Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ιστορική Μάχης της Περαχώρας (Εικόνες) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2020

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η ιστορική Μάχης της Περαχώρας (Εικόνες)



Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών εορτάσθηκε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2020, η ιστορική μάχη της Περαχώρας. 

Παρών στην εκδήλωση η πολιτική & Στρατιωτική ηγεσία του Τόπου. 

Ο Υφυπουργός κύριος Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κυρία Αθηνά Κόρκα, ο Περιφερειακός  σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίτης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχωρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης , καθώς και πολλοί ακόμα προσκεκλημένοι απο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, απέδωσαν φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνου.

Σαν σήμερα η ιστορική μάχη της Περαχώρας. Οι  Περαχωρίτες/Δερβενοχωρίτες  και  οι  λοιπές  ελληνικές  δυνάμεις  με  επικεφαλής  τον  Νικηταρά  τον  «Τουρκοφάγο»  (Νικήτας  Σταματελόπουλος)  και  με  την  παρουσία σπουδαίων  οπλαρχηγών  της  Επανάστασης  (Δημήτριος  Υψηλάντης,  Γρηγόριος  Δικαίος  – Παπαφλέσσας,  Οδυσσέας  Ανδρούτσος,  Γιωργάκης  Χελιώτης  Λύκος,  Αναστασόπουλος, Αντώνης  Κολοκοτρώνης,  Παναγιώτης  Κεφάλας  κ.ά.),  αντιμετώπισαν  με  επιτυχία  στη χερσόνησο της Περαχώρας τους Οθωμανούς του Δράμαλη, που εγκλωβισμένοι στην Κόρινθο μετά τηνπαανωλεθρία τους στα Δερβενάκια, προσπάθησαν να καταλάβουν την Περαχώρα και στη συνέχεια να διαφύγουν μέσω των Μεγάλων Δερβενίων, στη Ρούμελη. 

Η Μάχη της Περαχώρας, αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της μακραίωνης Τοπικής Ιστορίας της κωμόπολης της Περαχώρας και της ευρύτερης περιοχής της με πολυσήμαντη αξία τόσο για τη  ματαίωση  των  μεγαλεπήβολων  οθωμανικών  στρατηγικών  σχεδίων  περί  καταστολής  του ένοπλου  Αγώνα  των  Ελλήνων  για Ελευθερία στην  έναρξή  του,  όσο  και στην  όλη  επιτυχία των ιερών σκοπών της Εθνεγερσίας του 1821.

Δείτε εικόνες  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες