«Πόλεμο» με τους μαθητές ανοίγει η Κεραμέως: Απουσίες και τηλεκπαίδευση προβλέπει το ΦΕΚ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2020

«Πόλεμο» με τους μαθητές ανοίγει η Κεραμέως: Απουσίες και τηλεκπαίδευση προβλέπει το ΦΕΚ


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (4264/Β'/30.09.2020) η υπουργική απόφαση, με βάση την οποία καθίσταται υποχρεωτική η σύγχρονη εξ αποστάσεων εκπαίδευση σε περιπτώσεις έκτακτων ή απρόβλεπτων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων και των καταλήψεων, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να εργαλειοποιηθεί η τεχνολογική πρόοδος προς την κατεύθυνση της καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, στοχοποιούνται οι μαθητές που «παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας» και ως εκ τούτου δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει ότι οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, θα προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και θα λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. 


Με νέο συλλαλητήριο απαντούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στα σχέδια της Κεραμέως

Στους δρόμους έδωσαν ραντεβού για μία ακόμα φορά σήμερα μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με κύριο αίτημα τις ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία εν μέσω νέας έξαρσης του κορονοϊού. 

Πάνω από 700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, με τα αιτήματά τους να αφορούν την μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργατών καθαριότητας.

Τα μαθητικά συλλαλητήρια έρχονται ως απάντηση στα σχέδια της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η οποία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει στα υπό κατάληψη σχολεία σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η αναπλήρωση των χαμένων ωρών μαθημάτων θα γίνει τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

Στην Αθήνα, οι μαθητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Επιπλέον, μαθητικά συλλαλητήρια αναμένεται να διεξαχθούν σε πολλές πόλεις της επαρχίας, καθώς εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε ολόκληρη τη χώρα.

«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης» τόνισε στο Κόκκινο η αναπληρώτρια τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία καθώς «20.000 λιγότεροι αναπληρωτές διορίσθηκαν φέτος εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού».

«Αν η κα. Κεραμεως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα είναι βαθιά γελασμένη!» υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου: «Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές! Ακούστε και κάντε πράξη τα δίκαια αιτήματά μας!»

«Αυτά είναι απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά μέτρα» υπογραμμίζουν στην «Αυγή» κύκλοι της ΟΛΜΕ. «Υπονομεύεται ευθέως η προσπάθεια που γίνεται από το μαθητικό κίνημα να προβάλλει τα δίκαια αιτήματά του. Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν τους αγώνες των μαθητών, ενώ έχουν δείξει έμπρακτα ότι τους στηρίζουν» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Οι εκπαιδευτικοί ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των μαθητών τους και των γονέων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν μάλιστα κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Πηγή :https://www.koutipandoras.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες