Ελεύθερος Με Εγγύηση 20.000 Ευρώ Ο Ψινάκης Για Το Μάτι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020

Ελεύθερος Με Εγγύηση 20.000 Ευρώ Ο Ψινάκης Για Το Μάτι


Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε τελικά ο Ηλίας Ψινάκης μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης απολογίας του στον ανακριτή για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα προσήλθε το πρωί στο γραφείο του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».


Απο την πλευρά του ο κ. Λυκουρέζος έκανε γνωστό ότι υπεβλήθη στο ανακριτή υπόμνημα 42 σελίδων και 31 συναπτόμενων εγγράφων, με το οποίο, όπως υποστήριξε, «αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου (σ.σ για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος) . «Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος. Ο έτερος των συνηγόρων, κ. Κουσιουρής, υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι «ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του, υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».


Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των συνολικά 20 προσώπων σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη. Τις επόμενες ημέρες από το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία, θα περάσουν ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. 


https://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες