμένου να διανεμηθούν τρόφιμα τον Απρίλιο εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Φυσικά και ψηφίσαμε θετικά.

Όμως τονίσαμε και τονίζουμε ότι στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες δεν πρέπει ο Δήμος να μείνει:

Αφενός στη συγκεκριμένη λίστα δικαιούχων, αλλά να παραμείνει ανοικτή για την προσθήκη και άλλων απόρων οικογενειών στην πορεία. Τα αποτελέσματα του κλεισίματος των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται και το διάστημα θα διαρκέσει μερικούς μήνες.

Αφετέρου δεν είναι δυνατόν να αρκείται ο Δήμος στη διανομή τροφίμων μόνο μία φορά το Πάσχα. Διανομή κατ’ οίκον με υπαλλήλους και εθελοντές (υπάρχουν διαθέσιμοι πολίτες) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική και μάλιστα με δαπάνες του Δήμου. Δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Το ταμείο του Δήμου συνεχώς αυξάνει (πλησιάσαμε και ίσως ξεπεράσαμε τα 32 εκατομμύρια σε σχέση με τα 28,3 εκατομμύρια που σας παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή).

Καλές οι 250 μερίδες φαγητού που προσφέρει δωρεάν επιχείρηση που σύντομα θα δραστηριοποιηθεί στα όρια της Κορίνθου αλλά η δράση αυτή πρέπει να ανήκει στο Δήμο σε βάθος χρόνου και να αφορά περισσότερους πολίτες.

Ζητάμε από το Δήμαρχο μεγαλύτερη ενεργοποίηση. Έχει τη στήριξη της παράταξής μας για απευθείας αναθέσεις προμήθειας τροφίμων από κορινθιακές επιχειρήσεις. Έκτακτες ανάγκες έχουμε. Νόμιμο είναι με τη ΠΝΠ.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε βεβαίως να μην βρεθούν εμπόδια από τις «Ανεξάρτητες Αρχές» για την προμήθεια στα πλαίσια σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                                  ΚΟΡΙΝΘΟΣ 07/04/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες