Θανάσης Παφίλης – “Μολών λαβέ, εμείς δεν είμαστε ομαδούλες, είμαστε χιλιάδες και θα γίνουν εκατομμύρια” (VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Θανάσης Παφίλης – “Μολών λαβέ, εμείς δεν είμαστε ομαδούλες, είμαστε χιλιάδες και θα γίνουν εκατομμύρια” (VIDEO)


Καταιγιστική ήταν η παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στη βουλή κατά τη συζήτηση για το κατάπτυστο νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αποδόμησε σημείο προς σημείο όλα τα αντιδραστικά ιδεολογήματα που επιστρατεύονται για να πείσουν το λαό για την αναγκαιότητα της περιστολής ενός βασικού και κατακτημένου με αίμα δικαιώματός του, όπως αυτό των διαδηλώσεων. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Προ.πο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναρωτήθηκε “από που αντλείτε το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας [το νομοσχέδιο];”, τη στιγμή που το σύνολο των σωματείων και των ομοσπονδιών, νεολαϊστικές οργανώσεις, εκατοντάδες άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, σύσσωμοι οι δικηγορικοί σύλλογοι, ακόμα και το δικαστικό σώμα ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και το τελευταίο δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως δε θα παίξει ρόλο δημίου των λαϊκών κινητοποιήσεων. Τόνισε πως η κοινωνία δεν είναι κάτι ενιαίο, αλλά υπάρχουν τάξεις, “ούτε ο Λάσκαρης τις κατάργησε”, όπως σημείωσε. Όσο για το ιδεολόγημα ότι οι κινητοποιήσεις κλείνουν τα μαγαζιά, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε πως ο λαός έχει απαντήσει σε αυτό με το ρητό “εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”.

Αναφέρθηκε επίσης στη γενικευμένη αμφισβήτηση του καπιταλισμού διεθνώς, όπως φαίνεται από στοιχεία όπως αγάλματα του Λένιν στις ΗΠΑ και σφυροδρέπανα στη Δανία, “που άρχισαν να ξεφυτρώνουν και ορισμένοι παθαίνουν εφιάλτες μόνο και μόνο που τα βλέπουν”. Κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να κρατούν χαμηλό το προφίλ, γιατί η καταστολή ποτέ δε σταμάτησε, ούτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή σχετικά.

Μιλώντας για την “άδεια” που προβλέπει το νομοσχέδιο, σημείωσε ειρωνικά “μα δουλευόμαστε”, ενώ για την αστική ευθύνη τόνισε ότι θα τρέχουν οι οργανωτές στα δικαστήρια να αποδείξουν ότι δε φταίνε για τυχόν επεισόδια. Ειρωνεύτηκε τους περιορισμούς συγκεντρώσεων έξω από τη βουλή ή τα υπουργεία, λέγοντας “μήπως θέλετε να μας στείλετε πάνω στην Καλογρέζα στο γήπεδο ή στην Ψυττάλεια;”.

Απάντησε επίσης στη δήλωση-απειλή “ο νόμος θα εφαρμοστεί”, σημειώνοντας πως “Τα ‘παν κι άλλοι” κι ότι όλες οι κατακτήσεις ήρθαν μέσα από ποτάμια αίματος, λίπασμα για νέες αγώνες, που κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει. Κάλεσε το λαό σε “οργανωμένη πειθαρχημένη απειθαρχία” για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, τονίζοντας πως “δε φοβόμαστε”. Κλείνοντας επεσήμανε πως το κίνημα θα απαντήσει με “Μολών λαβέ, και το εννούμε εμείς δεν είμαστε ομαδούλες, το λαϊκό κίνημα δεν είναι ομαδούλες, είναι εκατοντάδες χιλιάδες και θα γίνουν εκατομμύρια. Άμα θέλετε ελάτε να το χτυπήσετε, εδώ είμαστε”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες