Μαρία Πρωτοππαπά: Για μια ακόμη φορά ο κ.Γκιώνης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Απριλίου 03, 2020

Μαρία Πρωτοππαπά: Για μια ακόμη φορά ο κ.Γκιώνης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου – Όλοι εναντίον όλων μετά ...

Για μια ακόμη φορά ο κ.Γκιώνης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Για μια ακόμη φορά, τη στιγμή που η χώρα μας και συνακόλουθα ο Δήμος μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί τόσο την υγεία και την ζωή των πολιτών, όσο και την ίδια την πολιτεία, ο κ. Δήμαρχος συνεχίζοντας την αξιοθρήνητη τακτική του και την καταπάτηση κάθε ηθικής δεοντολογίας, επιβεβαίωσε για μια......ακόμη φορά το ήθος, το ύφος και τις αντιλήψεις του για τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, τον δικό του και της αντιπολίτευσης.

Στην αγωνιώδη για την πορεία του δήμου και την τύχη των δημοτών και γόνιμη για την συζήτηση και την λήψη αποφάσεων -έστω και άδικη - κριτική, απάντησε με έξαλλες κραυγές και υβρεολόγιο και με αναγωγή της πολιτικής σε ακαταλαβίστικα μαθήματα ασυναρτησίας και χυδαιολογίας.

Ανακοίνωσε τέλος, ότι θα παύσει την φιλεύσπλαχνη απέναντί μας τακτική, καταλήγοντας σε απειλές πολιτικής τρομοκρατίας, με αναφορά για μεγαλύτερο εκφοβισμό και σε συμβούλους του.

Η πολιτική αποσύνθεση του κ. Γκιώνη δεν θα άξιζε τον κόπο να απασχολεί τον οποιονδήποτε εάν δεν τύχαινε να είναι Δήμαρχος του δήμου μας και αν η συμπεριφορά του δεν αποτελούσε βάναυση υποτίμηση και προσβολή των παραδόσεων και της ιστορίας του δήμου και των δημοτών του.

Από τις 19 Μαρτίου έχουμε καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις μας στον κ. Γκιώνη -πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές γιατί δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις-και έχουμε θέσει την παράταξή μας ΄΄ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ΄΄ και τους εαυτούς μας βοηθούς σε κοινό αγώνα για να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα και με τις λιγότερες απώλειες την δραματική και συνεχώς μεταβαλλόμενη πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Παρά ταύτα ο κ. Δήμαρχος μας αγνόησε και στο χθεσινό συμβούλιο, διεκδικώντας, ως ειδήμων, με δογματική βεβαιότητα την μοναδικότητα και το αλάθητο των ενεργειών του, θεώρησε κάθε άλλη πρόταση ως απειλή της αυθεντίας του, απορρίπτοντάς την με κραυγές και ύβρεις κατά της αρχηγού του συνδυασμού μας.

Ρωτάμε λοιπόν:

ποιες οι προτάσεις και ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοιού;
Οι προσωρινές υποστηρικτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που θεσπίζει το κράτος για έκτακτες ανάγκες;
Μένουμε εδώ γιατί σεβόμαστε τη κρισιμότητα των ημερών..

Έχουμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή για να ξέρουν οι δημότες καθώς ο κ. Δήμαρχος αγνόησε και απέρριψε τις προτάσεις μας λες και πρόκειται για νεκρούς και όχι ζώντες πληγέντες συνανθρώπους μας.

Απαιτήσαμε και απαιτούμε από την Δημοτική αρχή και το Δήμαρχο :

Παράλληλα με τις προσωρινές υποστηρικτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που θεσπίζει το κράτος για έκτακτες ανάγκες, να διεκδικηθεί από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με την μορφή του κατεπείγοντος.

Εμείς ως ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ παρέχουμε την έγκρισή μας στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία προμήθεια τροφίμων με τη διαδικασία της ανάθεσης με διαπραγμάτευση για να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας.
Η διανομή των τροφίμων να γίνει με την εποπτεία διαπαραταξιακής επιτροπής, με την συμμετοχή των προέδρων των κοινοτήτων και την βοήθεια των ενοριών και των τοπικών συλλόγων.

Η κατάσταση των δικαιουμένων από το κοινωνικό παντοπωλείο να ανοίξει για να προστεθούν ανάλογα και άλλα νοικοκυριά στο προσεχές διάστημα, που όπως φαίνεται, θα είναι δύσκολο.

Να ενισχυθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, ιδίως της καθαριότητας και περιβάλλοντος, με οικονομικό βοήθημα για την έκθεσή τους σε επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες. Το προτείνει και η ΚΕΔΕ.

Επίσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης, γιατί πολλοί συμπολίτες μας θα μείνουν χωρίς μεροκάματο και άλλους οικονομικούς πόρους για αρκετό καιρό,

Προτείνουμε: 

1. Να ανασταλεί η αναγκαστική είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο και την ΔΕΥΑ για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και μετά το πέρας της να ρυθμιστούν σε βάθος τετραμήνου τουλάχιστον και ανάλογα με το ποσόν τους .

2. Να μηδενιστούν τα Δημοτικά τέλη, Δημοτικός φόρος και ΤΑΠ των επιχειρήσεων που έκλεισαν, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και τουλάχιστον για ένα τετράμηνο.

3. Να διακοπεί η είσπραξη δημοτικών δικαιωμάτων Λαικών αγορών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και τουλάχιστον για ένα τετράμηνο. 

4. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη μέχρι 50% για πολυτέκνους απόρους και άτομα με αναπηρία.

Σε ότι αφορά την προστασία της Δημόσιας υγείας

Να γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις μαζί με πλύσιμο σε όλους τους κοινόχρηστους χωρους, σε όλο το δήμο πλατείες ,στάσεις λεωφορείων, παγκάκια πεζοδρόμια, πεζοδρόμους ,σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εθνικού οργανισμού υγείας.
Εξασφάλιση υγειονομικού υλικού ,γάντια ,μάσκες ,απολυμαντικά κ.λ.π και να δοθούν στο Κέντρο Υγείας στα ιατρεία των δημοτικών κοινοτήτων καθώς και στους πολίτες.

Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με οδηγίες ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ.
Για τον πυλώνα της Εθνικής οικονομίας που λέγεται τουρισμός και ως μητροπολιτικός τουριστικός Δήμος προτείνουμε:
H χρηματοδότηση που αφορούσε τη διαφημιστική καμπάνια του Δήμου για το 2020 να διατεθεί οριζόντια στα ενεργά τουριστικά καταλύματα του Δήμου με τη μορφή επιταγής τουρισμού καθώς και φοροελαφρύνσεις σε τοπικό επίπεδο προκειμένου οι ξενοδόχοι μας να βγουν ανταγωνιστικά στις τιμές των δωματίων τους όταν θα επέλθει η επανεκκίνηση της οικονομίας στηρίζοντας ριζοσπαστικά σαν Δήμος την <ραχοκοκαλιά μας που πρόκειται να πληγεί.

Ταυτόχρονα η δημοτική επιτροπή τουρισμού με όλους τους φορείς να ασκήσει γόνιμες και προσοδοφόρες ενέργειες στην περιφέρεια και την κεντρική κυβέρνηση για γρήγορη υιοθέτηση του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ(ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ) και κάθε άλλου εργαλείου που διατίθεται σε εθνικό και ευρωπαικό μηχανισμό.

Είμαστε εδώ, ως ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, να συμβάλλουμε ενεργά και ως συμπαραστάτες στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στη κρίσιμη κατάσταση που διανύει η χώρα μας.
Ευχόμεθα σε όλους τους συνδημότες μας, στη δοκιμασία της μάστιγας αυτής, δύναμη, υπομονή, κουράγιο και υπακοή στις υποδείξεις της Πολιτείας, με την πίστη ότι τον ανηφορικό και τραγικό δρόμο του Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση.


ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες