Η κυβερνητική προπαγάνδα υποτίμησης του ρόλου των εισερχόμενων κρουσμάτων. Δεν φταίνε οι τουρίστες, αλλά η κυβέρνηση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020

Η κυβερνητική προπαγάνδα υποτίμησης του ρόλου των εισερχόμενων κρουσμάτων. Δεν φταίνε οι τουρίστες, αλλά η κυβέρνηση


Με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα από τα τέλη Ιουλίου ήταν σαφές χωρίς να κοιτάξεις εξαρχής του αριθμού ότι αυτό που άλλαξε στην χώρα των μηδενικών κρουσμάτων του Μαΐου και του Ιουνίου (με τους νέους να ξεσαλώνουν στα πάρκα, κτλ), ήταν η είσοδος ομογενών και τουριστών, από χώρες που είχαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα της χώρας για να έχουμε ότι σωζόταν σε τουρισμό (που δεν σώθηκε εντέλει), η κυβέρνηση μας λέει ότι κοιτάξτε σήμερα (2, 3, 4, Αυγούστου) τα εγχώρια κρούσματα είναι τριπλάσια των εισαγόμενων, άρα για την εξάπλωση του ιού φταίνε οι ιθαγενείς μόνο. Τι δεν τονίζει η κυβέρνηση όμως;;

1. Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι σχεδόν τις 20 Ιουλίου τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν περισσότερα από τα εγχώρια, με τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες το ποσοστό των εισαγομένων να αγγίζει το 80%.

2. Ομολογούν ότι ον Ιουλίου από τα 1.200.000 τουρίστες που μπήκαν, έγιναν 200.000 τεστ. Δηλαδή όταν μας έλεγαν από τις αρχές Ιουλίου ότι σε μία μέρα βρήκαν 20 εισαγόμενα κρούσματα κορονοιού, στατιστικά είχαμε πενταπλάσιο αριθμό επισκεπτών και ομογενών που έμπαιναν με κορονοϊό (στα 20 δηλαδή την ημέρα, είχες στατιστικά περίπου 100 εισαγωγές κρουσμάτων την ημέρα, προφανώς χωρίς συμπτώματα).

3. Η διασπορά πριν την έλευση επισκεπτών στην Ελλάδα ήταν μηδενική. Ο κορονοϊός δεν φυτρώνει, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Κυβέρνηση και δυστυχώς και οι επιστήμονες ΕΟΔΥ κάνουν αισχρό πολιτικό παιχνίδι παραπλάνησης για να δικαιολογήσουν την εγκληματική επιλογή να εισέρχονται στη χώρα επισκέπτες χωρίς τεστ κορονοϊού. Και πειθάρχησαν στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες που δεν ήθελαν να μπαίνουν στην ΕΕ επισκέπτες με τεστ για να μην αποτρέπονται τα ταξίδια, και δεν διάθεσαν τους αναγκαίους πόρους για να γίνουν τα τεστ που χρειαζόντουσαν (σε επισκέπτες αλλά και κατοίκους της χώρας). 

Κύριε Τσιόδρα δεν είναι δουλειά ας να διαπιστώνετε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν τα τεστ σε όσους εισέρχονται στη χώρα γιατί ήταν πολύ δαπανηρό. ως επιστήμονας έχετε καταξιωθεί, αν μπείτε στο ρόλο του πολιτικού θα σας αντιμετωπίζουμε και ως τέτοιον.

Τέλος επειδή από μερίδα "παλαμακιστών" της κυβέρνησης μεταφέρεται ένα κλίμα ότι λόγω κορονοϊού δεν θέλαμε επισκέπτες και ομογενείς για να ξεπλύνουν την κυβερνησάρα, να διευκρινίσουμε ότι τεστ έπρεπε να γίνουν μόνο (ή να έρχονται με τεστ). Και καλώς ήρθαν στην χώρα ομογενείς και επισκέπτες. Θα ήταν αδύνατο για κάνα χρόνο, και μέχρι να βρεθεί εμβόλιο η χώρα να αποκλειστεί από όλο τον πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες