«Η αποστολή του αιώνα»: Στήνουν παγκόσμια γέφυρα για μοιράσουν παντού εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020

«Η αποστολή του αιώνα»: Στήνουν παγκόσμια γέφυρα για μοιράσουν παντού εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ


Colpo Grosso…

Οι αερομεταφορείς φαίνεται πως ετοιμάζονται ήδη για την «αποστολή του αιώνα», αφού θα κληθούν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες εμβολίων από τις γραμμές παραγωγής σε διάφορες γωνιές της Γης και, μάλιστα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.


Ναι, πρόκειται για εκείνο το εμβόλιο, για το οποίο στην Ελλάδα ακούσαμε από δημοσιογράφους πως πρέπει όλοι να στηθούν με το ζόρι σε μία σειρά και να το κάνουν ή να διωχθούν ποινικά αν δεν το κάνουν, ενώ στην Ιταλία προτάθηκε, όποιος δεν το κάνει να μην συμμετέχει στα κοινά (ΕΔΩ).

Όπως μεταδίδεται, τα εργαστήρια ετοιμάζουν δύο τύπους εμβολίων: ορισμένα, όπως το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, θα απαιτήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης, μέχρι τους -80 βαθμούς Κελσίου, ενώ άλλα θα συντηρούνται σε πιο συμβατικές θερμοκρασίες, μεταξύ -2 και -8 βαθμών Κελσίου.

Ο πρώτος τύπος εμβολίου, που παραπέμπει σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες μεταφοράς, «θα αφορά περί το 30% των δόσεων που θα διανεμηθούν στον κόσμο», εκτιμά ο Ματιέ Φρίντμπεργκ, γενικός διευθυντής της Ceva (όμιλος CMA-CGM).

Για το 70% του δεύτερου τύπου των εμβολίων «εξακολουθούν να απαιτούνται ειδικές συνθήκες μεταφοράς/αποθήκευσης. Πρόκειται για φάρμακα και αυτά είναι πάντοτε ευαίσθητα, αλλά υπάρχουν λιγότερες τεχνικές δυσκολίες από τους -80 βαθμούς», λέει.

Έχει ξεκινήσει, λοιπόν, παγκόσμια κινητοποίηση για τον διαμοιρασμό των εμβολίων. Ποιοί ακριβώς την οργανώνουν;;;

Η μεταφορά μίας δόσης για κάθε κάτοικο του πλανήτη θα απαιτήσει 8.000 μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη. Για να υπάρξει μία ιδέα των όγκων, τα 99 επιβατηγά μεγάλων αποστάσεων μπορούν κάθε ένα να μεταφέρουν 400.000 δόσεις, ενώ τα Boeing 777 cargo περισσότερο από 1.000.000 δόσεις.

Σε όλα τα επίπεδα, έχουν συγκροτηθεί task force, ομάδες εργασίας σε επίπεδο κρατών, τομέων δραστηριότητας και επιχειρήσεων για να εξετάσουν την κατάσταση της αγοράς στον τομέα της συσκευασίας, των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς, χερσαίων, αεροπορικών, θαλάσσιων.

Όλα για το εμβόλιο! Αλήθεια, όσοι δεν εμβολιαστούν πως θα κολλήσουν εκείνους που θα εμβολιαστούν;;;

Η αποστολή του αιώνα ξεκινά!!! Ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τους ανθρώπους…


https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες