ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΑΡΙΝΑΚΗ; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουλίου 12, 2020

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΑΡΙΝΑΚΗ;


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Στην αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση αποφάσισε, πως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, από τη στιγμή που υπήρχε γενικό lock down θα ήταν η προβολή διαφημιστικών spot “Μένουμε σπίτι”, από τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τις ηλεκτρονικές σελίδες! Έτσι αφού υπήρχε γενικός περιορισμός κατ΄ οίκον όλων των Ελλήνων, θα γινόταν η δέουσα προπαγάνδα προκειμένου να πειθαρχήσει ο ελληνικός λαός!

Ακολούθως κι αφού τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν, η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια άλλαξε με το μήνυμα “Μένουμε ασφαλείς”!

Ωστόσο, ενώ αυτή η προβολή πειθαναγκασμού του ελληνικού λαού θα έπρεπε να παιχτεί δωρεάν από τα ΜΜΕ, αφού ο σκοπός ήταν προφανώς ιερός, από τη στιγμή που αφορούσε την υγεία και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση διέθεσε 20 εκατομμύρια ευρώ γι΄ αυτές τις δυο διαφημιστικές καμπάνιες!

Και στο σύνολό τους τα ΜΜΕ έκαναν αποδεκτή αυτήν την κυβερνητική δωρεά! Παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος, αυτών των 20 εκατομμυρίων ευρώ, οι ιδιοκτήτες Πανελλήνιας τηλεοπτικής άδειας, που διαθέτουν και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες!

Ο σάλος που ξέσπασε από Μέσα που αποκλείστηκαν της διαφημιστικής καμπάνιας τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, ανάγκασε την κυβέρνηση να αποκαλύψει τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ – με μεγάλη καθυστέρηση – όπου τότε αποκαλύφθηκε η αλήθεια στήριξης των φιλοκυβερνητικών Μέσων από αυτήν την επικοινωνιακή εκστρατεία, που είχε ως άλλοθι την πανδημία, και που επιβάρυνε κατά 20 εκατομμύρια ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό!

Όμως, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει επιπρόσθετα τον ελληνικό λαό με τα κριτήρια επιλογής της κυβερνητικής αυτής δωρεάς στα ΜΜΕ! Που άλλοι έλαβαν και γιατί άλλα Μέσα αποκλείστηκαν!

Έτσι έσκασε σαν βόμβα η είδηση από τον ιδιοκτήτη του Mega TV, του One TV, των Νέων, του Βήματος, των Παραπολιτικών FM και τόσων άλλων Μέσων, εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προχθές επέστρεψε μεγαλοτρόπως τα ποσά της κρατικής διαφήμισης στην κυβέρνηση, που έλαβαν τα Μέσα του!

Βέβαια, μπορεί αυτή η επιστροφή της δωρεάς να έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και να γεννά ερωτήματα! Έγινε γιατί τα Μέσα των Αλαφούζου – Κυριακού πήραν περισσότερα; Δεν νομίζω πως μπορεί να ισχύει αυτή η άποψη που παίζει στα πολιτικά “καφενεία” από προχθές! Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει πως δεν είναι “ψιλικατζής”! Τότε τι ακριβώς μπορεί να παίζει;

Ήταν γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα είχαν απλωθεί πολλά σύννεφα στις σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Πρωθυπουργού! Που δεν είναι της παρούσας στιγμής να αναλύσουμε από που προήλθε η αγανάκτηση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού!

Ωστόσο, δεν μπορώ να μην καταθέσω – άλλωστε το έχω γράψει ήδη σε άρθρο μου – ότι δεν μου προξένησε μεγάλη έκπληξη η δημοσιευθείσα συνέντευξη στα “Νέα” του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που άναψε φωτιές στο Μαξίμου, αμφισβητώντας όλες τις θέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του στα εθνικά θέματα!

Όπου ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αρνείται διάλογο με την Τουρκία, αφού θεωρεί ότι δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας, τονίζοντας ότι οι ενέργειές της είναι “πειρατικές” ενέργειες και έτσι διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς!

Όπου θεωρεί, ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται!

Πιστεύοντας πως η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Δεν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες!

Απέναντι κατά κάποιον τρόπο στάθηκε και για την Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδος – Ιταλίας, αφού διατύπωσε ενστάσεις, τονίζοντας πως “κάθε συμφωνία έχει τα υπέρ και τα κατά της”!

Αυτή η συνέντευξη στα “Νέα”, γροθιά στο στομάχι του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τυχαία και σε χρόνο; Γιατί αν δεν ήταν τυχαία η προβολή εθνικών – πατριωτικών θέσεων που εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, τότε θα αναρωτηθούμε: Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Σαμαρά – Μαρινάκη; Παρά τα παλαιά και όπως φάνταζαν αγεφύρωτα προβλήματα στις σχέσεις τους;

Πάντως κάτι ψήνεται στο “κράτος της Δανιμαρκίας”, από την στιγμή που ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν “ησυχάζει” και ανεβάζει πάλι τους τόνους αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή σε Τζαμί της Αγίας του Θεού Σοφίας!

Διατυπώνοντας εθνική θέση, αντίθετα από την κυβερνητική θέση (Πρωθυπουργού – ΥΠΕΞ) περί διεθνοποίησης του θέματος στην ΕΕ και την UNESCO!

Μια εθνική θέση του Αντώνη Σαμαρά λόγω των παρακάτω δηλώσεών του:

«Στους 20 αιώνες ύπαρξης του Χριστιανισμού, η Αγία Σοφία είναι για περισσότερο από 1000 χρόνια ο πιο εμβληματικός και μεγαλειώδης Χριστιανικός ναός. Σήμερα μετατρέπεται ξανά σε τζαμί! Και οι παγκόσμιες αντιδράσεις, χλιαρές! Η Ευρώπη κοιμάται. Η Δύση αυτοκτονεί. Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, αφανίζονται..»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες