Φιμωμένοι άγγελοι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020

Φιμωμένοι άγγελοι


Μετά την επιτυχημένη καθολική επιβολή της μάσκας στον ελληνικό λαό ήρθε και η σειρά των μικρών αγγέλων να υποστούν το βάσανο της φίμωσης.

Τυχαία είδα μια γιαγιά από Περαχώρα να κρατά τα δυο εγγονάκια της από τα χεράκια τους και να ανηφορίζει από το νηπιαγωγείο που βρίσκεται δίπλα από τη δημοτική βιβλιοθήκη. Στα χεράκια τους κρατούσαν από μια μάσκα. Έμεινα άναυδος, δεν μπόρεσα να καταλάβω πως αυτό το νέο ζευγάρι, που έχει αυτά τα δυο αγγελούδια τα στέλνει στο νηπιαγωγείο και τα επιβάλλουν να φορούν μάσκα τέσσερις περίπου ώρες. Σε ένα νηπιαγωγείο που ασφαλώς μαθαίνει το παιδί πολύ λιγότερα από ότι θα μάθαινε από ένα γονέα, ένα παππού-γιαγιά που αποφασίσει να ασχοληθεί με το παιδί αυτές τις ώρες που το στέλνει στο νήπιο. Τουλάχιστον τώρα με την επιδημία [όπως αρέσκονται να επικαλούνται] ας τα προστατέψουν και να τα κρατήσουν στο σπίτι. Πέρα από την κοινωνικοποίηση δεν βλέπω κάτι σπουδαίο να προσφέρουν στα νήπια. Το λέω αυτό γιατί εδώ ένα ολόκληρο σχολείο δεν μαθαίνει σήμερα βασικά πράγματα γνώσεων, της ζωής, της ιστορίας αλλά παπαγαλία κεφάλαια ολόκληρα που μετά το πέρας της τάξης δεν σου έχει αφήσει την παραμικρή μόρφωση, γεύση, γνώση.

Θυμάμαι η γυναίκα μου είχε κάνει παράπονα στη νηπιαγωγό γιατί δεν μαθαίνουν τα νήπια, να μετρούν, να αναγνωρίζουν τα γράμματα και της είχε απαντήσει πως υπάρχει διαταγή να μην τα κουράζουν με τέτοια πράγματα, θα τα μάθουν στο …δημοτικό!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος προφύλαξης από την επιδημία όταν παραμένουν στο σπίτι και δεν έρχονται σε επαφή με τα άλλα παιδάκια;

Όσοι ασχολούνται με κηπουρική ίσως καταλάβουν γιατί επιβάλλεται η μάσκα σ΄ αυτή την ηλικία. Ένα μικρό δεντράκι, μια ντοματιά πχ αν δεν του βάλεις όταν είναι μικρό ένα πάσσαλο, ένα καλάμι και να του δέσεις τον κορμό δεν θα μπορέσεις να του δώσεις την κατεύθυνση που επιθυμείς αλλά θα πάρει τον δρόμο του...

Ακούγοντας μαρτυρία μάνας που λιποθύμησε το παιδί της στο προαύλιο του σχολείου και πήδησε από τα κάγκελα και πήγε να του παράσχει βοήθεια, ανάφερε πως το παιδί της ήταν κάτω στο έδαφος και δεν του είχαν βγάλει τη μάσκα. Η ίδια του την έβγαλε.

Πως οι δάσκαλοι, άνθρωποι μορφωμένοι παίρνουν τέτοιες ευθύνες και παίζουν με τις ζωές των παιδιών;

Έχουν ιατρικές γνώσεις σε παρόμοιες περιστάσεις;

Εάν χαθεί ζωή, προφανώς από την άγνοια ιατρικής αντιμετώπισης περιμένουν να τους καλύψουν οι ανώτεροι; Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Οι ευθύνες πάντα επιμερίζονται στους από κάτω.

Θα μου πείτε πως υπάρχουν γονείς που εργάζονται [αν ανήκουν στους τυχερούς και έχουν δουλειά και οι δύο] και δεν έχουν που να αφήσουν τα βλαστάρια τους!

Πιστεύω πως η υγεία του παιδιού προέχει κάθε προτεραιότητας.Δυστυχώς έχουμε ένα σύστημα που αδιαφορεί πλήρως για την παιδεία ασχέτως αν τώρα προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να μας πείσει πως νιώθει στοργή, φροντίδα και αγάπη για τον πολίτη μεγαλύτερη από το προδέρμ και πασχίζει για την υγεία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες