Λουτράκι: Παρέμβαση Χ. Ασημακόπουλου για τις σχολικές καθαρίστριες και τις απλήρωτες εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2020

Λουτράκι: Παρέμβαση Χ. Ασημακόπουλου για τις σχολικές καθαρίστριες και τις απλήρωτες εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου

 


Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των σχολικών καθαριστριών, της επάρκειας των μέτρων στα σχολεία και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου παραμένουν απλήρωτοι, πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χ. Ασημακόπουλος σημείωσε: 

Ενάμιση μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η αύξηση των κρουσμάτων αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση για τα προβλήματα υποδομών και τις τεράστιες ελλείψεις.

Η κατάσταση στα σχολεία διαιωνίζεται σε βάρος των μορφωτικών αναγκών και της υγείας των μαθητών. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για εξεύρεση νέων αιθουσών, για άμεσες επιπλέον προσλήψεις του προσωπικού καθαριότητας, για διενέργεια τεστ σε εργαζόμενους και μαθητές.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καταλήγουν στην ατομική ευθύνη, ενώ τα πρωτόκολλα είναι πρακτικά ανεφάρμοστα με τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία. Η κυβέρνηση εμφάνισε ως λύση τη μετατροπή των συμβάσεων έργου των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαιωνίζοντας την ομηρία τους, ενώ το προσωπικό δεν επαρκεί για να καθαρίζονται τα σχολεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μάθημα όπως πρέπει σε συνθήκες πανδημίας.

Στο Δήμο μας, οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με αυτούς τους απαράδεκτους όρους, μένουν από πάνω και απλήρωτοι και αναγκάζονται να πληρώνουν και για τη μετακίνησή τους προς τη δουλειά τους. Και αυτό τη στιγμή που εργάζονται με μερική απασχόληση και αναγκάζονται να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν τα κενά στην καθαριότητα.

Η Δημοτική Αρχή έπρεπε άμεσα να έχει κινητοποιηθεί και να λύσει το πρόβλημα της πληρωμής των εργαζομένων, παίρνοντας την ευθύνη. Είναι απαράδεκτο να παρατείνεται η μη καταβολή των δεδουλευμένων και να αναγκάζονται να πληρώνουν και τη μετακίνησή τους, ειδικά στο συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων που οι μισθοί είναι μισθοί πείνας, ενώ οι συνθήκες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Με βάση αυτά ερωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

· Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

· Να εξασφαλιστούν τα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

· Να πραγματοποιηθεί καταβολή των εξόδων μετακίνησης για τους εργαζόμενους που μετακινούνται για την κάλυψη των αναγκών στην καθαριότητα των σχολείων.

· Να μονιμοποιηθουν όλοι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στην παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης η Δημοτική Αρχή για μια ακόμα φορά δεν πήρε θέση για το πρόβλημα και δήλωσε αναρμόδια, αποφεύγοντας τη διεκδίκηση των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εργαζομένων στα σχολεία και καταφεύγοντας και σε νομικίστικες λεπτομέρειες για να μην εγγυηθεί καν την άμεση πληρωμή των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, το οποίο σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο είναι και νόμιμο! Την ίδια στιγμή, η αναγκαιότητα για μονιμους εργαζόμενους, με πλήρη δικαιώματα αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και το λαό του Λουτρακίου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την κυβερνητική πολιτική, την οποία υιοθετεί πλήρως και υλοποιεί χωρίς αμφισβήτηση η Δημοτική Αρχή.

Αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα! Δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τη μόρφωση των μαθητών και την υγεία του λαού!

Λουτράκι, 30/10/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες