Οργή στους κόλπους των πυροσβεστών για τις μεταθέσεις - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2020

Οργή στους κόλπους των πυροσβεστών για τις μεταθέσεις

Οργή στους κόλπους των πυροσβεστών για τις μεταθέσεις

Για ξεσπίτωμα πυροσβεστών μέσω μεταθέσεων και διάλυση της προσωπικής-οικογενειακής τους ζωής αλλά και νέα αποδυνάμωση αρκετών υπηρεσιών της χώρας κάνει λόγο σε οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». 

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Την Παρασκευή 12 Ιουνίου ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των πυροσβεστικών υπαλλήλων ( χαμηλόβαθμων και αξιωματικών), με τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, με τον νόμο 4662/2020.

Με τις μεταθέσεις αυτές:

-Εκατοντάδες πυροσβέστες από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θράκης, της Ηπείρου, μετατίθενται μακριά από τα σπίτια τους κυρίως σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

-Μετατίθενται πυροσβέστες ακόμα και με 20 χρόνια υπηρεσίας, με οικογένειες, με παιδιά, για τους οποίους ίσχυε το αμετάθετο από την πόλη συμφερόντων τους ( όπως και για τους περισσότερους πυροσβέστες ), μέχρι την ψήφιση του νέου Κανονισμού στις 4 Φλεβάρη 2020.

-Αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο από προσωπικό, αρκετές υπηρεσίες από τις περιοχές που μετατίθενται οι συνάδελφοί μας, προκειμένου να « μπαλώσουν » ελλείψεις άλλων πιο ελλειμματικών υπηρεσιών.

-Πολλά προβλήματα και ανυπέρβλητα εμπόδια θα αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι που θα μετατεθούν και ιδιαίτερα αυτοί που θα υπηρετήσουν στα « κοσμοπολίτικα » νησιά. Νέες μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις, διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού, πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες διαβίωσης, αδυναμία εύρεσης κατοικίας, μόνιμη διαμονή μέσα στις πυροσβεστικές υπηρεσίες.

-Καμία εξασφάλιση δεν υπάρχει ούτε για τους πυροσβέστες που επιστρέφουν μετά από χρόνια, με μετάθεση στην πόλη συμφερόντων τους. Δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση για τους συναδέλφους αυτούς, ότι θα υπηρετήσουν μόνιμα στην πόλη συμφερόντων τους. Μετά από 6 χρόνια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναφύγουν πάλι με μετάθεση, για να « μπαλώσουν » άλλες ανάγκες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Επίσης είναι πιθανό και μέσα στο διάστημα των 6 ετών να κληθούν να « καλύψουν » και άλλες ανάγκες του Π.Σ. ( εποχικά κλιμάκια, νέες αρμοδιότητες ), με τις αποσπάσεις για υπηρεσιακούς λόγους χωρίς χρονικό όριο, με τις μετακινήσεις ή ακόμα και με έκτακτες μεταθέσεις.

Με τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων η κυβέρνηση και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., καταργούν βασικά και στοιχειώδη δικαιώματα των πυροσβεστών, με σκοπό:


-Τη διαχείριση του ελλειμματικού προσωπικού με τις μεταθέσεις – ξεσπίτωμα, σε συνδυασμό και με τις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει συνεχώς το Πυροσβεστικό Σώμα ( διάθεση πυροσβεστών σε ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια, λιμάνια, εθνικές, οδούς, ενεργειακά δίκτυα ).
-Να μεταθέτουν πυροσβέστες που υπηρετούν σε ήδη ελλειμματικές υπηρεσίες, για να καλύπτουν υποτυπωδώς κάποιες ανάγκες άλλων πιο ελλειμματικών υπηρεσιών.

-Να διατηρούν τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμους πυροσβέστες και ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού να αποτελείται από 5ετείς και εποχικούς υπαλλήλους.
Οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα και τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε και που αφορούν άμεσα την προστασία των συμπολιτών μας, του περιβάλλοντος και των υποδομών της χώρας.

Εκτός από την κυβέρνηση και την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία, άμεσα συνυπεύθυνοι για όλες αυτές τις εξελίξεις που καταργούν τα δικαιώματά μας και υποβαθμίζουν τη λειτουργία της υπηρεσίας μας, είναι το συμβιβασμένο προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), καθώς και οι πλειοψηφίες όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της χώρας. Οι « συνδικαλιστές » αυτοί, « έβαλαν πλάτη » για να περάσει ο νόμος 4662, που περιλαμβάνει και τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων.

Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και τα προεδρεία των περισσότερων πρωτοβάθμιων σωματείων, συμφωνήσαν πλήρως με το περιεχόμενό του νόμου 4662 και επικρότησαν την κυβέρνηση. Πρότειναν στην κυβέρνηση το ξεσπίτωμα με τα μόρια και την κατάργηση του αμετάθετου από την πόλη συμφερόντων, για την πλειοψηφία των πυροσβεστών, που ίσχυε από το 1996. Όλο το προηγούμενο διάστημα, καθησυχάζουν με ψέματα τους συναδέλφους και τους έλεγαν ότι δεν πρόκειται να ξεσπιτωθούν.

Όλοι αυτοί οι « συνδικαλιστές » δεν οργάνωσαν ποτέ τους πυροσβέστες για να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την κάλυψη των ελλείψεων με κατά τόπους προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών, όπως ίσχυε μέχρι το 2006. Μόνο με αυτόν τον τρόπο που προτείνει συνεχώς η Ε.Α.Κ.Π. όλα αυτά τα χρόνια, θα λυνόταν οριστικά το πρόβλημα. Θα στελεχωνόταν επαρκώς όλες οι υπηρεσίες μας, δεν θα ξεσπιτωνόταν κανένας συνάδελφος με μετάθεση και θα είχαν μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων τους όσοι παραμένουν μακριά από αυτόν.

Όλοι αυτοί, είναι συνυπεύθυνοι για τις μεταθέσεις που τινάζουν στον αέρα τη ζωή μας και τις οικογένειές μας.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών προειδοποίησε έγκαιρα και επαληθεύτηκε πλήρως για ακόμα μια φορά, για όλες τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας και σε βάρος της υπηρεσίας μας.

Όταν ψηφιζόταν ο νόμος 4662 (τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη), η Ε.Α.Κ.Π. αντιστάθηκε οργάνωσε ένστολες διαμαρτυρίες στο Υπουργείο και στη Βουλή και σήκωσε όλο το βάρος του αγώνα για να μην ψηφιστούν οι διατάξεις του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης, τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Να βάλουν στο περιθώριο όλους τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους « συνδικαλιστές » και να συσπειρωθούν με την Ε.Α.Κ.Π. για να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε:

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ. με άμεση προτεραιότητα τις νησιωτικές περιοχές, όπως έχουν πραγματοποιηθεί για ανάλογες περιπτώσεις και στην αστυνομία.

-Να επιστρέψουν στον τόπο συμφερόντων τους όλοι οι συνάδελφοι που ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις και μέχρι να γίνει αυτό, να τους παρέχεται δωρεάν διαμονή και σίτιση, με ευθύνη της υπηρεσίας και του κράτους.

-Να δημιουργηθεί ένας δίκαιος, αξιοκρατικός Κανονισμός Μεταθέσεων που θα καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας χωρίς να ξεσπιτώνει συναδέλφους, με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει η Ε.Α.Κ.Π.

-Να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα μας και να αναβαθμίσουμε το Π.Σ. και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην πατρίδα μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες