Στην Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2020

Στην Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, παρέστη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Τη συμφωνία εκ μέρους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Mike Pompeo, ενώ παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ελληνικής καταγωγής, Υφυπουργός Άμυνας και επικεφαλής Τεχνολογίας των ΗΠΑ, κ. Michael Kratsios και ο Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Με τη συμφωνία, οι δύο χώρες δεσμεύονται να καθιερώσουν μια επίσημη βάση συνεργασίας στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας που θα διευρύνει και θα ενισχύσει την διεξαγωγή συνεργατικών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και θα ενθαρρύνει την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συνεργασίας αυτής προς το οικονομικό και κοινωνικό τους όφελος.

Ο κ. Δήμας, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Mike Pompeo και τον Ελληνικής καταγωγής Υφυπουργό Άμυνας και Επικεφαλής Τεχνολογίας, κ. Michael Kratsios, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, επισήμανε:

«Η Ελλάδα ναι μεν είχε από το 1980 διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ στην έρευνα και την τεχνολογία, ήταν, όμως, ανενεργή και έχριζε επικαιροποίησης. Το περασμένο φθινόπωρο στον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ έθεσα αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το χειμώνα στην Ουάσινγκτον, με τον Michael Kratsios και το National Science Foundation συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην διεύρυνση και εμβάθυνση της συμφωνίας. Σήμερα υπογράψαμε μια νέα συμφωνία. Θεωρούμε πως αυτή θα συμβάλλει στο να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες γέφυρες μεταξύ των δυο χωρών στις επιστήμες, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Καθώς υπάρχει πλέον το θεσμικό πλαίσιο, ελπίζουμε βασίμως να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερες συνεργασίες.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες