ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΑΘΩΟΣ Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΑΘΩΟΣ Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Με μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκαν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την απόφαση του δικαστηρίου Κερκύρας για τον Μητροπολίτη Νεκτάριο. Η αιτιολογία βασίστηκε στο άρθρο 33 του νέου Ποινικού Κώδικα το οποίο ομολογουμένως αποτελεί ένα από τα θετικά σημεία αυτού του Κώδικα. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο λαμβάνεται σοβαρώς υπ’ όψιν η σύγκρουση καθηκόντων που βιώνουν φυσικά πρόσωπα όταν η εκπλήρωση του καθήκοντος έρχεται σε σύγκρουση με τη συνείδησή τους.

Επομένως το θέμα μεταφέρεται στη σύγκρουση ανάμεσα στη νομιμότητα της Πολιτείας και τη συμμόρφωση προς τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, οι οποίοι όμως, είναι και αυτοί μέρος της ελληνικής συνταγματικής τάξεως. Έτσι, δεν μπορεί η Πολιτεία να νομοθετεί αυθαιρέτως αγνοώντας τη θρησκευτική συνείδηση των πιστών και των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας!

Πρέπει επίσης να κατανοήσει εξαρχής η Πολιτεία, πως έδειξε αδικαιολόγητη αυστηρότητα προς την πλευρά της Εκκλησίας και αντίστοιχη χαλαρότητα προς άλλους φορείς της Κοινωνίας στους μήνες του κορωνοϊού, συνεπικουρούμενη δυστυχώς από μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτή όμως η συμπεριφορά πρόσβαλλε βάναυσα και την ελληνική έννομη τάξη, ας το έχουν υπ’ όψιν τους αυτοί οι οποίοι αναζητούν κάθε ευκαιρία για να πλήξουν τα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Λόγω του ότι πολλοί εξ αυτών που βρέθηκαν πανηγυρίζοντας για την απόφαση έξω από το δικαστήριο δεν φορούσαν μάσκες προστασίας σε συνθήκες συνωστισμού!

Αντίθετα από τους ιερείς που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Κέρκυρας και οι οποίοι “συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις”!

Δεν έλαβαν ωστόσο οι δημόσιοι κατήγοροι θέση για τις 15 χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν προ ημερών έξω από το Εφετείο Αθηνών, όταν ο ένας ήταν πάνω στον άλλο! Πού ήταν εδώ τα μέτρα προστασίας; Πού πήγαν οι αποστάσεις; Πού ήταν οι μάσκες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες