Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - Πρώτα ευρύτατη συμμαχία με την Γαλλία, μετά με όλους τους άλλους… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2020

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - Πρώτα ευρύτατη συμμαχία με την Γαλλία, μετά με όλους τους άλλους…


Είναι πιστεύω σε όλους μας γνωστό, ότι η Γαλλία, εδώ και αρκετούς μήνες ηγείται μιας προσπάθειας, προκειμένου να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω των επιθετικών της διαθέσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Είναι επίσης γνωστό, ότι αυτές οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα είχαν επιβληθεί από την τελευταία Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις 1-2 Οκτωβρίου, αν δεν προσέκρουαν στην φιλότουρκη πολιτική της Γερμανίας. Η οποία ωστόσο υποχρεώθηκε να δεσμευτεί, πως εάν η Τουρκία θα συνέχιζε την ίδια προκλητική επιθετική της πολιτική κατά δυο μελών – κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα – Κύπρος), τότε θα δεχόταν την επιβολή αυτών των οικονομικών κυρώσεων.

Δεν χρειάστηκαν όμως παρά λίγες ώρες, από την λήξη εκείνης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για να εκθέσει ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν ανεπανόρθωτα στα μάτια όλων των ευρωπαίων ηγετών, την φίλη του Άγκελα Μέρκελ! Αφού έβγαλε πάλι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο!

Έτσι από εκείνη την χρονική στιγμή το Παρίσι ξεκίνησε νέο γύρο προσπαθειών για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους Γερμανούς, για την αναγκαία επιβολή των οικονομικών κυρώσεων, αφού όπως θεωρεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις των ηγετών της ΕΕ στις αρχές του Οκτωβρίου, συνεχίζοντας τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο!

Ως αποτέλεσμα των συνεχών γαλλικών πιέσεων, είχαμε για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ψηφίζει με ευρεία πλειοψηφία, την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία! Υιοθετώντας βεβαίως και τις προσπάθειες μέσω τροπολογίας, που κατατέθηκε από την Ελληνική και την Κυπριακή Αντιπροσωπεία! Οι παραπάνω συντονισμένες προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα να μετρηθούν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχής!

Αλλά στο συγκεκριμένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γίνεται έντονη αναφορά και στις νέες αυθαιρεσίες της Τουρκίας στην “πόλη φάντασμα” της Κύπρου, την Αμμόχωστο, όπου στα Βαρώσια ο Ρ. Τ. Ερντογάν δημιούργησε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων, με παράνομες ενέργειες! Την καλούν δε, την Τουρκία, να αντιστρέψει την απόφασή της για τα Βαρώσια αποφεύγοντας μονομερείς ενέργειες! Και καλεί το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να επιβάλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, ως απάντηση για τις παράνομες ενέργειές της!

Βέβαια όπως είπα και παραπάνω, η σκληρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Τουρκίας, είναι μια περίτρανη δικαίωση της γαλλικής πολιτικής, η οποία επεκτείνεται και στην πολεμική σύρραξη του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας! Όπου η Γαλλία διαφωνεί με όσα συνέβησαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κατηγορώντας το Παρίσι την Άγκυρα, πως τροφοδοτεί την κρίση στον Καύκασο!

Να γιατί λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να συσφίγγει όλο και περισσότερο την συμμαχία της με την Γαλλία!

Από τη στιγμή, επιπρόσθετα, και όπως πολλές φορές έχω τονίσει κατά το παρελθόν, πως η Γαλλία θα εκθρονίσει την Γερμανία από τη θέση της ηγέτιδας χώρας στην ΕΕ και θα αναλάβει εκείνη τα ηνία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Κρατών – Μελών της!! 

Η πολύεπίπεδη συνεργασία Γαλλίας – Ελλάδος δημιουργεί νευρικό κλονισμό στον Ρ. Τ. Ερντογάν…


Σε ενίσχυση των όσων παραπάνω σας επισημαίνω, θα ήθελα να σας γνωρίσω ένα απόσπασμα δημοσιεύματος που άντλησα από την ειδησεογραφική ενημερωτική διαδικτυακή πλατφόρμα www.newsbomb.gr:

…Μπορεί η προμήθεια των πανίσχυρων γαλλικών φρεγατών Belh@rra να έχει προς το παρόν “παγώσει” και η υπογραφή της στρατιωτικής συμφωνίας (ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής) να μην βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διμερών επαφών, ωστόσο, Μητσοτάκης και Μακρόν δημιουργούν μια συνεργασία σε πολύ στέρεες βάσεις η οποία ενισχύεται συνεχώς.

Η συμμετοχή της Γαλλίας στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση “ΜΕΔΟΥΣΑ 10”, που θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καΐρου την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Εμιράτων, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα των προθέσεων του Παρισιού για εντατική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο και ισχυροποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα, οι εξαιρετικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί αποδίδει συνεχώς καρπούς, τόσο στα εξοπλιστικά προγράμματα όπου τα Rafale είναι έτοιμα να τροχοδρομήσουν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, αλλά και σε περαιτέρω αμοιβαία στρατιωτική στήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, Παναγιωτόπουλος και Παρλί φέρονται να έχουν συμφωνήσει στην αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μάλι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ευρωπαϊκή εκπαιδευτική επιχείρηση υπό γαλλική ηγεσία. Μάλιστα, Αθήνα και Παρίσι συζητούν για αύξηση της ελληνικής παρουσίας εκεί, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται αποσπασμένα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, ώστε να τοποθετηθεί εκεί ολιγομελής ομάδας των ειδικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε πως μετά τη συμφωνία για απόκτηση μία μοίρας των πανίσχυρων μαχητικών Rafale 4,5 γενιάς και τις αποφάσεις για υποστήριξη των 25 Mirage 2000-5, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως η Ελλάδα προχωρά και στην αναβάθμιση των γαλλικής κατασκευής UAV τύπου Sperwer.

Τέλος, μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη είναι πως από το ΓΕΕΘΑ αποφασίστηκε η Ελλάδα να στείλει έναν αξιωματικό στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η αρχική απόφαση του ελληνικού «Πενταγώνου» ήταν να σταλεί ένας αξιωματικός στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου της Γαλλίας, ωστόσο, οι Γάλλοι πρότειναν ο Έλληνας αξιωματικός να πάει ένα επίπεδο παραπάνω και να φοιτήσει Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ο αριθμός των στελεχών που θα λαμβάνουν μέρος…

Φλιν και Φλώρος…


Μεγάλη διεθνή εντύπωση προκάλεσε, η προ ολίγων ημερών χάρη που έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν!

Ο οποίος ως γνωστόν είχε ομολογήσει ενοχή του για ψευδορκία στο FBI, στις έρευνες που είχαν γίνει για την ανάμιξη της Ρωσίας στις περασμένες προεδρικές εκλογές του 2016!

Σαρκαστικά δε ο Πρόεδρος Τραμπ, είπε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πως εύχεται στον Μάικλ Φλιν και στην οικογένειά του να περάσει μια πραγματικά υπέροχη Ημέρα Ευχαριστιών!

Αφού πρώτα θεώρησε πως ήταν μεγάλη τιμή του, το γεγονός της απόδοσης χάρης στον Στρατηγό Μάικλ Φλιν!

Αυτή η ενέργεια του Προέδρου Τραμπ, αλλά και ο σαρκασμός του για την απόδοση χάρης στον Στρατηγό Μάικλ Φλιν, μπορεί να υποκρύπτει κάτι βαθύτερο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Την ώρα που δεν ανακηρύσσεται επίσημα Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν;

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη σε πολλές Αμερικανικές Πολιτείες, δικαστική διερεύνηση πιθανής νοθείας των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020;

Όταν πριν από 20 ημέρες ο Πρόεδρος Τραμπ παραίτησε από Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ τον Μαρκ Έσπερ, και τον αντικατέστησε με τον Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος ήταν Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Αμερικανικής Υπηρεσίας;

Τα παραπάνω προκλήθηκα και έγραψα, λόγω της φωτογραφίας που μου έστειλε φίλος της στήλης μου, όπου με προτρέπει να διακρίνω ένα κοινό σημείο στα παράσημα του Στρατηγού Μάικλ Φλιν και του δικού μας ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου!

Παρ΄ ότι δεν διέκρινα κάτι κοινό και παρ΄ ότι ζήτησα από τον φίλο μου να μου εξηγήσει, εκείνος μου αποκρίθηκε: “Εν καιρώ”!

Ειλικρινά δεν κατάλαβα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες