Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους. Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους. Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7


H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα
Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 16/7
Αθήνα 19:00 Προπύλαια
Θεσσσαλονίκη 19:00 Αγ. Βενιζέλου
Ιωάννινα 19:00 Περιφέρεια

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και «κεντρώα», με τον υπουργό Προ.Πο. Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν, ενώ από την δολοφονική επίθεση αρκετοί αγωνιστές βρέθηκαν χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις οι περισσότερες σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Στους εννιά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή! Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονία, σε βάρος αστυνομικών!

Τη Δευτέρα 13/7 ακόμα ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των δολοφονιών της ΕΛΑΣ. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος από το Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, όντας σε κατ’ οίκον νοσηλεία/αποθεραπεία, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του, στις 14/6, από αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Οι συμμορίες των ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν σπάζοντάς του 7 πλευρά και προκαλώντας του κατάγματα σε ζωτικά όργανα. Ενώ η επίσημη αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δικό του πόρισμα λέγοντας ότι είναι ψέμα η σύνδεση του θανάτου του 27χρονου με τον ξυλοδαρμό του για να καλύψει τους δολοφόνους αστυνομικούς.

Νόμος που θα ζήλευε και η Χούντα

Ο νέος νόμος αποτελεί χειρότερη εκδοχή του χουντικού διατάγματος Ν.δ.794/1971. Με σειρά προϋποθέσεων, περιορισμών, απαγορεύσεων, βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις:

- Καμία διαδήλωση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενη άδεια από την αστυνομία. Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση εισαγγελέα. Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση-συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη» ή «έκτακτη» και θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν.

- Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής». Αυτός είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται και να βοηθάει στην επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Ο «οργανωτής» θα θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν ζημιές και επεισόδια που έγιναν στη διαδήλωση αν δεν έχει «τηρήσει τις υποχρεώσεις του».

- Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι πρακτικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται ή όχι.

- Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν «απειλείται» ή είναι πιθανό(!) να «απειληθεί» η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα, σε άλλη περιοχή κ.λπ.

- Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

- Για τη διάλυση συγκέντρωσης επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά. Χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια.

- Η συμμετοχή σε διαδήλωση, που έχει απαγορευτεί, επιφέρει σκληρές ποινές μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση!

Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νόμο που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αυτό εκφράστηκε και από δεκάδες ανακοινώσεις-πορίσματα από φορείς και οργανισμούς όχι ιδιαίτερα φιλικούς προς το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του (δικηγορικοί σύλλογοι, ένωση εισαγγελέων, επιστημονική επιτροπή της βουλής, διεθνής αμνηστία κ.α.) που κατακρίνουν τον νόμο ή σημεία του.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης: απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων

Η ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ενός ακόμα πιο βάρβαρου κράτους έκτακτης ανάγκης. Με ευκαιρία τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας. Επιχείρησε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και επιδόθηκε σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού της κοινωνίας. Μπροστά μας, άμεσα, βρίσκονται νέα νομοσχέδια και ένα ακόμα σκληρό, νέο μνημόνιο.

Για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη ταξική επίθεση, χρειάζονται ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Σε όλο τον κόσμο, η αστική εξουσία, όλο και πιο γυμνή μπροστά στην κρίση και τη χρεοκοπία των πολιτικών της, χρησιμοποιεί όλο και πιο ακραία καταστολή ενάντια στις μάζες, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις τους.

Ούτε βήμα πίσω!

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ένα όργιο καταστολής και δολοφονικών επιθέσεων στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια της κοινωνίας. Για να τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης ψήφισε το χουντικού τύπου νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομικής και ποινικής τρομοκρατίας σε αγωνιστές, εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο–νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Οι σιδερόφραχτοι νόμοι τους και οι μηχανισμοί καταστολής, όσο και να τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Τρέμουν μια επικείμενη άνοδο του κινήματος και των αγώνων ενάντια στην εξαθλίωση που ζούμε σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν ότι η «σταθερότητα» της κυβέρνησης, παρά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού, θα κλονιστεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων και νέων σε όλο τον κόσμο, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες και εξεγέρσεις απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική και βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας. Με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με οργάνωση και αλληλεγγύη να τσακίσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις
Αθώωση των συλληφθέντων της 9 Ιούλη
Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί του Β. Μάγγου
Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αφοπλισμός της αστυνομίας
Οι δρόμοι ανήκουν στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες