Κλίμα τρομοκρατίας από διευθυντές σχολικών μονάδων, πρωτοβάθμιων & δευτεροβάθμιων εκπαιδεύσεων – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020

Κλίμα τρομοκρατίας από διευθυντές σχολικών μονάδων, πρωτοβάθμιων & δευτεροβάθμιων εκπαιδεύσεων – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Απο Νίκο Αντωνίαδη

Πανδημία υπάρχει. Είναι σίγουρο. Πανδημία όμως παρανόμων απειλών από τους διευθυντές σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Και τους διευθυντές των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπαιδεύσεων. Αλλά ακόμα και από απλούς εκπαιδευτικούς.

Απειλές ότι αν δεν στείλουν οι γονείς τα παιδιά τους στα σχολεία, θα καλέσουν τον εισαγγελέα και την αστυνομία, απειλές για την Πρόνοια, απειλές για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, απειλές για εξαίρεση των μαθητών που τώρα απέχουν από την τηλεκπαίδευση αν και εφόσον αυτή αντικαταστήσει τη φυσική κ.ο.κ.

Με αφορμή ένα σοβαρό τέτοιο περιστατικό σε διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα, απέστειλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για λογαριασμό μητέρας ενός προνήπιου, έγγραφο στον διευθυντή, τα στοιχεία του οποίου προς το παρόν δεν τα δημοσιοποιώ (ούτε φυσικά της μητέρας), με το οποίο, αφού αποκαθιστώ τη νομική αλήθεια, ζητώ από τον εν λόγω διευθυντή να μου χορηγήσει αντίγραφο των υποτιθέμενων οδηγιών για τις απειλές αυτές.

Διαβάστε το κείμενο του εγγράφου αυτού. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πρακτικά αδύνατον να είμαι ταυτόχρονα δικηγόρος χιλιάδων Ελλήνων γονέων. Είμαι μαζί σας, σας αγαπάω και σας νοιάζομαι όλους, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω τον κάθε ένα από εσάς χωριστά.

Αυτό που κάνω σήμερα είναι να σας πω το πολύ απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε και να απαιτείτε όσοι γίνεστε αποδέκτης τέτοιων απειλών, για να πέσουν οι μάσκες των τρομοκρατών:

Θα ζητάτε από όλους αυτούς, είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε είναι διευθυντές των σχολείων, είτε διευθυντές των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπαιδεύσεων, αυτά που σας λένε και σας απειλούν να σας τα δίνουν γραπτώς. Και τότε, θα το δείτε, πώς όλοι αυτοί θα κρυφτούν πίσω στα λαγούμια τους.

Γραπτώς, λοιπόν, και το παραμύθι θα τελειώσει, όπως άρχισε.

_________________________

κ. …

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας και ενεργώντας ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κας …, σας αναφέρω τα κάτωθι:
Η κα … έχει αποφασίσει, από κοινού με τον σύζυγό της, να μην στέλνει προς το παρόν την κόρη της στο νηπιαγωγείο, για λόγους που ανάγονται αφενός στο κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης που έχει προκληθεί από τις αντιφατικές επιστημονικές παραδοχές από τους συνεργαζόμενους με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ειδικούς, αναφορικά με την επικινδυνότητα ή μη της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, αφετέρου δε στην επίσημη παραδοχή περί πανδημίας και του ταχύτατα μεταδιδόμενου θανατηφόρου κορωνοϊού σε συνδυασμό με την επίσημη επίσης παραδοχή περί περιορισμένης ασφάλειας των παιδιών έναντι του ιού αυτού με τη χρήση μάσκας, γεγονός που, κατά τους γονείς αυτούς, καθιστά υποχρεωτική γι αυτούς την απόφασή τους να μη στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, στο πλαίσιο της εκ του νόμου άσκησης από αυτούς γονικής μέριμνας, προτάσσοντας την υποχρέωσή τους να προστατεύσουν την υγεία του παιδιού τους έναντι της εκ του Συντάγματος υποχρέωσής τους να εγγράψουν το παιδί τους στο σχολείο και να επιμεληθούν της φοίτησής του σε αυτό.
Έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από γονείς από όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις οποίες διευθυντές σχολικών μονάδων και άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, έχουν δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος γονέων που έχουν λάβει παρόμοιες κατά τα άνω αποφάσεις για τα παιδιά τους.
Το κλίμα αυτό έχει δημιουργηθεί από απαράδεκτες και παράνομες απειλές περί ενημέρωσης της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, τίθενται μάλιστα και προθεσμίες στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, μετά τη παρέλευση των οποίων “θα καλέσουν τον εισαγγελέα και την αστυνομία”. Ειδικά η απειλή περί “αστυνομίας” ενέχει τεράστια ηθική (αλλά και ποινική) απαξία, αφού παραπέμπει σε εικόνες περιπολικών με σειρήνες που αναβοσβήνουν, σε ένστολους αστυνομικούς, αυτόφωρα, χειροπέδες και κρατητήρια.
Πλην όμως, ουδεμία ποινική διάταξη παραβιάζεται από τους γονείς αυτούς ώστε να νομιμοποιειται η επίκληση των εισαγγελικών και των αστυνομικών αρχών. Από μόνη της η επίκληση της συνταγματικής υποχρέωσης για την εκπαίδευση μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου, δεν αρκεί. Η ποινική διάταξη που προέβλεπε ποινικές κυρώσεις, ήτοι το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα, έχει καταργηθεί με τον νόμο 4619/2109. Πολλοί διευθυντές σχολικών μονάδων και διευθυντές πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων διευθύνσεων  επικαλούνται και την παραβίαση του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα περί “παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου”, πλην όμως, όπως άριστα γνωρίζουν, η διάταξη αυτή προϋποθέτει την τέλεση αξιόποινης πράξης από τους ανήλικους μαθητές. Κάποιοι άλλοι απειλούν τους γονείς με την “Πρόνοια”. Και αυτή είναι παράνομη απειλή και δη βαρύτατα προσβλητική της προσωπικότητας των γονέων, αφού η Πρόνοια για να επέμβει θα πρέπει να υπάρχουν υπόνοιες κακοποίησης του παιδιού, διαβίωσής του σε ακατάλληλες εν γένει συνθήκες, εξαφάνισής του και διακοπής της επικοινωνίας των γονέων …

…με το σχολείο. Σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές δεν ισχύει βεβαίως αυτό. Όποιος διευθυντής ή άλλο στέλεχος στην εκπαιδευτική ιεραρχία τολμήσει να απευθυνθεί στην Πρόνοια θα διαπράξει βαρύτατη πειθαρχική, ποινική και αστική παράβαση. Όλες όμως οι απειλές που αναφέρονται στο παρόν συνιστούν ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές και εγείρουν αξιώσεις για αποζημίωση στα πολιτικά δικαστήρια.
Η κα … με ενημέρωσε ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί σας, της αναφέρατε και εσείς ότι αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν στείλει το παιδί της στο νηπιαγωγείο, η υπόθεση θα “φύγει πλέον από την διεύθυνσή” σας και ότι είστε υποχρεωμένος να ενημερώσετε την Εισαγγελία και την Αστυνομία.
Αμέσως επικοινώνησα εγώ μαζί σας και σας ζήτησα να μου υποδείξετε την ποινική διάταξη που έχει παραβιάσει η κα … ώστε να δικαιολογείται η επίκληση από εσάς των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Μου είπατε ότι ήσασταν στον δρόμο και δεν ήσασταν “πρόχειρος”, πλην όμως μετά την επιμονή μου να λάβω απάντηση, αφούείναι αυτονόητο ότι γνωρίζατε την ποινική διάταξη πριν αναφέρετε στην κα.. τα ως άνω περί εισαγγελίας και αστυνομίας, μου είπατε ότι “αυτές είναι οι οδηγίες που έχετε από την ιεραρχία”.
Μετά ταύτα, σας καλώ όπως μου χορηγήσετε αντίγραφο των οδηγιών που επικαλεστήκατε στη μεταξύ μας επικοινωνία, βάσει των οποίων υποτίθεται ότι δικαιολογείται και νομιμοποιείται η απειλή περί ενημέρωσης των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών σε περίπτωση που η κα … εμμείνει στην απόφασή της να μη στείλει το παιδί της στο νηπιαγωγείο και την επόμενη εβδομάδα. Στις οδηγίες αυτές θα πρέπει να αναφέρεται και η συγκεκριμένη ποινική παράβαση που διαπράττει η κα …. Αν δεν υπάρχουν έγγραφες οδηγίες αλλά αυτές σας έχουν δοθεί σε προφορικό επίπεδο, σας καλώ όπως μου γνωστοποιήσετε τα στοιχεία των προσώπων αυτών στην εκπαιδευτική ιεραρχία που σας έδωσαν τις οδηγίες αυτές που εσείς εκτελείτε, και δια αυτών απειλούνται παράνομα οι γονείς.
κ. …,
Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν υπάρχει εν προκειμένω ποινική παράβαση ώστε να νομιμοποιούνται οι ανωτέρω απειλές, εγείρονται σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τα πρόσωπα τα οποία προβαίνουν στις απειλές αυτές, για την παραβίαση σωρείας ποινικών διατάξεων, όπως, τουλάχιστον, της απειλής, της παράνομης βίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης. Εάν δεν ευθύνεστε εσείς για τις απειλές αυτές και απλώς εκτελείτε εντολές και έχετε παραπλανηθεί σχετικά με την ανύπαρκτη ποινική διάσταση της αποχής των παιδιών από τα μαθήματά τους, αυτή είναι η ευκαιρία σας να απαλλαγείτε από τις ευθύνες αυτές, υποδεικνύοντας όμως τους υπευθύνους.
Εν αναμονή της απάντησής σας,
Νίκος Αντωνιάδης

 

ΠΗΓΗ: https://nikosantoniadis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες