Άρθρο παρέμβαση: Όχι σε νέα λίστα Πέτσα, τα χρήματα να δοθούν στην Υγεία και στην Παιδεία - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2020

Άρθρο παρέμβαση: Όχι σε νέα λίστα Πέτσα, τα χρήματα να δοθούν στην Υγεία και στην Παιδεία


Την ώρα που το δεύτερο κύμα επιδημίας κορονοϊού, χτυπά την Ελλάδα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι ήρωές γιατροί και νοσηλευτές, δίνουν άνιση μάχη και η υγειονομική κρίση φέρνει στο φως με σκληρό τρόπο τις αδυναμίες της Πολιτείας, κάθε ευρώ δημοσίου χρήματος μετράει.

Η κυβέρνηση προανήγγειλε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, ότι σύντομα θα ξεκινήσει νέα καμπάνια ενημέρωσης ύψους 2.000.000 ευρώ, αντίστοιχη του "Μένουμε Σπίτι" για την προβολή σποτ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Ενώ δηλαδή το ΕΣΥ, δέχεται ασφυκτική πίεση, τα νοσοκομεία γεμίζουν, τα παιδιά μας, κάνουν μάθημα σε τάξεις των 25 μαθητών και οι εργαζόμενοι συνωστίζονται σε λεωφορεία, τρένα και μετρό, η κυβέρνηση επιλέγει να χρηματοδοτήσει ξανά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ενώ υπάρχει το προηγούμενο της κακοδιαχείρισης κονδυλίων από την λίστα Πέτσα.

Στην πρώτη καμπάνια, υπήρξαν καταγγελίες για αμφισβητούμενες διαδικασίες, μέτρα και σταθμά διανομής με αποτέλεσμα Όμιλοι ΜΜΕ που συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων η 24MEDIA, να ζητήσουν απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση της λίστας και των ποσών, ενώ υπήρξε και το παράδειγμα της Alter Ego Media, η οποία επέστρεψε τα κονδύλια.

Αν τότε, υπήρξε το επιχείρημα του κατεπείγοντος, αιφνιδιασμός και βιασύνη, τώρα μετράμε ήδη 7 μήνες μάχης με την επιδημία του κορονοϊού για να επαναληφθούν τα ίδια λάθη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Γι'αυτό και η 24MEDIA ζητά το αυτονόητο: όλα τα ΜΜΕ στο εξής να προβάλλουν δωρεάν τα μηνύματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για λόγους προστασίας δημοσίου συμφέροντος, ώστε να συμβάλλουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά και να επιχειρήσουν την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας τους.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες του κόσμου πολεμούν έναν επικίνδυνο εχθρό, έναν φονικό ιό που στην Ελλάδα έχει κοστίσει τη ζωή σε 371 συμπολίτες μας.

Έχουμε ανάγκη από ΜΕΘ, υγειονομικό υλικό, γιατρούς, υποδομές, σχολικές αίθουσες και κονδύλια για την οικονομική ενίσχυση όσων πλήττονται βάναυσα από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. Δεν έχουμε ανάγκη απο "δωράκια" σε ΜΜΕ για μηνύματα που οφείλουν να μεταδίδουν δωρεάν.

Η ίδια η 24MEDIA θα διαθέσει δωρεάν διαφημιστικό χώρο για αυτά τα μηνύματα για όσο καιρό χρειαστεί και είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν και άλλοι, που θα κατανοήσουν τη σημασία του να συμβάλλουν ανιδιοτελώς σε μια εθνική μάχη, μακριά απο μικροπολιτική και "πέτσινες" λίστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες