Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό – Στάση εργασίας στο Τραμ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό – Στάση εργασίας στο Τραμ


Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία για σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές, προσλήψεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ακινητοποιημένα Μετρό και ΗΣΑΠ - Στάση εργασίας στο Τραμ - Κανονικά λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένοι θα σήμερα οι συρμοί του Μετρό (γραμμές 1,2,3 ) λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).
Δεμένα τα πλοία

Στην απεργία συμμετέχουν πέντε από τα δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Έτσι δεν θα γίνει κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ' εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ακόμα και για την θέση του Α' Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών.

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11:00.

«Τα ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω πανδημίας με κυβέρνηση και εφοπλιστές να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, η οποία αποφάσισε την αποστολή μελών της σε διάφορα λιμάνια της χώρας μας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση μπροστά από το Ε/Γ- Ο/Γ BLUE STAR CHIOS στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης αποφασίστηκε να λάβει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται από σειρά εργατικών σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ όπως και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ακόμη, σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Κανονικά οι πτήσεις των Aegean και Olympic Air

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σήμερα και αύριο των Aegean και Olympic Air. Οι πτήσεις στα ελληνικά δρομολόγια επαναφέρονται και υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγείλει χθες για τις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή επικοινωνήσουν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 8011120000 (από σταθερό), 2106261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 8018010101 (από σταθερό), 2103550500 (από κινητό)

Το πρόγραμμα των πτήσεων για σήμερα Πέμπτη 26/11



Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τι ζητάει:
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλιο.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία».

Απεργία για αύριο κήρυξε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας το οποίο ζητά:
Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.
Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
Άμεση δημιουργία πολλών νέων κλινών ΜΕΘ.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Πύκνωση δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους εργαζόμενους.
Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να μην ισχύει καμία απόλυση από την 1η Νοέμβρη.
Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τη μείωση των κοινωνικών παροχών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» επισημαίνει το ΕΚΑ, διεκδικώντας παράλληλα να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο «που καταργεί», όπως σημειώνει, «εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Συμμετοχή και της ΠΟΕΔΗΝ στην απεργία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει τοπικές μορφές δράσης με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείο στις 8 το πρωί. Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες