Αφού η μάσκα είναι υποχρεωτική γιατί δεν μπαίνει πλέον στις συνταγογραφουμενες παροχές υγείας; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2020

Αφού η μάσκα είναι υποχρεωτική γιατί δεν μπαίνει πλέον στις συνταγογραφουμενες παροχές υγείας;


Με την νέα έξαρση του κορονοιού στη χώρα και την δεδομένη βούληση της Πολιτείας να μην υπάρξει δεύτερο καθολικό lock down, οι γιατροί εδώ και καιρό συστήνουν την χρήση μάσκας από το κοινό με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Συγκεκριμένα με τις απλές μάσκες δεν προαστατευόμαστε τόσο από τρίτους, αλλά προστατεύουμε εμείς τους γύρω μας, σε περίπτωση που είμαστε ασθενείς και δεν το γνωρίζουμε.

Με την αύξηση των κρουσμάτων από σήμερα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Κάθε έξοδος σημαίνει για κάθε κάτοικο της χώρας χρήση μάσκας.

Κάθε μάσκα (μίας χρήσεως ή πάνινη επαναχρησιμοποιούμενη που δεν συνίσταται η πάνινη) οφείλει να φορεθεί για λίγη ώρα, και όταν υγραθεί να αντικατασταθεί. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο, που κινείται, εργάζεται χρειάζεται περισσότερες από μία μάσκες την ημέρα. Αυτό σημαίνει και λεφτά. Και αν μιλάμε για οικογένειες, με ενήλικους και παιδιά που θα πάνε από Σεπτέμβριο στα σχολεία μιλάμε για μεγάλο κόστος. Και αν αναλογιστούμε τι έγινε τον περασμένο Μάρτιο, με την έξαρση της πανδημίας να παρατηρείται εκτός της έλλειψης μασκών και τεράστια αισχροκέρδεια, με την έλευση του χειμώνα τα κόστη των μασκών αναμένεται να εκτοξευθούν.

Το ερώτημα για εμάς, δεν πρέπει να παραμείνει ερώτημα και να γίνει αίτημα. Οι μάσκες οφείλουν να συνταγογραφούνται και να παρέχονται δωρεάν στο κοινό (σε ασφαλισμένους όπως επιβάλλει και ο νόμος, αλλά και ανασφάλιστους όπως εφαρμόζεται για τόσα βασικά φάρμακα τα τελευταία χρόνια). Εφόσον οι μάσκες είναι υποχρεωτικές, ας προμηθευτούν οι πολίτες τις ενδεδειγμένες της μίας χρήσης, δωρεάν με την κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τι περιμένετε στο Υπουργείο Υγείας;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες