Ποιοι οι συγγραφείς του βιβλίου που επιδεικτικά διαβάζει ο Πρωθυπουργός; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2020

Ποιοι οι συγγραφείς του βιβλίου που επιδεικτικά διαβάζει ο Πρωθυπουργός;



Πάνω στο γραφείο του ο Πρωθυπουργός, φρόντισε κατά πρόσφατη φωτογράφησή του, να έχει το βιβλίο Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, (The Great Reset), σε περίοπτη θέση, ώστε να καταστεί σαφές ότι το μελετάει. Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες, ώστε οι εναλλασσόμενοι διαχειριστές της εξουσίας όλου του πλανήτη να μπορούν να το διαβάσουν.

Ποιοι είναι όμως οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου και ποιος τους είπε τι να γράψουν μέσα σε αυτό;;;

Είναι δύο περίοπτα στελέχη προώθησης της Ατζέντας 2030, αλλά και μεταφορείς οδηγιών της πραγματικής διοίκησης του κόσμου, στα τοπικά όργανα κάθε κράτους (Πρωθυπουργούς, Προέδρους κτλ).

Ας δούμε μερικά βιογραφικά στοιχεία για τον καθένα από το διαδίκτυο.

Thierry Malleret

Ο Thierry Malleret είναι ο συνιδρυτής και κύριος συγγραφέας του Μηνιαίου Βαρόμετρου, που είναι ένα αναλυτικό και προγνωστικό ενημερωτικό δελτίο για μακροοικονομικά θέματα για υπευθύνους λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου. Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, διοικητές οργανισμών της Ευρωπαϊκής και όχι μόνο Ένωσης κτλ δηλαδή.

Μέχρι το 2011, ο κ. Malleret ήταν ανώτερος συνεργάτης του IJ (Informed Judgment) Partners με έδρα τη Γενεύη, μια επενδυτική εταιρεία για άτομα με πολύ υψηλή καθαρή αξία. Πριν από αυτό, ήταν διευθύνων εταίρος στο Rainbow Insight, μια συμβουλευτική εταιρεία που ίδρυσε, παρέχοντας εξατομικευμένες πληροφορίες για τους επενδυτές.

Προηγουμένως, ο κ. Malleret είχε ιδρύσει και διευθύνει το Παγκόσμιο Δίκτυο Κινδύνων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. Για πολλά χρόνια διαδοχικά, συνέλαβε και θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την ετήσια συνάντηση του Νταβός και μίλησε σε παγκόσμιες, βιομηχανικές και περιφερειακές εκδηλώσεις.

Η άλλη επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει: επενδυτική τραπεζική (ως επικεφαλής οικονομολόγος και σχεδιαστής στρατηγικής μιας μεγάλης ρωσικής τράπεζας επενδύσεων και ως οικονομολόγος στην ΕΤΑΑ στο Λονδίνο), think tanks και ακαδημαϊκοί (τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Οξφόρδη) και κυβέρνηση (με τριετή περίοδο στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Παρίσι).

Ο κ. Malleret έχει γράψει πολλά επιχειρηματικά και ακαδημαϊκά βιβλία, και έχει δημοσιεύσει τέσσερα μυθιστορήματα (δύο με ένα στυλό). Συμμετέχει επίσης σε διάφορα συμβουλευτικά συμβούλια.

Σπούδασε στο Sorbonne και στο Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και στο St. Antony’s College της Οξφόρδης. Κατέχει δύο πτυχία M.A. (στα οικονομικά και την ιστορία) και διδακτορικό στα οικονομικά.

Είναι ένας άνθρωπος που με δύο λόγια δηλαδή συμβουλεύει τους κατέχοντες (προσωρινά) θέσεις κλειδιά για το τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν. Σίγουρα δεν κατεβάζει τις ιδέες μόνος του. Απλά τις μεταφέρει σε αυτούς που τις εκτελούν. Γιατί αν κατέβαζε όλες αυτές τις ιδέες μόνος του, τότε θα λέγαμε ότι κυβερνάει τον κόσμο. Είναι απλά ένα παιδί για θελήματα, που μεταφέρει οδηγίες και υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν. Ανέκαθεν υπήρχαν. Είναι γρανάζι της μηχανής της παγκόσμιας διοίκησης.

Ποια είναι τα αφεντικά του; Σίγουρα κάποιοι άλλοι, που μεταφέρουν επίσης οδηγίες από εκείνους που κυβερνούν πράγματι τον κόσμο.

Klaus Schwab


Ο Klaus Martin Schwab (γεννημένος στις 30 Μαρτίου 1938 στο Ravensburg της Γερμανίας) είναι Γερμανός μηχανικός και οικονομολόγος γνωστός ως ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η σύζυγός του και ο πρώτος συνεργάτης του, ο Χίλντ, συνίδρυσαν μαζί του το Ίδρυμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Schwab.

Το 1971, ο Schwab ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης, το οποίο το 1987 έγινε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που δεσμεύτηκε να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου. Ίδρυσε το WEF το 1971, την ίδια χρονιά που δημοσίευσε το Moderne Unternehmensführung im Maschinenbau (Σύγχρονη Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Μηχανολογία). Σε αυτό το βιβλίο, υποστήριξε ότι η διαχείριση μιας σύγχρονης επιχείρησης πρέπει να εξυπηρετεί όχι μόνο τους μετόχους αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους (die Interessenten), για την επίτευξη μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και ευημερίας. Η Schwab έχει υπερασπιστεί την ιδέα των πολυμερών από την ίδρυση του WEF. Το 2015, η WEF αναγνωρίστηκε επίσημα από την ελβετική κυβέρνηση ως “διεθνής οργανισμός”. Υπό τη διοίκηση του Schwab, το WEF ήταν πρόθυμο να προωθήσει την εικόνα του ως κινητήρια δύναμη για προσπάθειες συμφιλίωσης σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενεργώντας ως καταλύτης πολλών συνεργασιών και διεθνών πρωτοβουλιών.

Το 1998, ο Schwab και η σύζυγός του ίδρυσαν το Ίδρυμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Schwab, μια άλλη ΜΚΟ που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το 2004, ο Schwab δημιούργησε ένα νέο ίδρυμα χρησιμοποιώντας χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων από το βραβείο Dan David που έλαβε εκείνο το έτος από το Ισραήλ. Το Φόρουμ των Νέων Παγκόσμιων Ηγετών στοχεύει στη δημιουργία μιας δυναμικής παγκόσμιας κοινότητας εξαιρετικών ανθρώπων (κάτω των 40) με το όραμα, το θάρρος και την επιρροή να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές στον κόσμο.

Το 2011, ίδρυσε την Παγκόσμια Κοινότητα Shapers, ένα παγκόσμιο δίκτυο τοπικών κοινοτήτων ή «κόμβων», νέων ηλικίας 20 έως 30 ετών που είναι εξαιρετικοί στο δυναμικό, τα επιτεύγματά τους και προσπαθούν να συμβάλουν στις κοινότητές τους. Από τις 9 Ιουνίου 2020, υπάρχουν 421 κόμβοι με 9.731 διαμορφωτές!!!!!

Ο Schwab ήταν καθηγητής επιχειρηματικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης από το 1972 έως το 2003 και έκτοτε υπήρξε Επίτιμος Καθηγητής. Από το 1979, έχει δημοσιεύσει την Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας, μια ετήσια έκθεση που αξιολογεί τις δυνατότητες αύξησης της παραγωγικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών σε όλο τον κόσμο, γραμμένη από μια ομάδα οικονομολόγων. Η έκθεση βασίζεται σε μια μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από τη Schwab, η οποία μετρά την ανταγωνιστικότητα όχι μόνο όσον αφορά την παραγωγικότητα αλλά και βασίζεται σε κριτήρια αειφορίας.

Είναι καταχωρημένος ως συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των The Fourth Industrial Revolution (2016) και Shaping the Fourth Industrial Revolution (2018.

Από το 1993-1995, ο Schwab ήταν μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου υψηλού επιπέδου του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη. Από το 1996-1998, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Άσκησε επίσης μια σειρά από άλλες λειτουργίες, όπως είναι μέλος του Κέντρου Ειρήνης Peres και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ της Λουκέρνης. Κατά τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας του, βρισκόταν σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, όπως το The Swatch Group, το Daily Mail Group και το Vontobel Holding. Είναι πρώην μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του ομίλου Bilderberg.

Τέλος, του απονεμήθηκε το μετάλλιο φιλίας μεταρρύθμισης στην Κίνα το 2018.

Από ότι καταλαβαίνετε, παιδί της παγκοσμιοποίησης και όργανο της παγκόσμιας διοίκησης για να περνάει κι αυτός οδηγίες προς τους προσωρινούς και χωρίς δύναμη, δήθεν ή πράγματι εκλεγμένους από τους λαούς, τοπικούς διαχειριστές της εξουσίας.

Αυτοί οι δύο λοιπόν, φέρονται να έχουν γράψει το βιβλίο της μεγάλης επανεκκίνησης, η κεντρική ιδέα του οποίου είναι το ότι:

“Κάποιος πρέπει να πάρει με στιβαρό χέρι την παγκόσμια εξουσία και να επιβάλει ΤΑΞΗ στον κόσμο”.

Αυτό λοιπόν το βιβλίο, με τις οδηγίες προς τους τοπικούς διαχειριστές της εξουσίας (ασχέτως κομμάτων), διαβάζει ο Πρωθυπουργός και σίγουρα και όλα τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης όλων των κρατών, αφού μας μιλούσαν για την μεγάλη επανεκκίνηση, πριν καλά καλά αρχίσει η πανδημία.

Ας δούμε τι οδηγίες έδωσε ο Schwab κατά το πρόσφατο παγκόσμιο φόρουμ στους κατά φαντασίαν των λαών “ισχυρούς” του κόσμου.





Υπάρχει ζωή λοιπόν μετά τον κορωνοϊό. Τι ζωή όμως;;;;;

Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την μεταμόρφωση του πλανήτη, δεν σκέφτηκαν την μεταμόρφωση εν των μέσω της λίγων μηνών της πανδημίας. Όλα ήταν έτοιμα από πριν και απλά τους δόθηκαν οι οδηγίες για το τι θα κάνουν. Μη σας πω ότι είχαν έτοιμο και το βιβλίο.

Θυμίζω το άρθρο που είχα γράψει τον Ιούνιο του 2020, για το ότι ο πλανήτης δεν χρειάζεται RESET αλλά FORMAT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες