ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΙΑΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΙΑΣ


Γράφει ο Ιωάννης Ευθυμιάδης Συγγραφέας – ερευνητής

Σκέφτομαι πώς να ξεκινήσω για να γίνω πιο κατανοητός στους φίλους χρυσοθήρες και μη, από την βάση, το ύψος ή από την μέση της πυραμίδας. Θα ξεκινήσω από την βάση της πυραμίδας όπου βρίσκεται και η χρυσοθηρία.

Τι είναι χρυσοθηρία; Κυνήγι χρυσού, είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα (χόμπι) όπως το ποδόσφαιρο, τάβλι, και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα είναι όντως έτσι;

Δυστυχώς ξεκινάει από μια απλή περιέργεια απογοήτευσης, στη συνέχεια δημιουργούνται συναισθήματα ελπίδας και στην πορεία καταλήγει να γίνετε εθισμός (αρρώστια) χωρίς θεραπεία. Με την χρυσοθηρία πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτική σε όλους τους χώρους της πριν αποκτήσουμε την κατάλληλη και μέγιστη εμπειρία. Να χρησιμοποιούμε πάντα την λογική, την αμφισβήτηση και να μην ξεφύγουμε από τα όρια της ευχάριστης δραστηριότητας.

Η πραγματική έννοια της χρυσοθηρίας περιέχει ταυτόχρονα και τα τρία επαγγέλματα του παλαιοντολόγου, αρχαιολόγου και ιστορικού. Για να ξεκινήσει κάποιος για να γίνει επαγγελματίας χρυσοθήρας και όχι για χόμπι, πρέπει τουλάχιστον να κατέχει το 50% από τα τρία επαγγέλματα που ανέφερα.

Απλά το αυτονόητο είναι ότι ο παλαιοντολόγος και ο αρχαιολόγος “είναι χρυσοθήρες”.

Πάμε να αναλύσουμε γενικά τα ουσιαστικά στοιχεία της χρυσοθηρίας, τα πρέπει και τι δεν πρέπει.

Κάποιοι θα νομίζουν ότι απαγορεύονται οι ανασκαφές, αυτό είναι λάθος. Επιτρέπονται οι ανασκαφές των χρυσοθήρων, αυτό που ορίζει ο νόμος και απαγορεύει όλες τις άλλες παράνομες ανασκαφές. Το 95% των χρυσοθήρων επιδιώκουν παράνομες ανασκαφές, διότι όλοι αυτοί βρίσκονται στο στάδιο των εθισμένων.

Η γενική χρυσοθηρία είναι μια φθαρμένη, αλλοιωμένη και παραλλαγμένη ιστορία όπου μέσα στα σπλάχνα της κρύβεται το μεγάλο μυστικό το οποίο (γνωρίζουν) αυτοί που βρίσκονται στο ύψος της πυραμίδας.

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη κλασική γνωστή χρυσοθηρία του Βοεβόδα με τα παλικάρια του Πέτροφ και Τότεφ. Μια ταυτόχρονη και παράλληλη ιστορία ήταν του Εμίν Αγά στην ίδια περιοχή του Βοεβόδα. Και ο τρίτος της παρέας ήταν ο Καρά Αλής με τους περιβόητους μύλους. Αυτοί ήταν οι τρείς γνωστοί στην χρυσοθηρία και ακολούθησε ο Καρά Χασάν αρχιτέκτων γεφυρών, όπου ασχολήθηκε ο κόσμος με αυτούς για να βρει τους υποτιθέμενους θησαυρούς τους.

Όλοι προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να ανακαλύψει το μέρος της περιοχής με διάφορα στοιχεία, όπως γραπτές πληροφορίες από παλιά κιτάπια, χάρτες κ.λπ.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι χρυσοθήρες από διάφορες μυστικές ομάδες του (τεκτονισμού), διότι πρόκειται και για αρχαία γεωμετρικά σύμβολα σχημάτων, σημάδια. Αυτοί είναι αλλοδαποί του εξωτερικού με επάγγελμα την χρυσοθηρία (λύτες) όπου σκοπίμως προσπαθούν να ανακαλύψουν διάφορες βραχογραφίες, σημάδια σε περιοχές της Ελλάδος με την βοήθεια των ντόπιων δελεάζοντας αυτούς με υποσχέσεις.

Φωτογραφίζουν τις διάφορες περιοχές, τα σημάδια πάνω σε βράχους και κατόπιν τα καταστρέφουν. Γιατί; Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την πραγματική ιστορία της χρυσοθηρίας; Ποιος είναι ο σκοπός αυτών που θέλουν να καταστρέψουν τα σημάδια και να αφανίσουν την πραγματική ιστορία της χρυσοθηρίας;

Οι διάφορες μυστικές οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά το προσεγγιστικό κομμάτι της ιστορίας άλλα δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτής.

Κυκλοφορούν γνήσιοι χάρτες της αναζητούμενης περιοχής, όπου οι χάρτες απεικονίζουν διάφορα σημάδια, όπως τα λεγόμενα σκαλιστά σημάδια πάνω σε βράχους, τα ανάγλυφα και τα ομοιώματα. Το παράξενο είναι ότι με τα στοιχεία που έχουνε έπρεπε να είχε βρεθεί η περιοχή από τους χρυσοθήρες και όμως δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μη ειλικρινή συνεργασία μεταξύ χρυσοθήρων.

Οτιδήποτε στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή που έχουν στα χέρια τους οι χρυσοθήρες είναι στοιχεία που προσεγγίζουν τρείς διαφορετικές περιοχές. Πίσω από τα στοιχεία του Βοεβόδα, του Εμίν Αγά και του Καρά Αλή βρίσκεται το μυστικό ζητούμενο της χρυσοθηρίας που ψάχνουν οι μυστικές οργανώσεις.

Καλύτερα να γνωρίζεις και να ψάχνεις παρά να ψάχνεις και να μην γνωρίζεις,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες