ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 09, 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Πώς γίνεται η αναγνώριση φίλων και εχθρών της Ελλάδος;

https://www.xanthitimes.gr/wp-content/uploads/2020/04/image001.jpg

Τον Οκτώβριο του 2019 στην ΕΕ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ασκήσει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Αλβανία και τα Σκόπια!

Η αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν να ασκήσει κριτική προς τον Γάλλο Πρόεδρο, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, λέγοντας:

«Ελπίζω πως το λάθος αυτό θα διορθωθεί»!

Και βέβαια η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπληρώθηκε, κι έτσι μετά από μικρό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο αξιολόγησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η Αλβανία πήρε το πράσινο φως για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο με αστερίσκο πάλι! Δηλαδή, εφόσον η Αλβανία θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατύπωσε ότι υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στο κράτος δικαίου αυτής της χώρας. Όπως η μη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η μη καταπολέμηση του υψηλού επιπέδου διαφθοράς κλπ.

Και είναι απορίας άξιο πώς η Ελλάς δεν θέτει βέτο στην ΕΕ για την Αλβανία του δικτάτορα και τουρκόφιλου Έντι Ράμα! Ο οποίος προσφάτως συνήψε οικονομική συμφωνία 16-17 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Ρ. Τ. Ερντογάν για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας από την τουρκική βιομηχανία! Αυτή η Αλβανοτουρκική προσέγγιση είναι κατά των ελληνικών συμφερόντων, αφού καθιστά την Αλβανία ως τουρκικό φερέφωνο στην περιοχή, με αποτέλεσμα την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος από την Τουρκία!

Στρατιωτικός εταίρος της Τουρκίας λοιπόν η Αλβανία! Πού δεν ζήτησε μια συγνώμη από την Ελλάδα για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα! Πού δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών! Πού δεν σταματά τις καθημερινές προκλήσεις κατά της Ελλάδος! Όπως η τελευταία και την οποία αντλούμε από το ειδησεογραφικό πόρταλ https://www.antonionews.gr/:

«Μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και την επιχείρηση αρπαγών των ελληνικών περιουσιών στη Βόρεια Ήπειρο από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, οι αλβανικές προκλήσεις συνεχίζονται. Σήμερα, ανήμερα της Πεντηκοστής και μόλις μία μέρα μετά το Ψυχοσάββατο, Αλβανοί μπήκαν στο νεκροταφείο της Κλεισούρας κι έκαψαν τη σημαία της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου, παρουσία του περιφερειακού καναλιού «Alpo TV» του Αργυρόκαστρου. Σύμφωνα με τη νεολαία Βορειοηπειρωτών, το εν λόγω κανάλι ανήκει στον Aristotel Petro, επιχειρηματία που στηρίζει και ενισχύει την ανθελληνική δράση ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων (όπως η συγκεκριμένη, που έκαψε τη σημαία) και έχει ανακηρυχθεί persona non grata από την Ελλάδα στις 06.02.2019.

Οι εξτρεμιστές Αλβανοί ανέβηκαν στο θρυλικό και αιματοβαμμένο ύψωμα 731, που έμελλε να αποτελέσει τις σύγχρονες Θερμοπύλες κατά τη διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου (1941), και αφαίρεσαν τη σημαία απ’ το ιστορικό μνημείο, για να την κάψουν στη συνέχεια παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας»!

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πώς επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση τους φίλους της και τους εχθρούς της; Ποια είναι τα κριτήρια; Είναι φίλη χώρα η Αλβανία, ή είναι εχθρός της Ελλάδος;

Ο κάθε νοήμων νους, από τα παραπάνω εξάγει δυο συμπεράσματα!

Το πρώτον, ότι η Αλβανία είναι φίλη χώρα με την Τουρκία και εχθρός με την Ελλάδα. Το δεύτερον είναι, πότε η εξωτερική μας πολιτική θα χαρακτηρίζεται από επιπολαιότητα και υποχωρητικότητα;;

Μια δικαστική απόφαση σταθμός…

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpVgQt1up5IGCTzBc1QkaQj_MRUuU0sDVt-Y5qEip1oUnBpB1Ax1ev0YCPZEmjzJJV-XoGGboDRw2Qkz6R9DAJmtopsfUd8429nEmlFV-yc5WLX1nwp4MmssZb4wwvlW_u782cv9UcDrN_/w1200-h630-p-k-no-nu/19-6.png
     
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 είχα μια δικαστική απόφαση βόμβα! Μια αθωωτική απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις (ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου 2020), και έληξε την Παρασκευή η δίκη των έξι κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έπειτα από καταγγελίες του εκδότη – δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη το 2012.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε έπειτα και από σχετική απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας ότι δεν τελέστηκαν από τους κατηγορουμένους οι αξιόποινες πράξεις γιατί δεν αποδείχθηκαν τα καταγγελλόμενα από πλευράς Βαξεβάνη….

Η περιπέτεια των κατηγορουμένων ξεκίνησε το έτος 2012 μετά τις καταγγελίες Βαξεβάνη… Το 2015, όταν κλήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς με την κατηγορία της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό δήθεν τη φυσική εξόντωση του Κώστα Βαξεβάνη, την δήθεν κατάρτιση πλαστών αποδείξεων με τις οποίες φαίνεται ότι δημοσιογράφοι λάμβαναν χρήματα από την ΕΥΠ και την δήθεν τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατάστημα της πρώην διευθύντριας της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο Αγγελικής Αγούλου, η οποία σημειωτέων πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη για υπεξαίρεση. Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τότε μετά το πέρας της ανάκρισης άφησαν ελεύθερους τους κατηγορουμένους άνευ περιοριστικών όρων.

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2020 έληξε αισίως η περιπέτειά τους με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου. Τους κατηγορούμενους Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Σοφοκλή Κουκουλίτσιο και Γεώργιο Πολύζο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Δημητριάδη ο δικηγόρος Μαργαρίτης Θεοδώρου, τον κατηγορούμενο Άλ.Κ. η δικηγόρος Σοφία Κατσίνα και τον κατηγορούμενο Αντ.Κ. η δικηγόρος Βασιλική Δουβαρά!!

Γιατί ο ΟΤΕ δεν διεκδικεί τα 58.000.000 ευρώ από SIEMENS και INTRACOM;

Five in a Row: Μιχάλης Τσαμάζ, Όμιλος ΟΤΕ - YouTube

Προχθές στο Εδώλιο 5 του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου, διαβάσαμε για ένα θέμα, που κατά το παρελθόν πολλάκις έχουμε αναφέρει κι εμείς!

«Εν μέσω πανδημίας και covid 19 ο αγαπημένος των Γερμανών και, αλλά και υψηλότατα αμειβόμενος CEO του ΟΤΕ, σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες από τον άλλοτε κρατικό Οργανισμό, δείχνει την πόρτα της εξόδου με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, καταρχήν σε 300 υπαλλήλους που αποχώρησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες στις 31 Μαΐου δηλαδή, και έτσι ανοίγει τον κύκλο πολλών απολύσεων μέσα στο ερχόμενο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα ο ίδιος ο CEO με πρόσχημα τον κορονοϊό έχει παγώσει τις αγωγές κατά της Siemens και της Intracom, ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ! Είναι αλήθεια ή όχι;

Αξίωση που προέκυψε από τον περίφημο διεθνή διαγωνισμό του 1993 από τον οποίον είχαμε και την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά. Από τότε αυτή η ιστορία, η οποία σημειωτέων θεωρείται ως μη παραγραμμένη, σέρνεται χωρίς ποτέ να τολμήσει ο ΟΤΕ να διεκδικήσει τα ποσά που ίδιος έχει προσδιορίσει ειδικότερα όσον αφορά στις συμβάσεις με το Σωκράτη Κόκκαλη και την τότε Intracom!

Είναι δε, απορίας άξιο πως για όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του ΟΤΕ δεν έχει διεκδικήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για το οποίο οι πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης διώχθηκαν ποινικά, και πολλοί δε εξ’ αυτών ξαναβρέθηκαν κατηγορούμενοι και στην πρόσφατη δική των 64 της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα μαύρα ταμεία και η οποία υπόθεση έγινε γνωστή με την εμπλοκή του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου!



Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Γεωργίου και ο Χρήστος Καραβέλας καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια φυλακής. Μάλιστα ο πρώτος σε συνέντευξή του ποταμός, αναφέρθηκε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων στο χρηματισμό του ίδιου του αρχηγού της “Πολιτικής Άνοιξης” στο σπίτι της πεθεράς του στην Κηφισιά, παρουσία μάρτυρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει! Δεν μάθαμε ποτέ αν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μήνυση και αγωγή σε βάρος του Γεωργίου. Όπως επίσης, ο Γιώργος Συμπιλίδης απευθείας από την Intracom και του ίδιου του Σωκράτη Κόκκαλη! Ο Συμπιλίδης κινήθηκε δικαστικά;
Είναι βέβαιο, πως όποτε και αν εκδικαστεί η αγωγή αυτή τότε θα επαναφέρει στην μνήμη πολλών τα γεγονότα του ΄93 για τα οποία μίλησε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά! Όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Real News και στο Νίκο Χατζηνικολάου!
Υ.Γ.: Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη του ΟΤΕ για όλα τα προαναφερόμενα»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες