Με αφορμη τις συμπεριφορες ορισμενων...λιγες σκεψεις απο τον Παναγιωτη Πετρου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020

Με αφορμη τις συμπεριφορες ορισμενων...λιγες σκεψεις απο τον Παναγιωτη Πετρου


Στο ΔΣ της 16ης Οκτωβρίου 2109, με αφορμή το αίτημα 10 Δημοτικών Συμβούλων, έγινε μια συζήτηση όσον αφορά την προστασία των θεσμών κ ειδικότερα το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα κάνει μια τοποθέτηση όπου εξέφραζα τις ανησυχίες μου για τον τρόπο που κάποια πρόσωπα υπηρετούν τους θεσμούς. Είχα μάλιστα τονίσει για τους αγώνες που είχαν γίνει για να δημιουργηθούν κ να λειτουργούν αυτοί οι θεσμοί κ πως πρέπει να προστατεύονται γιατί αποτελούν το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας( Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά εκείνης της μέρας).

Πολλοί, τότε, μπορεί να μην έδωσαν μεγάλη σημασία στα λόγια αυτά, ήρθε όμως ο καιρός, μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμουν, που η τοποθέτησή μ αυτή αποδείχθηκε προφητική. Τα γεγονότα με επιβεβαίωσαν δυστυχώς.

Το λέω αυτό με αφορμή την τελευταία απαράδεκτή και χυδαία συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στην κ. Πρωτοπαππά, η οποία όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένη κ αυτό είναι το ανησυχητικό. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι μέσα στο λίγο χρονικό αυτό διάστημα της νέας Δημοτικής Αρχής, έχουν γίνει τρία περιστατικά που θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους, 

Μην ξεχνάμε την αήθη, κ με απειλητικό τρόπο, επίθεση που δέχθηκε η κ, Πρωτοπαππά, από τον πρόεδρο της Τουριστικής κ. Ρουμελιώτη. 

Μην ξεχνάμε την επίθεση που δέχθηκε δημότης σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αντιδήμαρχο κ. Πέρρα. 

 Μην ξεχνάμε τη συμπεριφορά της ‘προέδρου’ στο ΚΑΠΗ των Αγίων Θεοδώρων προεκλογικά αλλά κ μετά τις εκλογές. 

Μην ξεχνάμε τοποθετήσεις τους για τους πρόσφυγες κ τους μετανάστες. 

Δε θα αναφερθώ δε για αναφορές που μου έχουν γίνει, για συμπεριφορές που δείχνουν δυστυχώς μια καθεστωτική νοοτροπία. Συμπεριφορές που δυστυχώς είναι ακραίες και επικίνδυνες, για να μην πω τίποτα χειρότερο, γιατί όταν δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τη λειτουργία των θεσμών και γενικότερα για τη Δημοκρατία στο μέλλον. 

Μπορεί πολλοί να το θεωρήσουν υπερβολή αυτό που λέω. Αν κάτσει όμως κανείς να δει και τη μεγάλη εικόνα σε επίπεδο Ελλάδας και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πιστεύω θα αλλάξει γνώμη. 

Αν δει συμπεριφορές και τοποθετήσεις προσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη (Όρμπαν-Ουγγαρία), θα μπει σε δεύτερες σκέψεις. 

Το ανησυχητικό, επίσης, σε αυτή την ιστορία, για να γυρίσω στα καθ΄ ημάς, είναι η ανέχεια που δείχνουν πάρα πολλοί, είτε γιατί νομίζουν ότι δεν τους αφορά είτε γιατί συμφωνούν ( αυτοί θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ λίγοι) είτε γιατί θεωρούν ότι μπορεί να τους βολεύει πολιτικά. 

Ειδικότερα από ανθρώπους που θέλουν να λένε ότι ανήκουν στον προοδευτικό χώρο.

Κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πήραν θέση και συγχαρητήρια για αυτό. Όπως επίσης και πάρα πολλοί συνδημότες μας. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται από όλους, και μάλιστα στη γέννηση τους. 

Καμμιά ανοχή δεν επιτρέπεται. Πριν είναι αργά. Δεν έχει σημασία αν οι επιθέσεις αφορούν κυρίως την κ. Πρωτοπαππά. Θα μπορούσαν να είναι προς τον οποιοδήποτε. Δε μιλάμε, απλά, για αλαζονεία της εξουσίας. Εδώ μιλάμε για θεσμούς. Μιλάμε για απειλές πολιτικής τρομοκρατίας κ εκφοβισμού.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
Μπρεχτ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες