Φρικτά ψέματα και στο βάθος… lockdown! (video) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

Φρικτά ψέματα και στο βάθος… lockdown! (video)


Το τελευταίο «καμπανάκι» πριν το νέο lockdown που δρομολογείται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την άλλη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, έκρουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το σημερινό του διάγγελμα προς τους πολίτες.

Αν και ο περισσότερος κόσμος έχει καταλάβει πλέον τι συμβαίνει στο πάρτι της αισχροκέρδειας του υποτιθέμενου «φονικού» κορωναϊού, ιδίως μετά τα όσα ειπώθηκαν από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες στο διεπιστημονικό συνέδριο, ο πρωθυπουργός προτίμησε και πάλι την τρομολαγνεία, λέγοντας φρικτά ψέματα στον λαό σε σχέση με την επικινδυνότητα του ιού και προετοιμάζοντας τους πολίτες για το νέο lockdown που έρχεται την επόμενη εβδομάδα. «Ξεκινάω με μία αναντίρρητη αλήθεια: Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών, δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη».

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Όσο λοιπόν δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε, όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπάμε, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τον καθένα. Γιατί αυτό που σε έναν 20άρη είναι ένας απλός πονόλαιμος, μπορεί να οδηγήσει τον φίλο του ή, την φίλη του στην εντατική, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πατέρα και τον παππού του».

Ακολούθως είπε ότι σε όλο τον κόσμο η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει και ότι κράτη όπως «η Αμερική, η Ισπανία, η Γαλλία, που θρήνησαν χιλιάδες θύματα, σήμερα βλέπουν τον εφιάλτη να επιστρέφει», τονίζοντας ότι «το δεύτερο κύμα απλώνεται σε όλο τον κόσμο».

«Τώρα, όμως, είμαστε πιο έτοιμοι, ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο», ισχυρίστηκε επίσης ο Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «έχουμε διδαχθεί από τα λάθη άλλων χωρών, αλλά και από τα δικά μας», λέγοντας ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αναφέροντας την Πορτογαλία και το Βέλγιο που έχουν περισσότερους αποδιδόμενους νεκρούς στον κορωναϊό.

«Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο Σωτηρία με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες», υπογράμμισε ο Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις να αποτρέψουν τη μία και μεγάλη υποχώρηση της υγείας και της οικονομίας. «Τι δεν θέλουμε να δούμε; Μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων», είπε και προσέθεσε: «Μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς οριζόντιους περιορισμούς, αυτό που αποκαλούμε “lockdown”; Φυσικά και μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε».

Επισήμανε επίσης ότι «τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία. Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται. Ήταν το δίδαγμα της άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. “Lockdown” σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση. Κυρίως, όμως, «lockdown» σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά. Άλλωστε, κάθε οριζόντιος περιορισμός είναι άδικος. Γιατί εξισώνει διαφορετικά βάρη επάνω στις πλάτες όλων. Ας αποφύγουμε, λοιπόν, μία δεύτερη τέτοια εμπειρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προαναγγέλλοντας το νέο lockdown που θα ακολουθήσει, χωρίς βέβαια να το ομολογήσει.

Ο πρωθυπουργός ως γνήσιος «κορωνολάγνος» υπογράμμισε ότι η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και να αναπτυχθεί η τηλεργασία, ενώ συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά, όπως ακριβώς γίνονται σε όλο αυτό το διάστημα, οπότε δεν είπε τίποτα καινούργιο.

«Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή, καραντίνα», είπε ο Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας πάλι το επερχόμενο lockdown, με αφορμή τα κρούσματα που θα προκύπτουν από τα χιλιάδες τεστ που διεξάγονται καθημερινά και κατά 30% δίνουν ψευδή αποτελέσματα, σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν όχι μόνο στο διεπιστημονικό συνέδριο, αλλά και από τους «κυβερνητικούς» επιστήμονες που τα παίρνουν τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις φαρμακευτικές «Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΑΣΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ… ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Το… τρομοκρατικό διάγγελμα Μητσοτάκη συνεχίστηκε για το θέμα των μέτρων λέγοντας πάλι ψέματα, ότι δηλαδή τα παιδιά στο σχολείο την φοράνε χωρίς γκρίνιες, αν και οι καταλήψεις ανά την Ελλάδα για τη χρήση μάσκας έχουν ξεπεράσει τις 200. Είπε ότι θα πρέπει να την φοράμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, του οποίου οι δοκιμές όμως σταμάτησαν εκ νέου λόγω των παρενεργειών που έχουν προκύψει σε εθελοντές και κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα ξαναρχίσουν. Μάσκα, μέχρι να σβήσει… ο ήλιος, με δύο λόγια.

«Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο. Θα τολμούσα να πω, μάλιστα, ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο. Τη φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από κάποιους ενήλικες. Γιατί, αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό», υποστήριξε ψευδώς, ενώ και ο ίδιος στις διακοπές του «συνελήφθη» από φωτογραφικό φακό να μιλάει με την μάσκα στο… πιγούνι του, εντός καραβιού. «Η μάσκα είναι το εμβόλιο, πριν από το εμβόλιο», είπε με αίσθημα αναλγησίας.

Ο πρωθυπουργός μας που… τόσο πολύ μας προσέχει να μην πάθουμε κανένα κακό ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει κι άλλα λεωφορεία στις γραμμές συγκοινωνίας για την αποφυγή του συνωστισμού μέσα σε αυτά.

Ακούστε τον για να… φρίξετε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες