Σκάνδαλο-σκανδάλων: Κυβέρνηση αμνηστεύει νύχτα όλες τις εκκρεμούσες διώξεις των τραπεζιτών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020

Σκάνδαλο-σκανδάλων: Κυβέρνηση αμνηστεύει νύχτα όλες τις εκκρεμούσες διώξεις των τραπεζιτών


Ασυλία στους τραπεζίτες για ύποπτα ελεγχόμενα και σκανδαλώδη δάνεια ακόμα και σε κόμματα και πολιτικούς προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση με “φωτογραφική” διάταξη που πέρασε νύχτα στη Βουλή.

Αμνηστεύονται οριστικά, με τη βούλα της κυβέρνησης, όλα τα τραπεζικά στελέχη που είχαν εκκρεμούσες δικαστικές διώξεις για ύποπτες χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ακόμα και σε κόμματα και πολιτικούς, μέσω “υπόγειου” και εντελώς φωτογραφικού άρθρου στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψηφίστηκε νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής από την ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τη σκανδαλώδη διάταξη, επεκτείνονται οι προθεσμίες που έληγαν σε όλα τα θέματα της δικαιοσύνης λόγω κορονοϊού, εκτός από τις υποθέσεις που αφορούν τους τραπεζίτες. Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Δικαιοσύνης πετάει τον κάλαθο των αχρήστων και βάζει στο αρχείο όλες αυτές τις υποθέσεις.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι πρόσφατα το υπουργείο Δικαιοσύνης αμνήστευσε τις δικαστικές διώξεις όλων των αδικημάτων που τιμωρούνται με φυλάκιση έως ένα χρόνο, εξαιρώντας επιδεικτικά τις διώξεις των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων και τις απανωτές διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ασυλία, λοιπόν, στους τραπεζίτες και στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των τραπεζών αλλά εξαίρεση από την αμνήστευση των αδικημάτων ειδικά του μέγα εγκλήματος που έκαναν όσοι επιχείρησαν να προασπίσουν, αρκετές φορές αποτελεσματικά, την πρώτη κατοικία φτωχών οικογενειών.

Να υπογραμμίσουμε, πάντως, ότι οι διώξεις τραπεζικών στελεχών είχαν ήδη περιοριστεί βάναυσα και σκανδαλωδώς με διάταξη που είχε συμπεριληφθεί στους νέους ποινικούς κώδικες, οι οποίοι είχαν ψηφιστεί προ εξαμήνου.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση είχε θεσπίσει τότε το ουσιαστικό ακαταδίωκτο των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας, μετατρέποντας τα σχετικά αδικήματα σε κατ΄έγκληση διωκόμενα. Αυτό σημαίνει ότι, για να διωχθούν τα τραπεζικά στελέχη, έπρεπε να το ζητήσουν μόνο, άκουσον-άκουσον, οι ίδιες οι διοικήσεις των τραπεζών, με συνέπεια να μην διώκεται, πλέον, κανένα τραπεζικό στέλεχος, όσο σκανδαλώδες κι αν είναι το αδίκημα απιστίας που έχει κάνει.
Πάντως τώρα και αν υπήρχε Τράπεζα που ήθελε να κάνει δίωξη σε στέλεχος της, με τη διάταξη που ψηφίστηκε χθες δεν το μπορεί καθώς προθεσμία 4 μηνών που είχε δοθεί για άσκηση δίωξης, δεν παρατάθηκε.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, στελέχη του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών έλεγαν στην Iskra ότι στη χώρα διαχρονικά έχουμε κυβερνήσεις των τραπεζιτών και ότι οι τράπεζες είναι που κυβερνούν ασύδοτα και ληστεύουν τον τόπο.

Το ερώτημα είναι: ως πότε θα το ανεχόμαστε;

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες