Κλείνουν τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια σε 15 περιοχές – Τι περιλαμβάνει το Plan B - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2020

Κλείνουν τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια σε 15 περιοχές – Τι περιλαμβάνει το Plan B

Kleinoun-t-untitled-3-1024x512-1-696x348

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μετά την σύσκεψη της Δευτέρας μεταξύ κυβέρνησης και επιδημιολόγων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα για το επόμενο διάστημα ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν, η εξάπλωση του κορωνοϊού, που την τελευταία εβδομάδα καταγράφει τριψήφια νούμερα νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Ένα από τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μπαρ, κλαμπ και εστιατορίων, το οποίο ισχύει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σε περιοχές που υπάρχει υψηλό ιικό «φορτίο» (πολλά κρούσματα).

Το μέτρο αυτό, δεν ισχύει για όλη την Ελλάδα.

Έτσι, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, από σήμερα θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, στις εξής περιοχές:
Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή ακόμα και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ακυρώθηκε η ΔΕΘ – Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία σειρά από άλλα μέτρα, μεταξύ άλλων και η ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από το 1951 όταν και επανεκκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η 85η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (προγραμματισμένη 5-13 Σεπτεμβρίου 2020), δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένο ακροατήριο.
Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει και τους Ελληνες πολίτες, καθώς και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Γώγος: Plan b με οριζόντια μέτρα, αν…

Οι επιδημιολόγοι δεν αποκλείουν το σενάριο για περαιτέρω μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου και τονίζουν πως είναι απαραίτητο να παρθούν, καθώς ανησυχούν πως η κατάσταση θα χειροτερέψει αν δεν τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα.
\
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Γώγος, ανέφερε ότι τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι απαραίτητα «ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα» που όπως αποκάλυψε είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.

Ένα άλλο μέτρο που συζητείται, όπως ανέφερε, είναι ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε μια περιοχή. Επιπλέον, ανάλογα την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Εξάλλου, όπως επισήμανε ο κ. Γώγος, οι νοσηλευόμενοι είναι πάνω από 100 σε όλες τις μονάδες της χώρας. «Επομένως υπάρχει μια έξαρση της νόσου σαφέστατη και με δυναμική επικίνδυνη και πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό».

Παράλληλα, ο κ. Γώγος τόνισε ότι μπήκε η έννοια της υποχρεωτικότητας σε πολλά από αυτά τα μέτρα και προστέθηκαν και άλλα, διότι δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε και δεν υπήρξε συμμόρφωση που χρειάστηκε. «Το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η εφαρμογή των μέτρων καθώς και η ετοιμότητα του μηχανισμού να πάει στο plan B».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες