ΕΑΚΠ-Παρέμβαση για το στεγαστικό πρόβλημα των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο Σκιάθου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020

ΕΑΚΠ-Παρέμβαση για το στεγαστικό πρόβλημα των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο Σκιάθου


Παρέμβαση για την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των πυροσβεστών της ΠΥ Α/Λ Σκιάθου πραγματοποίησε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την ηγεσία του Σώματος και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΕΑΚΠ ζητά άμεσα να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των πυροσβεστών σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις και να μεριμνήσει η κυβέρνηση για την οριστική λύση των στεγαστικών προβλημάτων.

Η παρέμβαση αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά σας επισημαίνουμε το οξύ πρόβλημα διαμονής που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας που μετατέθηκαν και υπηρετούν στις ΠΥ Αερολιμένων που εδρεύουν σε νησιά υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Πληροφορηθήκαμε ότι και οι πυροσβέστες που υπηρετούν στην ΠΥ Α/Λ Σκιάθου αντιμετωπίζουν (όπως και άλλοι συνάδελφοί μας) σοβαρά προβλήματα με τη στέγασή τους.

Συγκεκριμένα, αρκετοί από τους συναδέλφους που υπηρετούν στην εν λόγω υπηρεσία λόγω του υψηλού κόστους των ενοικίων αναγκάστηκαν να διαμένουν εντός αυτής.

Με την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας που μέχρι εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσαν για τη διαμονή τους.

Σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με νέο ξεσπίτωμα αφού οι ιδιώτες των κατοικιών που νοίκιασαν το προηγούμενο διάστημα τους ζητάνε να ξενοικιάσουν τα καταλύματα προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο που ξεκινά.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας για την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης που προκύπτει για το προσωπικό που υπηρετεί στην ΠΥ Α/Λ Σκιάθου και τούτο γιατί το συγκεκριμένο νησί συγκαταλέγεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα την εξαιρετική δυσκολία στην εξεύρεση αξιοπρεπών χώρων για τη διαμονή των υπηρετούντων στην παραπάνω υπηρεσία.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε:

Άμεσα να εξασφαλιστεί η φιλοξενία των συναδέλφων σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, ξενοδοχειακά καταλύματα κλπ.

Να μεριμνήσει η πολιτεία για την οριστική λύση των στεγαστικών προβλημάτων για όλους τους πυροσβέστες που μετατίθενται στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες