Λουτράκι: Η επιστολή που έλαβαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Λουτράκι: Η επιστολή που έλαβαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι


Επιστολή από τους κατοίκους της περιοχής Λειβαδακι των οποίων "οι περιουσίες θίγονται λόγω της ΜΗ εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και σωστών περιβαλλοντικών και τεχνικών μελετών από την πλευρά του Δήμου", έλαβαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Σε αυτήν, ξεκαθαρίζονται οι λόγοι που τους έχουν αναγκάσει να "ξεσηκωθούν", ενώ τονίζεται ότι οι ιδιοκτησίες τους, δεν είναι παράνομες...

Σκοπός της επιστολής μας είναι η ενημέρωση των μελών Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των νέων έργων του προαστιακού σιδηροδρόμου διότι οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες δεν το πράττουν για δικούς τους λόγους.

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής Λειβαδακι των οποίων οι περιουσίες θίγονται λόγω της ΜΗ εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και σωστών περιβαλλοντικών και τεχνικών μελετών από την πλευρά του Δήμου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ΔΕΝ είμαστε ενάντια στο έργο αλλά ζητάμε να γίνει σωστά χωρίς να θιγεί τις ζωές και τις περιουσίες μας. Δυστυχώς η δημοτική αρχή και οι τεχνικές της υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ΜΗ πληροφόρησης του Δ.Σ. και των πολιτών για τα προβλήματα, τις ελλείψεις αλλά και τον τρόπο κατασκευής του έργου το οποίο είναι ένα πολεοδομικό τερατούργημα.

Σε όλα τα τελευταία δημοτικά συμβούλια δηλώνουν ότι ΔΕΝ έχουν την μελέτη για διάφορους λόγους. Εμείς καταφέραμε και την αποκτήσαμε άμεσα με μια απλή αίτηση στο Υπουργείο. Σε όλο το μήκος γραμμής θα κατασκευαστούν συρματοπλέγματα για την προστασία της τα οποία θα χωρίσουν την περιοχή στα δυο. Χάνεται η πρόσβαση σε δεκάδες κατοικίες και οικόπεδα αφού δεν έχουν κατασκευαστεί δρόμοι όπως προβλέπεται.

Οι τεχνικές υπηρεσίες προσπαθούν να πιέσουν τους ιδιοκτήτες να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους στο όνομα του έργου. Προβλέπονται ελάχιστες κάθετες διαβάσεις με κάποιους από τους δρόμους που καταλήγουν εκεί να ΜΗΝ έχουν απαλλοτριωθεί ενώ κόβεται η πρόσβαση εκατοντάδων κατοίκων προς την θάλασσα. Δεν υπάρχει πρόσβαση σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά. Ας θυμηθούμε τι έγινε στο Μάτι Αττικής…

Δεν έχουν διευθετηθεί ρέματα και χείμαρροι ενώ η περιοχή γίνεται μια λασποπολιτεια σε κάθε βροχή. Από τα ίδια ρέματα το 1994 έγιναν βιβλικές καταστροφές σε όλο το Λειβαδακι. Θα υπάρξει υποβάθμιση της περιοχής και των περιουσίων όλων των ιδιοκτητών λόγω καταστροφής περιβάλλοντος, αστικού τοπίου, θορύβου και έλλειψης πρόσβασης. Αναρωτιόμαστε λοιπόν: ΓΙΑΤΙ δεν ενημερώνονται οι κάτοικοι και το ΔΣ για το τι μέλλει γενέσθαι;

Γιατί μετα από τόσους μήνες δεν γνωρίζει κανείς τη μορφή του έργου ενώ με μια απλή επίσκεψη στο εργοτάξιο του κατασκευαστή μπορούν να μάθουν τα πάντα; Εμείς το πράξαμε. Γιατί η δημοτική αρχή αντί να προστατεύει τους πολίτες, τους εκβιάζει και στρέφεται εναντίον τους;

Γιατί θέλει να καταστρέψει το αστικό τοπίο στο μισό Λουτράκι; Γιατί θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων γειτνιάζοντας τους με καλώδια υψηλής τάσης και περιορίζοντας την πρόσβαση σε μέσα έκτακτης ανάγκης; Έχει στα χέρια της μια ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ του έργου; Μήπως γίνουν όλα τα μόνιμα έργα και το τραίνο σταματήσει όπως και το 2007 λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης;

Γιατί δεν έχουν ενημερώσει το ΔΣ ότι έχει γίνει προσφυγή (της οποίας η περίληψη επισυνάπτεται) στο ΣΤΕ; Καλούμε όλους εσάς να προστατεύσετε το Λουτράκι και τους κατοίκους του. Να απαιτήσετε να ενημερωθείτε και πράξετε αυτά που προβλέπονται σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Τέλος επειδή λόγος γίνεται για παράνομες κατοικίες σας ενημερώνουμε ότι στο Συμβούλιο Της Επικρατείας καταθέσαμε και τα συμβόλαια ιδιοκτησίας.

Αναμένουμε να δείξετε την δέουσα προσοχή και επιτέλους να έρθει επίσημα το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ όπου και ζητάμε να εκπροσωπηθούμε.

Μετα τιμής

Αναστάσιος Ραμογλου και λοιποί κάτοικοι.

Υ.Γ. Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στους βουλευτές Κορινθίας και στους Ευρωβουλευτές λόγω της φύσεως του έργου και της χρηματοδότησης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες