Πως μπορεί να υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021

Πως μπορεί να υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία;


Η υγεία ή η ελευθερία είναι τελικά το πρώτο αγαθό στους ανθρώπους; Το ερώτημα αυτό προφανώς και το τελευταίο διάστημα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο με αφορμή την βίαιη αλλαγή της καθημερινότητας μας λόγω του κορωνοϊού. Η Ελληνική κυβέρνηση είναι φανερό πως έχει κάνει …σημαία της την υγεία. Όλα τα μέτρα τα οποία παίρνονται από τον Μάρτιο του 2020 είναι για να προστατεύσουν την υγεία μας, σύμφωνα με όσα λένε δημόσια οι κυβερνητικοί αλλά και οι ίδιος ο πρωθυπουργός. Για να το αναλύσουμε όμως λιγάκι.

Πως μπορεί να υπάρξει υγεία όταν δεν υπάρχει η ελευθερία; Πως μπορεί κάποιος να χαίρει άκρας υγείας, όταν έχει να αντιμετωπίσει «οριζόντια», σκληρά, αστυνομικά μέτρα; Όταν είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι του; Όταν πρέπει να φοράει παντού τη μάσκα; Όταν δεν μπορεί να κάνει το χόμπι του; Πως άραγε κάποιος μπορεί να είναι υγιής μένοντας κλεισμένος μέσα στο σπίτι του για μεγάλο χρονικό διάστημα; Ή όταν βλέπει την επιχείρηση του να καταστρέφεται; Μπορεί; Προφανώς και όχι.

Η κυβέρνηση μάλλον έχει κάνει ένα πολύ σοβαρό λάθος όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί. Δεν είναι η υγεία το πρώτο αγαθό. Η ελευθερία είναι και εφόσον αυτή υπάρχει, εννοείται ότι η υγεία ακολουθεί. Όταν παύει να υπάρχει η ελευθερία, τότε δεν υφίσταται και η καλή υγεία. Εξάλλου και ιστορικά αν το δει κανείς, όλοι οι πόλεμοι, και οι αγώνες έγιναν για την ελευθερία. Και η Ελλάδα το γνωρίζει πολύ καλά αυτό όταν κάποτε ξεσηκώθηκε για να ελευθερωθεί. Αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, οι επαναστάσεις δεν έγιναν για καμιά υγεία. Για την ελευθερία έγιναν και γι’ αυτήν κάποιοι έδωσαν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή…

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

https://eleftheripena.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες