Ταξίδι στον χρόνο, μέσα από χρώματα κι αρώματα στη Χάλκη - Δείτε τις φωτογραφίες - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020

Ταξίδι στον χρόνο, μέσα από χρώματα κι αρώματα στη Χάλκη - Δείτε τις φωτογραφίες

Το όμορφο νησί με τον ξεχωριστό χαρακτήρα

Ταξίδι στον χρόνο, μέσα από χρώματα κι αρώματα στη Χάλκη

Μικρή, πολύχρωμη, γεμάτη αρώματα, ομορφιές και υποσχέσεις για ένα ταξίδι στον χρόνο με μπόλικη νοσταλγία και συναίσθημα. Είναι η Χάλκη, στην άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου με τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.

Και μπορεί να μην ανήκει στους δημοφιλείς προορισμούς, όμως, όσοι την ανακαλύπτουν δίνουν ραντεβού για το επόμενο αντάμωμα.

Άλλωστε, η γαλήνη και η ησυχία που προσφέρει, την κάνουν ακαταμάχητη, σε συνδυασμό με το πολύχρωμο σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου και σε εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά. Οι, δε, βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, ανάμεσα σε αρχοντικά και ανακαινισμένα σπίτια που διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα και το παρελθόν τους, είναι μία μοναδική εμπειρία και ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Για το όνομά της Χάλκης ακούγονται δύο εκδοχές. Η μία θέλει το όνομα να οφείλεται στα ορυχεία και τα εργαστήρια επεξεργασίας χαλκού, που υπήρχαν στο νησί κατά την αρχαιότητα. Και η άλλη πως προέρχεται από τη φοινικική λέξη «κάρκι» ή «κάλχι», που σημαίνει «πορφύρα», το όστρακο που αφθονούσε στις ακτές του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες