ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία…

Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία μεταφρασμένο σε ευρώ - www.armyvoice.gr

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στο άρθρο μου “Να γίνει η Γαλλία …η Ιθάκη μας”, έγραφα στον επίλογο αυτού του κειμένου:

«Είναι για μας τουλάχιστον, γεγονός αδιαμφησβήτητο, ότι προς το παρόν αποφεύχθηκε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία για δυο λόγους!

Πρώτον, λόγω της αποφασιστικότητας και της τόλμης που υπέδειξαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και η στρατιωτική μας ηγεσία και δεύτερον, ο παράγοντας Γαλλία!

Η Γαλλία, η οποία εξυπηρετώντας πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα, τάχθηκε “ψυχή τε και σώματι” στο πλευρό της Ελλάδος! Την ώρα που ΗΠΑ, Γερμανία, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ είναι αναφανδόν με την Τουρκία, την ίδια ώρα που η Μεσόγειος φλέγεται!

Αυτήν την ύστατη ώρα, καλείται η Ελλάς να επιλέξει συμμάχους! Να επιλέξει συμμαχικό στρατόπεδο! Που δεν είναι άλλο από το γαλλικό!

Η Γαλλία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία πυρηνική δύναμη, και ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η Γαλλία παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία με τον πολιτισμό της, την γλώσσα της και τις δημοκρατικές της αξίες! Η Γαλλία, πολύ απλά, είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες! Η Γαλλία πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει την Γερμανία στην ηγεσία της ΕΕ. Έχει δε, ισχυρό, πολύ ισχυρό στρατό!

Μόλις λοιπόν, ύψωσε το ανάστημά της η Γαλλία και ο Πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν, τότε λούφαξαν στην τρύπα τους ΗΠΑ και Γερμανία και η Τουρκία τρομοκρατήθηκε για τον από μηχανής Θεό της Ελλάδος!

Μια Γαλλία, που θέλει σύμμαχο την Ελλάδα για να μην της στερήσουν ΗΠΑ και Γερμανία το οξυγόνο ζωής στην Μεσόγειο θάλασσα! Γιατί η Ελλάς, είναι για την Γαλλία ο ομφάλιος λώρος που συνδέει εκείνην με την Μέση Ανατολή! Η Γαλλία μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την Γερμανική ΕΕ (με την πυγμή της Γαλλίας κούρνιασε το επιτελείο των Βρυξελλών και άλλαξε ρητορική), το Αμερικανικό ΝΑΤΟ (το έδειξε άλλωστε πρόσφατα στη διένεξη εμπλοκής της τουρκικής φρεγάτας με την γαλλική), αλλά και τον τουρκολάγνο ΟΗΕ!

Μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, η Γαλλία γίνεται γεωστρατηγική δύναμη στην ΝΑ Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή! Μην ξεχνάμε το γαλλικό χτύπημα στη βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης, που στην ουσία ήταν τουρκική βάση! Είδατε κάποια αντίδραση του Ρ. Τ. Ερντογάν;

Αντίθετα λούφαξε στην φωλιά του και δεν έβγαλε άχνα!

Γι΄ αυτό η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, τούτες τις δύσκολες ώρες, θα πρέπει να συλλογισθεί, ποιος είναι ο πραγματικός μας σύμμαχος; Έχοντας κατά νου, ότι μόνιμοι σύμμαχοι δεν υπάρχουν, αλλά είναι σύμμαχοι εκείνοι των οποίων τα οικονομικά συμφέροντα συνάδουν με τα δικά μας!

Γι΄ αυτό επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα της αγοράς των γαλλικών φρεγατών, άσχετα αν ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως, δεν θα επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Γαλλίας από αυτήν την ακύρωση αγοράς των φρεγατών!»!

Μετά από αυτό το δημοσίευμα δέχτηκα αρκετά τηλεφωνήματα και έκανα αρκετή κουβέντα με επαΐοντες περί των στρατιωτικών εξοπλιστικών ζητημάτων της Πατρίδος μας!

Ένας εξ αυτών που είπε πως υπάρχει στο “τραπέζι” νέα πρόταση επαναδιαπραγμάτευσης από το Παρίσι για τις φρεγάτες Belharra. Που πιθανή αγορά τους αποκαθιστά την ναυτική υπεροχή της Ελλάδας, που επλήγη επί μια δεκαετία από τα Μνημόνια! Που πάντοτε ιστορικά, το πολεμικό Ναυτικό κράτησε την Ελλάδα ασφαλή από τις τουρκικές ορέξεις και τον νέο - οθωμανισμό. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι φρεγάτες Belharra με τα προηγμένα οπλικά συστήματα που διαθέτουν, μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα πιθανά κοιτάσματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, μπορούν να συμβάλουν στην απαραίτητη διαπραγματευτική ισχύ που χρειάζεται η χώρα μας. Δεν είναι τυχαία η σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στην πιθανή αποκτήσει των φρεγατών. Ασκώντας αφόρητες πιέσεις σε ΗΠΑ και Γερμανία για την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος! Γιατί η Άγκυρα δεν θέλει επ΄ ουδενί την οποιαδήποτε αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού!

Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο Αμερικανικός παράγοντας πιέζει ασφυκτικά για την ματαίωση της προμήθειας των Belharra, όχι μόνο γιατί επιθυμεί να αγοράσουμε δικές του σχεδιάσεις.

Αλλά γιατί δεν θέλει την ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού, αφού δεν το θέλει η Τουρκία, και έτσι προσπαθεί πάση θυσία να αποτρέψει αυτήν την αγορά!

Όλα αυτά για τον πολύ απλό λόγο ότι θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την πρωτοβουλία των ενεργειών έναντι της Τουρκίας, προκειμένου αυτή να μην ενταχθεί οριστικά στη ρωσική σφαίρα επιρροής…

Άρα πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αγοράσει τις γαλλικές φρεγάτες και να συσφίξει περαιτέρω την συμμαχία με την Γαλλία! Μια Γαλλία που δείχνει την απόλυτη στρατιωτική υποστήριξη και προς την Κύπρο μας!!

“Αντάρτικο” Νεοδημοκρατών στο Χαλάνδρι…

Στηρίζει Γ. Κουράση στον δεύτερο γύρο στο Χαλάνδρι η παράταξη του Μ.  Κρανίδη - Ενυπόγραφα

Στην στήλη μου “Τσουκνίδα” της Κυριακής, ανέδειξα πως η Αγιά Σοφιά δίχασε το Χαλάνδρι με τα δυο διαφορετικά ψηφίσματα που εκδόθηκαν για τη βεβήλωση της Εκκλησιάς μας στην Πόλη με την μετατροπή της σε τζαμί από τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Το ένα ψήφισμα υπογράφηκε από τη διοίκηση του Δήμου και το άλλο από την μείζονα αντιπολίτευση του πρώην Δημάρχου Γεωργίου Κουράση!

Θύμιζα, ότι:

«Ο νυν Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος επανεξελέγη Δήμαρχος Χαλανδρίου στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του Μαΐου 2019, καταλαμβάνοντας την πρώτη Κυριακή ποσοστό 32,34% έναντι 21,14% του κ. Κουράση!

Ωστόσο στην δεύτερη Κυριακή, ο κ. Ρούσσος έφτασε το 52,58% με τη βοήθεια μικρών παρατάξεων της Πόλης, που λένε πως βρίσκονται στην δεξιά! Για την ιστορία ο κ. Κουράσης έφτασε στο 47,42%!

Το Χαλάνδρι ήταν ακόμη μια τρανταχτή περίπτωση των δεκάδων ανά την Ελλάδα, όπου η διάσπαση της δεξιάς ανακήρυξε σκληρούς αριστερούς στους δημαρχιακούς θώκους!

Αλλά, μιας και μιλήσαμε για ιστορία! Πλανάται έντονα στο Χαλάνδρι η φήμη, ότι ο κ. Σίμος Ρούσσος (από τα μαθητικά του χρόνια ήταν στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ) είχε και εξακολουθεί και έχει την στήριξη του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου! Της κυβερνήσεως βεβαίως – βεβαίως του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο οποίος κ. Θεοδωρικάκος ασχολήθηκε με την πολιτική από τη νεαρή του ηλικία, και παλαιότερα υπήρξε μέλος της ΚΝΕ. Τον Ιανουάριο του 1990, στο 5ο συνέδριο της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε μετά την διάσπαση της ΚΝΕ του 1989, εκλέχτηκε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της. Το 1991 προσχώρησε στο Συνασπισμό και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια στις εκλογές του Ιουλίου 2019 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ! Δηλαδή, κάθε τόσο, ο κ. Θεοδωρικάκος κινείται πολιτικά, όλο και πιο δεξιά!

Έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η παραπάνω αναφερόμενη φήμη! Αφού πρόκειται περί “συντροφικής” φιλίας!»!

Αυτής της δημοσιεύσεως προκλήθηκε ένας μικρός χαμός, από Χαλανδραίους Νεοδημοκράτες! Μου τηλεφώνησαν αρκετοί και μου κατάγγειλαν, ότι πολλοί δεξιούληδες συντάχτηκαν με το ψήφισμα του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου! Ωστόσο, η οργή τους επικεντρώθηκε κυρίως στον κ. Μάνο Κρανίδη, ο οποίος είχε λάβει στις εκλογές ποσοστό 11,58%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από τον κ. Σίμο και τον κ. Κουράση, που θα θυμίσουμε ότι ο κ. Κουράσης είχε λάβει το επίσημο χρίσμα στήριξης της ΝΔ! Στη συνεδρίαση αυτής της ψηφοφορίας για την Αγιά Σοφιά, ο κ. Μάνος Κρανίδης και η παραταξιακή ομάδα του ψήφισαν “λευκό”! Δηλαδή, μη ψηφίζοντας το πατριωτικό ψήφισμα της παρατάξεως Κουράση, επί της ουσίας στήριξαν τη διοίκηση του Δήμου υπό τον κύριο Σίμο Ρούσσο! Μου ανέφεραν ότι, έχει συνταχτεί αρκετές φορές με την διοίκηση του Δήμου σε διάφορες συνεδριάσεις! Στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός, πως στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών στη διεκδίκηση του Δήμου από τους κυρίους Ρούσσο και Κουράση, δεν είχε δηλώσει στήριξη στον δεξιό Γεώργιο Κουράση! Μου μετέφεραν την πικρία τους για τον κύριο Κρανίδη, από την στιγμή που ο Δήμαρχος Γεώργιος Κουράσης των εκλογών του 2010 τον είχε χρίσει Αντιδήμαρχο καθαριότητας!

Αλλά αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι όπως μου είπαν, πως στην προεκλογική ομιλία του κ. Μάνου Κρανίδη στο Χαλάνδρι, “αντάρτη” της επίσημης στήριξης της ΝΔ, παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που εκλέγεται στον Βόρειο Τομέα της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, όπου ανήκει και το Χαλάνδρι!

Στην εν λόγω προεκλογική ομιλία, μου είπαν, ότι δήλωσε “παρών” και ο κ. Νικόλαος Κωστόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών και μετά τις εκλογές Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) κατ΄ εντολή Πρωθυπουργού!

Εξ όλων των παραπάνω λοιπόν, θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένη η οργή των Χαλανδραίων Νεοδημοκρατών, όπου ακούγεται έντονα πως κάποιοι επιφανείς της ΝΔ θα κηρυχθούν για τις επόμενες εκλογές, πολιτικά ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Χαλάνδρι (persona non grata)!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες