AstraZeneca: Συνεχίζονται οι δοκιμές παρά το θάνατο εθελοντή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

AstraZeneca: Συνεχίζονται οι δοκιμές παρά το θάνατο εθελοντή



Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση θανάτου ενός από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη νόσο Covid-19

Όπως επιβεβαιώθηκε ο 28χρονος γιατρός Ζοάο Πέδρο Ρ. Φειτόσα από το Ριο Ντε Τζανέιρο ήταν ο ασθενής που πέθανε τις τελευταίες 15 ημέρες λόγω επιπλοκών από τον Covid-19. Ήταν εθελοντής στην έρευνα σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης. Ωστόσο ο Εθνικός οργανισμός Υγείας της Βραζιλίας (Anvisa) δεν έχει διευκρινίσει ακόμα εάν έλαβε το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης ο 28χρονος πέθανε από επιπλοκές από την COVID-19, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Δεν διευκρινίζεται κάτω από ποιες συνθήκες κατέληξε ο εθελοντής, ωστόσο σύμφωνα με το bbc.com δεν είχε χορηγηθεί στον 28χρονο το εμβόλιο πριν από τον θάνατό του:

  • Η AstraZeneca δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά “μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες επανεξέτασης”.
  • “Όλα τα σημαντικά ιατρικά συμβάντα αξιολογούνται προσεκτικά από τους ερευνητές, μια ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης της ασφάλειας και τις ρυθμιστικές αρχές”, ανέφερε.
  • “Αυτές οι αξιολογήσεις δεν οδήγησαν σε ανησυχίες σχετικά με τη συνέχιση της υπό εξέλιξη μελέτης.”

Η δοκιμή «πρέπει να συνεχιστεί»

Η υγειονομική αρχή της Βραζιλίας Anvisa δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θάνατο του Βραζιλιάνου εθελοντή στις 19 Οκτωβρίου.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας αναφέρουν ότι ο εθελοντής ήταν ένας 28χρονος γιατρός που πέθανε από επιπλοκές του Covid-19. Λένε ότι ο γιατρός είχε συνεργαστεί με μολυσμένους ασθενείς.

Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί δημοσίως από την Anvisa. Σε δήλωσή του, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε: “Όλα τα σημαντικά ιατρικά περιστατικά, είτε συμμετέχουν στην ομάδα ελέγχου είτε στην ομάδα εμβολίων Covid-19, εξετάζονται ανεξάρτητα. Η ανεξάρτητη αναθεώρηση, εκτός από τη βραζιλιάνικη ρυθμιστική αρχή, και οι δύο συνέστησαν να συνεχιστούν οι δοκιμές”, ανέφερε.

https://igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες