O ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΝΕΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020

O ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΝΕΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ;

 


 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 Μετά την 25η Μαρτίου, μας “απαγόρευσαν” να εορτάσει το Έθνος των Ελλήνων και την 28η Οκτωβρίου! Στέρησαν από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να καμαρώσει στην παρέλαση τα στρατευμένα νιάτα της Πατρίδας μας επάνω στις πολεμικές μηχανές προάσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών! Στέρησαν από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να εισπράξει το πατριωτικό μήνυμα Νίκης κατά όποιου επιβουλεύεται την κυριαρχία της Ελλάδος, μήνυμα που θα εξέπεμπαν οι άριστα εκπαιδευμένοι Έλληνες Αξιωματικοί του Στρατού μας, ακοίμητοι φρουροί του Έθνους μας! Στέρησαν από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να “ρουφήξει” το εθνικό φρόνημα του Στρατού μας, λέγοντάς του: κάτσε φρόνιμα! Στέρησαν από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα, να κλάψει, να χαρεί, να χειροκροτήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την αγαπημένη μας Πατρίδα, από την στιγμή που “το τούρκικο σκυλί” καθημερινά αλυχτάει!

Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας είναι ΕΔΩ! Μας προστατεύουν και ο ελληνικός λαός εισέπραξε ήδη αυτήν την προστασία! Στον Έβρο, στο Αιγαίο Πέλαγος!

Με μπροστάρη τον Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο! Και Άξιους Παραστάτες, τον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση (Αρχηγό ΓΕΣ), τον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη (Αρχηγό ΓΕΝ) και τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη (Αρχηγό ΓΕΑ)!

Η καλύτερη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την Μεταπολίτευση…

Από τον Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα, που η Πατρίδα μας δέχεται την επιθετικότητα του ισλαμοφασίστα Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν, με τόλμη και παρρησία, σε αρκετά άρθρα μου, αλλά και σε εμφανίσεις μου σε τηλεοπτικούς σταθμούς – όποτε μου δόθηκε η δυνατότητα – αναφέρθηκα ισχυριζόμενος, πως η ηγεσία των σημερινών Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, είναι η καλύτερη, τουλάχιστον στα χρόνια της Μεταπολίτευσης!  

Αυτόν τον ισχυρισμό μου ήλθε να τον επαληθεύσει η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για την Εθνική μας Εορτή της 28ης Οκτωβρίου!

Όπου ο Στρατηγός Φλώρος, μεταλαμπαδεύει στις καρδιές μας, με το σάλπισμά του, το διαχρονικό μας χρέος προς την Πατρίδα, χρέος που βγαίνει από τα βάθη των αιώνων! Με τους Σαλαμινομάχους τους ήρωες των Θερμοπυλών, της Τριπολιτσάς, των Δερβενακίων, του Μεσολογγίου, της Πίνδου και του Γράμμου, της Κόνιτσας!   

Όπου ο Στρατηγός Φλώρος, στέλνει ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο Σουλτάνο, ίδιο με αυτό που έλαβε η φασιστική Ιταλία το ΄40! Όπου σε αυτό το μήνυμα περικλείεται το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που εκδηλώθηκε το ΄40 και μπορεί να εκδηλωθεί και πάλι, αν χρειαστεί!

 

Το πατριωτικό σάλπισμα του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου…        

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 υπήρξε η ημέρα έναρξης ενός πολέμου. Ενός Μεγάλου Πολέμου όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια…


Αυτήν την έναρξη του πολέμου όμως, οι Έλληνες την πανηγύρισαν σα να’ τανε γιορτή.


Απέναντι σ’ ένα ιταμό τελεσίγραφο που απαιτούσε την ατιμωτική παράδοση της Χώρας, η ελληνική ψυχή δεν αμφιταλαντεύτηκε ούτε μία στιγμή.


Το ελληνοπρεπέστατο “ΟΧΙ” της Τιμής και της Αξιοπρέπειας αναδύθηκε απολύτως φυσιολογικά, εντελώς αυτονόητα και ξεκάθαρα Ελληνικά.


Μια εσωτερική έξαρση γέμισε τότε τις καρδιές των Ελλήνων.


Όχι, δεν ήταν ένας ενθουσιασμός επιπόλαιος, μια στιγμιαία φόρτιση, ένα ξέσπασμα της στιγμής. Ήταν κάτι πολύ βαθύ, μοναδικό, ανεπανάληπτο.


Νιώθοντας το Κάλεσμα του Καθήκοντος, το νεύμα της Ιστορίας, οι Έλληνες έβαλαν τη βιοπάλη και τα ατομικά τους προβλήματα σε δεύτερη μοίρα και με ταχύτητα, οργάνωση και τάξη, προσέτρεξαν και αφοσιώθηκαν στην Υπεράσπιση του Έθνους με πλήρη ομοψυχία.


Την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη γονάτιζε, παραδομένη σχεδόν ολοκληρωτικά στις σκοτεινές Δυνάμεις του Άξονα, οι Έλληνες επέλεγαν συλλογικά το δύσκολο δρόμο της Τιμής και του Χρέους, επέλεγαν να πολεμήσουν και να υπεραμυνθούν του πατρίου εδάφους και της ελευθερίας τους, επέλεγαν για ακόμη μία φορά να βρεθούν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!


Η ομόθυμη, πανηγυρική απόφαση για αγώνα μέχρις εσχάτων προς απόκρουση της άδικης και αισχρής εχθρικής επίθεσης, κατέδειξε μοναδικό μεγαλείο ψυχής και ηθική υπεροχή ενός λαού αδούλωτου, αξιοπρεπούς και υπερήφανου.


Ενός λαού με πλήρη επίγνωση του Χρέους του προς την Ιστορία και τις πανανθρώπινες Αξίες, που οι πρόγονοί του χάρισαν απλόχερα στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.


Απέναντι στα πάνοπλα και αριθμητικά υπέρτερα ιταλικά στρατεύματα, στα εκατομμύρια λόγχες και στα πυκνά αεροπορικά σμήνη, η γενιά του ‘40 ανέδειξε όλο το σθένος της ελληνικής ψυχής.


Πολέμησε με ακατάβλητο φρόνημα στα υψώματα του Μοράβα, στις στενωπούς της Κλεισούρας, στην κορυφογραμμή της Τρεμπεσίνας, στα χιονισμένα φαράγγια της Πίνδου, στο Ιόνιο και στα στενά του Οτράντο!


Πολέμησε μέχρις εσχάτων σε στεριά, θάλασσα και αέρα! Και τα κατάφερε! Τα κατάφερε γράφοντας με ανεξίτηλα γράμματα το θρυλικό Έπος του Σαράντα!

Μετέτρεψε τα παγωμένα Ηπειρώτικα υψίπεδα και τις απάτητες κορυφογραμμές σε πεδία υπέρλαμπρων νικών, απαράμιλλου ηρωισμού και αξεπέραστης δόξας!


Τσάκισε την υπερφιαλοσύνη και την υπεροψία του φασίστα εισβολέα, εξαναγκάζοντάς τον σε πλήρη κατάρρευση και επηρέασε καθοριστικά την έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αφού υποχρέωσε τη Γερμανία, τη ναζιστική Γερμανία, να αναθεωρήσει τα στρατηγικά της σχέδια.


Ακολούθησε ο άνισος, σκληρός, επικός αγώνας των απόρθητων Οχυρών της “Γραμμής Μεταξά”.


Οι ηρωικοί υπερασπιστές της μοναδικής αυτής γραμμής των Οχυρών προσέθεσαν ένα ακόμα μεγάλο “ΟΧΙ” στην τρισένδοξη Ιστορία μας, υποχρεώνοντας τους Γερμανούς εισβολείς να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα, με τρόπο που δεν είχαν συναντήσει και συνηθίσει ποτέ μέχρι τότε.


Η 28η Οκτωβρίου είναι φωτεινή ημέρα μνήμης, ημέρα απόδοσης τιμών, ημέρα ψυχικής ανατάσεως και ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης.


Συνεγείρει, Ξυπνά, Θυμίζει!


Ο Αγώνας του Σαράντα ηλεκτρίζει τις συνειδήσεις, εμπνέει, συγκινεί και φωταγωγεί το Έθνος, κυρίως εξαιτίας της ηθικής του διάστασης και υπόστασης.


Το περίλαμπρο Έπος που έγραψαν εκείνοι οι Έλληνες με τις κοκαλωμένες χλαίνες, οι παππούδες μας, μην το ξεχνάτε.


Τους γνωρίζουμε, τους έχουμε δει και τους έχουμε ακούσει,

Και είναι ο Φάρος που φωτίζει το δρόμο μας και ο Μέγας Προβολέας που καθοδηγεί τα βήματά μας.


Μας έδειξαν πώς ξεπληρώνεται το Χρέος προς την Πατρίδα, και μας υπέδειξαν πώς κερδίζεται η Ελευθερία και η Εθνική Αξιοπρέπεια απέναντι σ’ εκείνους που επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια, αναζητώντας ζωτικό χώρο, γιατί δήθεν δεν χωράνε πια στον δικό τους…!


Η απάντησή μας προς αυτούς είναι η ίδια και η αυτή, αταλάντευτα κι απαρασάλευτα, σε όλες τις εποχές.


Έρχεται βροντερή από τα βάθη των αιώνων, περνά μέσα απ’ την πεδιάδα του Μαραθώνα, από τα στενά των Θερμοπυλών, την Σαλαμίνα και την Κλεισούρα και φτάνει μέχρι το σήμερα:


“ΌΧΙ!”. “ΌΧΙ!” σε κάθε επιβουλή, σε κάθε εκβιαστική απειλή, σε κάθε προσβολή της Πατρίδας και των εθνικών μας δικαίων.


Θυμηθείτε, ότι του νικηφόρου Έπους του Σαράντα, είχε προηγηθεί, ελάχιστα πριν, λίγους μήνες, η ιταμή, προκλητική, εξοργιστική και ταπεινωτική κατά την εκτίμηση του επιβουλέα, πρόκληση του τορπιλισμού της “ΕΛΛΗΣ”, που μπορεί να γέμισε με βαθιά πίκρα τις καρδιές των Ελλήνων για λίγο, πλην όμως απαντήθηκε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ και με άκρως ταπεινωτικά τελικώς για τον εχθρό αποτελέσματα στη συνέχεια.


Και τότε η αυτοσυγκράτηση, η ψυχραιμία, η υπομονή, η μετριοπάθεια και όλα τα μηνύματα  που εξεπέμφθησαν μετά το γεγονός, την άνανδρη εκείνη ενέργεια, ο επιβουλέας τα εξέλαβε ως αδυναμία και περιφρονητικά προχώρησε στα σχέδια του, χωρίς να τους δώσει την δέουσα προσοχή, χωρίς να καταλάβει την λάμψη στα μάτια των Ελλήνων!


Το πόσο έξω έπεσε, του το απέδειξε αμέσως μετά η Ιστορία, η αμείλικτη Ιστορία, η Ιστορία που διδάσκει, όσους θέλουν να μάθουν βεβαίως κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία…, του το απέδειξε το μετέπειτα ηρωικό έπος του ‘40. Οι σύγχρονοι επιβουλείς ας μην κάνουν το ίδιο λάθος… ας μην αποδειχθούν το ίδιο υπερφίαλοι… ας διαβάσουν καλά τις ψυχές των Ελλήνων, ας δουν τη λάμψη στα μάτια, ας διαγνώσουν το βράσιμο της ψυχής, της ελληνικής ψυχής… κι ας μην προβαίνουν στην Ύβριν…


Η Ιστορία και η Μυθολογία των Ελλήνων είναι Παγκόσμιο Κτήμα… Ανοιχτό σε όλους… Ας ρίξουν μια ματιά στο τι ακολουθεί την Ύβριν…


Κρατήστε μέσα σας αυτήν τη διδαχή των προγόνων μας, θυμηθείτε από πού προέρχεσθε, συνειδητοποιείστε ποιοι είστε!


Είμαστε απόγονοι ανδρών και γυναικών επιφανών! Ανθρώπων που με τις ζωές τους καθόρισαν το πλαίσιο και τις αξίες που μ’ αυτά ζει και πορεύεται ο κόσμος ακόμα. Το συλλογικό γενεαλογικό μας δέντρο είναι και θα είναι πάντοτε ακλόνητο και φάρος για την ανθρωπότητα!


Ακολουθώντας το παράδειγμα Εκείνων, παραμένουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που υποδεικνύει, απαιτεί και προστάζει και σήμερα και πάντα το Εθνικό Χρέος.

Το αποδείξαμε προσφάτως και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε κάθε φορά που θα το επιτάσσει η Ανάγκη.


Η Εθνική Ανάγκη! Αυτή είναι η Μοίρα μας! Δεν παραπονιόμαστε γι’ αυτήν! Την κοιτάμε στα μάτια, μ’ αυτά τα μάτια του διαχρονικού και υπέροχου Έλληνα και πορευόμαστε μαζί της… Χιλιάδες χρόνια τώρα!


Παραμερίζοντας προσωπικούς και οικογενειακούς προγραμματισμούς, όλοι εσείς, Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σταθήκατε, στέκεστε και θα στέκεστε πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων, θέτοντας υπεράνω όλων το Καθήκον και την προάσπιση της Πατρίδας. Αυτής της Πατρίδας που αξίζει τα πάντα!


Της Ελλάδας για την οποία πολέμησαν και έπεσαν γενεές Ελλήνων! Στη στεριά, στην θάλασσα και στον αέρα!


Σας εκφράζω απερίφραστα τον θαυμασμό μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια και την απεριόριστή μου εμπιστοσύνη. Οι πράξεις σας, ο αγώνας σας, οι προσπάθειές σας, η αποφασιστικότητά σας, η αυταπάρνησή σας, η αγωνία σας και το σθένος σας, με γεμίζουν υπερηφάνεια που με αξίωσε ο Θεός να ηγούμαι τέτοιων ανδρών και γυναικών!


Δώσατε και συνεχίζετε να δίνετε τον αγώνα τον καλό, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους ανεξαρτήτως βαθμών, Κλάδων και θέσεων. Η ελληνική κοινωνία βλέπει, αφουγκράζεται, αναγνωρίζει…


Σας κοιτάζει και καταλαβαίνει την αγωνία σας, νιώθει τον κόπο σας, αναγνωρίζει στα πρόσωπά σας τους άξιους Φύλακες της Ξηράς, της Θάλασσας και του Αέρα! Και παίρνει κουράγιο! Γιατί υπάρχετε εσείς!


Οι ακοίμητοι Φρουροί! Μέρα και νύχτα!


Όποιος σας υποτιμήσει θα κάνει λάθος μεγάλο…


Το έχετε αποδείξει… Το ξέρετε και το ξέρουν όλοι, φίλοι, εχθροί, σύμμαχοι… όλος ο κόσμος!


Είστε ο ένοπλος βραχίων του Έθνους, ο καθοριστικός παράγων που με τη σιδερένια και ακλόνητη παρουσία του, κάνει τα πράγματα πιο καθαρά, πιο μετρήσιμα και πιο απλά προς όλες τις κατευθύνσεις.


Χρόνια πολλά σε όλους σας!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!

 

Ο νέος Αλέξανδρος Παπάγος…

 

 

Στο Έπος του ΄40 Αρχιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν ο Αλέξανδρος Παπάγος (1936-1941)! Ο Στρατηγός της Νίκης, που μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά μεταλαμπάδευσαν στους Έλληνες τον αγώνα Νίκης με όποια θυσία κατά του φασιστικού Άξονα, για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία! Ο Αλέξανδρος Παπάγος, στη συνέχεια διατέλεσε και Πρωθυπουργός της Ελλάδος (1949-1951)!  


Στα μάτια μου λοιπόν φαντάζει, πως μπορεί ο Κωνσταντίνος Φλώρος να εξελιχτεί σε έναν νέο Αλέξανδρο Παπάγο! Λέτε; Τίποτε δεν είναι απίθανο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες