‘’Π.Πιτσάκης: Θετικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης: Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους.‘’ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

‘’Π.Πιτσάκης: Θετικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης: Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους.‘’


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, παρευρέθη χθες στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρέων Νομού Κορινθίας όπου δήλωσε την στήριξη του στο Σύλλογο και την συμπαράσταση του στην απαιτητική κατάσταση που ο κλάδος τους διανύει όλο αυτό το διάστημα. Ανέφερε επίσης ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι και θα είναι δίπλα τους, παρέχοντας επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις χρηματοδότησης, οικονομική ενίσχυση και λύσεις για τις επιχειρήσεις τους.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ανακοίνωσε στον Σύλλογο τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ικανοποίηση του ως προς το περιεχόμενο τους. Ανέφερε ότι νιώθει δικαιωμένος καθώς πολλά από αυτά αποτελούν προτάσεις που το Επιμελητήριο Κορινθίας έχει καταθέσει σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, η νέα δέσμη μέτρων της κυβέρνησης, ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, συνοψίζεται στα ακόλουθα πέντε σημεία:

Προκαταβολή φόρου: Μηδενίζεται για τις επιχειρήσεις με μείωση τζίρου 35% στο α’ εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2019. Για τις υπόλοιπες η μείωση θα κυμαίνεται από 30% έως 70%. Μηδενίζεται επίσης για εποχικές επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που καταγράφουν τουλάχιστον το 50% του τζίρου τους στο γ’ τρίμηνο του έτους. Μισή προκαταβολή θα καταβάλλουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.
  • Νέος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ύψους 1 δισ. Θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τον τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου.
  • Επιδότηση κατά 60% από την Πολιτεία όλων των εργοδοτικών εισφορών στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος.
  • Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.
‘’ Τα μέτρα αυτά θα ελαφρύνουν σημαντικά τους επιχειρηματίες, θα δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και θα προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας. Θα παρακολουθούμε πώς αυτά τα μέτρα θα κυλήσουν στην πράξη και τί επιπλέον θα ληφθεί για να τονωθεί περαιτέρω η επιχειρηματικότητα της χώρας μας’’ δήλωσε χαρακτηριστικά o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, στο τέλος της ομιλίας του.

Γραφείο Τύπου
Επιμελητήριο Κορινθίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες